Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Markys25 ahoj ano, tak Tokareva opravdu nejlepší… Teď jen čekat na MS a začneme stimulovat mám gonal +luveris a budeme met pgs tak si na transfer počkám doufám že to tentokrát vyjde… Jinak ICIS, PICSI a MACS
@Ejminka11 ja byla taky u tokarevy na poslední ultrazvuk a byla perfektni!!! ![]()
@Ejminka11 Jé, tak to ti zavidím, teď už to určitě vyjde.. Počkej a kdy se vlastně může začít znovu stimulovat po nepovedeném pokusu. Když nebyl ani et? Též jsme měly mít pgs ale bohůžel nebylo z čeho.. My jsme měly jen ICSI A MACS.. A nevím zda příště nezvolit i PICSI.
@Markys25 ja taky chtela picsi, manza ma pomale spermie a ma jich malo a bylo mi řečeno, ze je to zbytečne v nasem pripade…tak nevim proc…prece jde o to vybrat ty co vypadaji dobre ne?
@Adelastra My jsme daly na radu Matěny, takže ICSI+MACS.. a jestli jsem to správně pochopila, tak macs ti má vyřadit spermie se špatným DNA.. A picsi vybrat zralou spermii nebo jak to je? Muj ma pouze 2% dobrých.. a ani po MACS se nám ze 14 vajiček nic neurodilo.. jsem zvědavá v čem je chyby nemůžu se toho přístího týdne dočkat.
@Markys25 bylo mě řečeno že hned a to sme měli ET ale embryjko se neuchytilo, takže pauza jen jeden cyklus… Mi máme spermio vyborne ale necháme projistotu udělat všechno, ať pak můžu říct že už víc pro to udělat nejde kdyby to náhodou zase nevyšlo. Já doufám a věřím vto že to vyjde musí
@Adelastra jj je já ji měla posledně na ultrazvuku před OPU a byla skvělá, tak sem si ji teď vyžádala… I partnerovi se líbila dokonce všemu porozuměl co nám říkala, tak sem mu to potom nemusela znovu vysvětlovat jak u Mateny
@Ejminka11 ahá, tak já myslela, že znovu se může stimulovat třeba až za 3 měsíce aby tělo nedostalo až takovej záhul. Takže si PGS platíte?.. vyjde uvidíš ![]()
@Markys25 neplatime Tokareva říkala že to máme zadarmo když 1. IVF nevyšlo, jinak by sme do toho nešli protože na to nemame. Já si to taky myslela že bude pauza nejmíň 3cykle a prej ne tak snad to nebude vadit a vaječníky budou reagovat
Jee holky takovy nervy, moc vam držím palce!!! Ja zas ted stresuju at je vše v pořádku, at miminko roste a je zdravé…to si nevyberete..porad neco
![]()
@Adelastra sou to pořád nervy, buď se nervujeme aby to vyšlo a pak zase st je vše v pořádku
ty si měla PGS?
@Ejminka11 ahá, tak super. Jinak je to pěkná pálka. Tak držím palce
ja si myslela, ze musi byt 3 cykly pauza
Příspěvek upraven 16.05.19 v 12:49
@Ejminka11 no my to meli komplikované, k pgs nam sly jen 2 embrya, jedno bylo „spatne“ tak to vyhodili a druhe se jim nepodařilo vysetrit…a tak byly 2 moznosti, bud nechat vyšetřit znova s tim ze se muze z toho rozmrazování a zamrazovani rozpadnout a nebo nove ivf… žádnou jinou moznost jsme nedostali.Ja si ale vydupala transfer i nevysetreneho embrya, s tim ze jsem rikala je to bud a nebo jako u normalniho otěhotnění:)museli jsme sice podepsat ze to je na nase " nebezpeci" ale to nam nevadilo…a zatim se drzi kulisek, dnes jsem 8+1 srdicki bije jako blazen ![]()
@Adelastra jeee tak to je super že vám to tak vyšlo, prosimtě a chtěla sem se zeptat když bude v červnu OPU a pak to pgs tak který mesic bude transfer?
@Ejminka11 no po opu dostanes menstruaci, a ten menstruacni cyklus vynechas, takze na transfer bys mela jit az po 2.ms po opu..je to i tim aby si telo odpočalo a hlavne to pgs trva skoro mesic…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.