1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2414
24.5.18 19:56

@Potkyš tyyyy jo a kam Kafka jde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 20:03

Ahoj holky, jsem rada, ze jsem si tuto diskuzi neprecetla driv, nez jsem se sverila do rukou repromedy, protoze kdybych to udelala, tak bych tam stoprocentne nesla. Zda se mi ale jako bych chodila do uplne jineho centra nez vy ostatni :nevim: Na me byli vzdy vsichni mili, snazili se vyhovet terminama, kdyz jsem po prichodu rekla, ze specham (potrebovala jsem se vratit rychle do prace apod.), tak me vzdy vzali skoro hned, kdyz jsem nespechala, tak jsem si holt pockala, ale nikdy to nebylo pres 30min. Ano, doktori a doktorky se stridali, ale to mi nevadilo, spis jsem s tim predem pocitala. Je fakt, ze u Kafky jsem mela nekdy pocit, ze kdyz se na neco ptam, tak ho trochu zdrzuju, takze mi bylo milejsi chodit spis k lekarkam - nejmilejsi a nejvic pozitivni za me byla Tokareva a byla jsem moc rada, ze jsem sla na transfer k ni. Kdyz jsem uz po predani k moji Dr. zacala v 8tt krvacet a dojela zbrizena do Repro (pohotovost me nejak nenapadla a moje Dr. to odpoledne neordinovala), vzali me i bez ohlaseni okamzite, uklidnili, poradili…Odbery na stitku mi delali temer hned, nemusela jsem si o to rikat.
Jedine, co jsem neudelala dle doporuceni-nesla jsem na hysteroskopii. Jinak jsem se chovala podle rad lekaru a otehotnela jsem hned na prvni transfer. Ted jsem v 15tt. Anonymni jsem, protoze me okoli nevi, ze jsem tehotna z IVF.
Jinak jsem vam jeste chtela rict, že pokud vam pripada, ze se k vam v repromede nekdo choval nehezky a ze vas neco bolelo, tak po pripadnem uspechu doporucuji odjet rodit nekam daleko za hranice ČR, protoze to, co zazijete v porodnici - co se tyce jednani lekaru, sester a bolestivosti vysetreni, se s rukavickovym pristupem repromedy a dalsich soukromych klinik bohuzel fakt neda srovnat…(vlastni neblaha zkusenost s FN Bohunice). Preju vam vsem hodne stesti a pevne nervy :srdce:

• Citovat
  • Upravit
228
24.5.18 20:39

@Anonymni Asi je to o štěstí, někdo čekat nemusí a někdo ano. Já jen většinou nečekala tolik u Kafky. A také každý jsme jiný. Mně naopak takový ten mužský racionální přístup přímo k věci odjakživa vyhovuje. Jinak já, když se zadaří, tak budu rodit tady v zahraničí na soukromé klinice s nadstandardním jednolůžkovým pokoji… :dance: Platím si kvůli tomu už 4 roky předražené pojištění za 80€ měsíčně, tak doufám, ze ho konečně jednou využiju. Tady je totiž státní pece dost otřesná. A v soukromé klinice, vždy čekám lepší péči, nez ve státní. A ty už cekas druhé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 21:23

@middle ano, čekám druhé dite, bohuzel se dlouho nedarilo, takze budeme mit sestilety rozdil. Prvni se nejakym zazrakem povedl prirozene… Moc ti preju, ze budes moct rodit mimo nase standardni „ustavy“, kdyby existovaly soukrome porodnice v ČR, tak bych si taky moc rada priplatila. Ja mam s doktorama -
chlapama obecne dost problem, to neni nic osobniho proti Kafkovi, ktery je urcite profik a holky ho treba tady v diskuzi hodne chvalily, ale mne teda proste uplne nesedl. Napriklad proto, ze mi opakovane vnucoval tu hysteroskopii, ale nejak si nenasel cas na to,
aby mi vysvetlil, proc ji vlastne potrebuju, takze jsem ji odmitala. (Fakt je ale ten, ze jsem v tomhle trochu divna, ani za zubare bych si nevybrala muze, proste mi to neni prijemny, kdyz na me cizi chlap civi moc zblizka, i kdyz je to doktor).
Muzu se zeptat, v jake zemi zijes?

• Citovat
  • Upravit
2
25.5.18 08:26

Ahoj holky, tuto diskuzi sleduji už dlouho. Do Repromedy chodíme už 2 roky. Manžel má azoospermii, takže jediné řešení je dárce, já mám anovulační cykly, nepravidelné. 1.IVF proběhlo v říjnu 2016 - 4embrya, po prodloužené kultivaci zůstaly 2 embrya - 1ET (nic), 1KET (nic). 2. IVF v březnu 2017 - zvýšeny dávky Gonalu, 10 vajíček - zůstalo 6 embryií, všech 6 po PGS v pořádku. 1. KET/duben 2017 - nic, 2.KET/květen 2017 - potvrzeno hcg, ale 19. den po KETu krvácení - zamlklé těhotenství a v červenci revize. 3. KET/říjen 2017 - potvrzeno hcg, ale opět 21.den po KETu silné krvácení, v nemocnici potvrzena srdeční akce, ale za pár dní nic - spontánní potrat a v listopadu revize. 4. KET/duben 2018 - nic, 5.KET/květen 2018 - dnes 13.den po KETu a test negativní :,( Už jsem z toho zoufalá, zbývá nám poslední embryo. Připadá mi, že mě nikdo nechápe, každý říká „musíš to zkusit, jednou to určitě vyjde“, ale kdo to má všechno vydržet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.5.18 08:36

Jinak mé zkušenosti s Repromedou jsou v poslední době spíše negativní. Na dr. Hromadovou a Tokarevu si nemůžu stěžovat, pokaždé se s ní domluvím, ale po minulém nepodařeném KETu jsme schválně přijeli kolem poledne, že se domluvíme co dál..bohužel jsme se dostali k dr. Zobačovi..chtěla jsem KET hned v květnu, šel se poradit se sestrou co má dělat, celou dobu čekal co řeknu..musela jsem mu nadiktovat, že vysadím prášky, dostanu menstruaci za 3 dny a kolik hormonů potřebuju..pak jsem nechala vzkaz Hromadové aby mi zavolala a ještě jsem to s ní probrala..potom na ultrazvuku před KETem jsem narazila na dr. Kafku..chtěl mi to naplánovat 6.den braní utrogestanu, prý jejich poslední studie zjistily že většina se uchytí ne 5., ale 6. den..přitom já jsem už 2krát otěhotněla po KETu 5.den..tak to pak změnil na 5. den, když jsem se ozvala..a před KETem Mudr. Turčanová se zase dohadovala že fraxiparine 0,4 neexistuje (jenom 0,3 nebo 0,6)..přitom jsem ho měla minulý KET napsaný..už ztrácím naději, že se to poslední embryo uchytí a podaří se to :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
25.5.18 10:47

@sunrice uprimne jsem taky dost znejistela, kdyz mi KET delal Zobač, toho jsem tam videla poprve v zivote a nic o nem nevedela. Byla jsem tam prave taky az ten 6. den. Emryjko se chytlo a podle MS zacinam 8.tt. Tobe drzim palce, at uz to konecne vyjde. Kdo si tim neprojde, tak nepochopi, jak strasne narocne je to na psychiku.. o hormonalnich bombach nemluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
25.5.18 10:56

S tím 6 dnem je to zajímavé. Já když chtěla před posledním ketem jít na vložení až 6den místo 5,tak mi bylo řečeno, že bez Era testu to nepůjde. A teď najednou zavádějí až 6den a bez Era testu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
25.5.18 12:23

@Potkyš no doufam, ze nepodavam mylne info…ve stredu jsem si mela pichnout Ovitrelle a dalsi stredu byl KET. Takze jsem si sama odvodila, ze je to 6 dni. Se mnou se nikdo nebavi a nic mi nevysvetluje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.5.18 07:44

@Anonymni Mně zase hysteroskopii doporučila Hromadová, protože jsem tam měla cystu. Mně přijde přirozenější mít jako gynekologa chlapa, říká se, že jsou při vyšetření jemnější. Nebo aspoň moje kamarádka měla odjakživa takovou tezi. :P Ale teď už to tak neřeším. Jinak já žiju v Rakousku, proto logicky to Brno. V Rakousku jsou genetické testy embryí zakázané, katolická církev má hodně silné postavení. Má se to nechat na Bohovi…Takže nakonec nám i oni řekli, že bychom to měli zkusit za hranicemi. A dobře jsme udělali, protože u nás nakonec jen 2/5byli geneticky v pořádku. Ale jinak vážně, to že si člověk musí za doktory platit neznamená vždy výhru, za návštěvu u gynekologa se platí 140-160€, takže kolegyně, co musela v těhotenství chodit každých 14dní, protože měla problémy, tam nechala hrozné sumy. Plomba 800€. Nové zuby třeba 20tis.€ a zubaři na to přímo dávají půjčky. V ČR bychom si měli vážit toho, co nám stát všechno platí. Já ze svého platu odvádím 40% a stejně si pak plno věcí musím připlácet. A já nedám v ČR dopustit obzvláště na starou školu doktorů. Třeba moje oční, ke které chodím od dětství poznala z očí, že mám nějaké hormonální změny a chtěla mi vyšetřit hypofýzu. Na které jsem kvůli zvýšenému prolaktinu byla pár měsíců předtím. A prý jestli nemám nějaké hormonální problémy se štítnou žlázou… Ani jsem neměla v plánu s ní řešit problémy s otěhotněním, ale ona všechno poznala. Teď se ji třeba nelíbí, že na prolaktin mi v RM předepsali dostinex, že by se to mělo řešit systematicky a že si myslí, že se mi tam tvoří cysty, které způsobují ty výkyvy. A když jsem jednou byla přes měsíc nemocná, protože mi obvodní předepisovala neustále antibiotika, tak jsem odjela do ČR ke svému obvodnímu, který mě dal za týden do pořádku. Já vím, že je zvykem v ČR na všechno nadávat, ale stále je tu bezplatná péče na velmi vysoké úrovni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.5.18 23:44

Dle mého názoru, když již je možnost PGD a pár má k tomu indikaci, pár to zkouší několik let… tak riskovat transfery dle PGD vhodných embryí (hlavně již při 1neúspěš. IVF, nízkem počtu embryí, nebo vhodných embryí) při nedostatečném vyšetření klientky kompletně jak hormonálně včetně prolaktinu, štítne žlázy, kompletní reprodukční imunologie je nezodpovědné nakládání s životem… stylem tak to zkusíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
27.5.18 08:24

@Ewangelle Ahojky, dlouho jsem tu nebyla, tak si při odsávání všechno pročítám a koukám že tu je hodně novinek. Moc ti přeji, aby se už konečně zadařilo :hug:. Ani minutu nelituji toho rozhodnuti, že jsem se rozhodla pokračovat v těhotenství dál i přes negativní názory lékařů. Štěpánek už ma 4 měsíce a dělá nám samou radost. Sice ten rozštěp máme opravdu hodně škaredej a to krmení není vzdy jednoduchý. Ale to jak se na tebe usměje tak mluví za vše, je to náš bojovník. Všem vám přeji at se brzy zadaří :andel: :andel: :andel: Plno lidí u nás na dědině mě odsoudilo a zase hodně lidí nám drží pěsti a smekají přede mnou, když se dozvěděli co jsme si zažili i ted nám doktoři říkají že to byl zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
27.5.18 18:06

@Pindrušenka ahojky, jsem ráda, že se ti daří a že sis všechno vybojovala a nevzdala to :) Já v téhle diskuzi nebyla dlouho. Mám 3,5 měsíčního neposedu a nezastavím se. Ale vím, že to všechno mělo smysl.
Holky, všem vám moc a moc držím palce a hlavně nevzdávejte to psychicky. My s jedním jediným ebryjkem po 2.IVF, máme doma rošťáka. Vím, lehce se to říká, ale pokud máte ještě sílu, finance a odhodlání bojovat, ať už s Repromedou nebo jinou klinikou, moc držím palce!! Stojí to za to. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
27.5.18 18:13

Jinak někdo tady psal, že v porodnicích s námi nejednají v rukavičkách - no všechno je to asi o lidech. Já rodila na Obilňáku a byla jsem maximálně pozitivně překvapená. Ať už u porodu, velmi příjemná asistentka, která mě podporovala a lékaři, tak na oddělení šestinedělí úžasné sestřičky a v neposlední řadě i dětské sestry a lékaři. Možná jsem měla jen štěstí na personál, ale vzhledem k tomu, že jsem v porodnici byla dýl než jen obvyklé tři dny kvůli koplikacím, jsem myslím poznala za tu dobu dost personálu. Sice jim to tam padá na hlavu, měli jsme hned dvě havárie a musela jsem se stěhovat na jiný pokoj, ale na tamní personál vzpomínám ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
27.5.18 18:29

@Marcya Ahojky, tak to je super :palec:. Já taky jedině Obilnák, protože nám tam zachránili život. Ještě nepaseme koníky, ale nehrotím to. Hlavičku držíme pěkně. Strašně to letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.