Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pindrušenka Ahoj, až teď to čtu… moc doufám, že se to dá do pořádku a budeš moct jít brzy domů ![]()
@hancami Tak to je super, je to ale tentokrát vážně fofr ![]()
Ahojky, u me to je jiny ja jsem v 17 tydnu a pro miminko muzou vic delat az od 21 tydne. Ted jen muzou cekat. Zatim od vcerejsiho vecera plodovka prosakuje, ale vyhrany nemam.
To bych si prala, aby nebyla ani kapka nazmar. Dnes me sestricka rikala ze se tady s tim setkavaji casto a zpusobuje to casto imunita matky.
Tak na ultrazvuku jsem dopadla tak, ze prcek plodovky ma mnohem min, ale nejaka tam je a ze to mnozstvi jeste staci. Dal zjistil ze mam placentu ulozenou uplne dole a taky me rekl ze pokud se voda dotvori tak to muze zase rupnout a ze vse smeruje k ukonceni tehotenstvi s tim rozstepem co mame. Dal tomu sanci do patku. Ptal se jestli chci propustit tak jsem rekla ze kdyby plodova uz neodchazela vic jak 3 dny a ne den jak u me tak bych domu asi sla ale tak mam strach. Tak v patek jdu znova na kontrolu a uvidi se co bude dal
@Pindrušenka
zprávy teda nic moc pozitivního, aby se člověk bál, i když se plodovka doplní
a to neviděli dřív, že máš placentu uloženou dole? drž se
není co radit, jen se drž
![]()
Pindrušenka: moc držím palce, vůbec si neumím představit, co prožíváte ![]()
My se po více než roce dostali opět ke KETu, tak doufáme, že úspěšně, ale zatím je moc brzy, jsou to nervy ![]()
@hancami me prijde ze se doktori zamerili jen na ten rozstep a nic jineho neresili. Co doktor to pokazde jiny nazor. S manzelem jsme si rekli ze dame cas do patku a pak se rozhodneme, treba I ta placenta se natahne nahoru jak poroste deloha.
@Pindrušenka A kdy budete mít výsledky plodovky, psala jsi, že zatím první tři chromozomy jsou v pořádku
, moc ti přeji, aby byly i ty ostatní a s prckem jste to zvládli. Musí to být šílený záhul na psychiku, držte se
![]()
@Len3ka Ahojky, je to moc tezky. Tech prekazek je vic a vic a zacinam se priklanet k preruseni tehotenstvi ale dali jsme si cas do patku. Preci jen doma mam zdravou 3 letou Elenku a to je pro me dalsi ukazatel rozhodovani. S Elcou si nebudu moct dovolit mit nohy hore a lezet. A ta prectava ze bych rodila driv a mimimko bylo jeste jinak postizene a k tomu ten rozstep, to bych asi nezvladla. A v nasem pripade se to muze stat. Je to asi kruty, ale clovek musi zit proto co ma. Ja mam to stesti ze uz doma mam uzasnyho drobka a manzela k tomu. Pokud dojde k preruseni tak me to bude moc bolet, ale to nejak preboli. Ted budu myslet jen aby to v patek dopadl dobre
@Mellisa 012 Vysledky budou asi pristi patek. Jo jo je to zahul. Prala bych si aby vsechno bylo jinak.
@Pindrušenka zprávy teda nic moc
Taky mám placentu úplně dole, ale mě to teda řekl doktor už při screeningu po prvním trimestru v 13. týdnu. Byla úplně centrálně na děložním hrdle. Teď při poslední kontrole z minulého týdne se zvedla, ale stále zasahuje okrajem. Říkal mi doktor že s rostoucím břichem se placenta zvedá, hlavně pokud je uložená na přední stěně. Mám nařízený úplný klid, tak se to snažím dodržovat. Pravda, já děti nemám, takže ten klid si dopřávám. Neumím si představit moc ležet s malým prckem za zády. V tom tě chápu. Vím, že už jedno štětí doma máš, i přesto ti moc držím palce, abyste to vybojovali i s tím druhým. Drž se. Hlavně psychicky
. Musí to být moc těžké…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.