Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ewangelle já jsem to taky moc nepochopila. Údajne umožňuje diagnostiku poruch neplodnosti a jeji lečby.. genetické přiciny neplodnosti nebo poruchy vyvoje embyi.. nam nevzniklo ani jedno dobre embryo a panda nam udajne vysla dobre.
Holky je tu někdo komu nevyšlo první IVF v repromedě? Nepřemýšleli jste o změně caru?
@Markys25 ahoj mě nevyšlo 1.IVF a nemáme ani nic zamražené… Ve čtvrtek jedem na konzultaci ohledně 2.IVF. Já zatím změnila jen lékaře
@Markys25 Ahojky. Nám první dvě IVF nevyšly. Při prvním pokusu 4 vajíčka oplodnena, ani jedno se nevyvinulo. Druhý pokus už jen jedno vajíčko oplodněné, opět se nevyvinulo. Mám nízkou hladinu hormonů. Třetí pokus s darkyni vajíček. Oplodněno přes deset vajíček, vyvinutá dvě. Obě naprosto zdravá a teď ve mě roste malý človíček. Jsem 12 týden těhotenství ![]()
mně bohužel ani druhy ani třetí IVF neklaplo. Věřím, ze počtvrté ro musí vyjít🌸
@Ejminka11 my jdeme příšti středu na konzultaci.. ze 14 vajíček které se oplodnili nedošlo ani na pgs. Chodime k Matenovi. A vy? Přemýšlím o 2 IVF v reprofitu..
@Ewangelle my máme základní genetiku (karyotyp, nejčastější syndromy, chromoz. vady atd.) hotové, protože poté, co se nám stalo je to standartní postup. Panda nám pak byla doporučena v souvislosti s IVF, měla by to být rozšířená genetická diagnostika včetně kompatibility páru a pro nás je nejdůležitější, že na základě výsledků ženy prý lze dobře vytypovat stimulaci k OPU - já jsem komplikovaný pacient, špatně reaguji na různé podněty, vážný polyvalentní alergik s celkovou anafylaxí, takže pro mě je správný výběr hormonu opravdu dulezity. Nabídli nám i ten širší genetický panel, který je ale velmi drahý - ten jsme domítli. Malá Panda je prý nezbytná. Pochopila jsem to tak, že PGD embryií je také vlastně základní genetické vyšetření a ty rozšířené genetické testy mohou odhalit další možné problémy, které pak oni mohou u toho PGD ještě navíc hledat, ale musejí vědět na co se zaměřit jinak je nehledají a řeší jen co je v základu (down, edwardsův, chromozomální vady atd.) Takto jsem to pochopila já…
@Markys25 taky sem chodila k Matenovi a teď chci k Tokareve. Měli jsme Pandu ta vyšla dobře, problém je u mě mám nízké AMH měla sem jen dvě vajicka a jedno vydrželo PK a byl transfer ale nevyšlo to neuhnizdilo se.. PGD sme neměli
@Ejminka11 my máme problém ve spermiich. Jen 2% normálních, takže andrologicky faktor. Tokareva mi delala OPU. A byla moc sympatická a hlavne vysvětlila. Nám ze 14 vajíček nevydrželo vůbec. Nedošlo ani k et ani k PGS ![]()
@Markys25 to mě mrzí že ztolika odebraných vajíček nevydrželo ani jedno, snad druhý pokus bude pro nás obě radostný a dočkáme se // na testu
@Ejminka11 Snad se dočkáme
@Adelastra najela jsem si na reprofit a vyplnila jsem dozatník, tak snad se ozvou. Nejspíš změním už i z finančních důvodu.
@Markys25 jojo, je to hodně drahé
ale co bysme pro mimco neudělaly ze?:)
@Adelastra jasně ale celkově v repromědě jsou ty doplatky přece jen trošku vyšší ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.