Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To slyším poprvé že se nesmí koupat
a jak dlouho? No popravdě jsem si říkala že budu mít strach ji i na záchod po ket ![]()
@helposhel jako je to jen vyčtene napsat můžou cokoliv že? jde hlavně o prevenci proti infekci a když vanu tak na chvilku a hlavně ne horkou! V zásadě si myslím že záleží na tvé odvaze i když v tomhle obdobi s kvalitou vody v přírodních koupacích ti nic jineho než ta vana nezbyde ![]()
@Slvz @helposhel prvních 14 dnů po KET se nesmíte koupat..ani vana, ani bazén. Jedná se o to, že jsou v stojaté vodě bakterie, které se mohou dostat do dělohy v podobě infekce. A v době hnízdění obzvlášť…
@Tralalajda no premyslela jsem, ale kvuli tomu koupani pockam. Co ty, jak jsi na tom? Uz se v tom ztracim ![]()
@mamina2017 aha tak děkuji za info, určitě si na to dám bacha, nějaká infekce za to nestojí, to to koupání ozelim
@kelynka Ja uz jsem v 7 měsíci.
Ja se teda moc nekoupu v bazénu, hrozne mi začalo vadit sluníčko.
Holky a jak je to se sexem v době stimulace a před a po ket?
@helposhel Prvních sedm dní po KET je napsáno v lékařské zprávě, že to vynechat zcela. Vždycky jsme ale radši počkali až do (ne)potvrzení těhotenství.
Při stimulaci to minimálně ze začátku asi nevadí, s rostoucími folikulami bych do toho už asi nesšla a po OPU pár dní zase pauza.
@Ewangelle Zdravím! Taktéž jsme zvolili „režim“, jak píše @helposhel…při těch dorůstajících folikulech při stimulaci je stejně podbřišek dost citlivý a bolestivý…já jsem to teda nedávala ani náhodou
!!! měla jsem maximální dávky hormonů a ta bolest podbřišku byla dost drsná a limitující
!!!
Tak hodně zdaru a ať to klapne
!!!
My teda máme darovaná vajíčka, je ta stimulace stejná? Mám nějaké náplasti climara 50 a pak nejake tuším čípky.. celkem mám z té stimulace strach, ale už se těším až to přijde ![]()
@aidule ahoj. Kdyz si mela vetsi davku hormonu tak jsi mela kolik vajicek, jestli se muzu zeptat. A to ktere Ivf u Tebe?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.