1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1153
1.10.21 21:29

@baru-ska ahojky, my meli dva mesice stimulace za sebou, mam VZP pojistovnu a nebyl sebemensi problem, i ja jsem byla rada, ze to mam za sebou…prvni stimulaci sem mela 450 jednotek gonalu a 3 vajicka, vsechny oplodnene ale do 5teho dne jen jedno vydrzelo, pri druhe stimulaci 300j gonalu a 150j pergoverisu 7 vajicek, 4 oplodnene a nakonec 3 petidenni blasty, odeslany tedy 4 embrya na genetiku a vyslo jen jedno v poradku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
1.10.21 23:15

@Ditu566 dekuju! Tak to jsem ráda že ti alespoň trochu změnili stimulku. ;) právě nevím jesrli když by byla jen jedna jestli bych ji nezkusila spíš vložit :think: dík :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
2.10.21 07:43

@baru-ska Tak ja mam zdedenou genetickou vadu, takze u nas genetika byla jasna, ale i u tebe bych ji volila, po tom co pises ve skupine Ket duben :wink: urcite si ulehcis od stresu kdy se kety nepovedly 😥 a doporucuji udelat urcite pred vlozenim imunologii :wink: me tyden pred ketem nasadili intralipidy a urcite to pomohlo :wink:
Pokud si poprve stimulovala pouze gonalem, byt na tvem miste prosadila bych si trochu jinou lecbu( s menopurem, pergoverisem), obcas sem jim v repromede musela tlacit svuj nazor :( ale vzdy se reseni naslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
2.10.21 08:01

@Ditu566 urvite jsem na ten pergovaris už koukala, jak si včera psala a chci to kdyztak navrhnout. :) a imunologii by mi snad teď měli vzít. oni jak ji berou jen streda pondělí a jsem mimobrnenska tak to ještě nevyslo.tam si na výsledky čekala dlouho? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
2.10.21 09:39

@baru-ska myslim ze tyden :wink: taky jsem musela kvuli imuno jet extra 80 km do Brna, musis byt na lacno a jen do 8 hod myslim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
2.10.21 09:57

@Ditu566 praaave..já tam 140 km ale budu muset.nebo to třeba vyjde ted na opu..uvidime :mrgreen: ty intralipidy ti dali právě kvůli výsledkům imunity jo? Nam v minulém caru dávali před ket a po ket prednison preventivně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
2.10.21 11:44

@baru-ska jojo po te imuno :wink: mela jsem nejake vyssi vysledky, ale ceho, tak to uz nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.21 16:42

@baru-ska ahoj, my nechali testovat jen dve embrya, bylo nam nabidnuto udelat dalsi odber, ale ja tem nasim embryim verila, protoze ani jeden z nas s pritelem nema zadne geneticke zatizeni(genetika se delala jen z duvodu toho, ze pritel byl na chirurgickem odberu spermii-TESE a tam se to pry delava), takze jsem se rozhodla, ze na dalsi cyklus prozatim kasleme… Vratily se nam obe, hned prvni KET se povedl a ja mam za tri tydny termin porodu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.10.21 15:56

@baru-ska
Ahooj, dlouho jsem tu nebyla :-) Budu reagovat na ty 2 stimulace po sobě… oni když ti teď otestují třeba 2 embrya na pgt-a, tak třeba za půl roku nemůžou testnout další 2? To musí být jen jednorázově 1× za rok? To se mi nezdá… my toto neřešili, my měli 10 vajíček, tak se jich z toho 8 otestovalo a bylo.

A v jaké jste teď fázi?

My byli na tom endometriu - zjistili, že prostředí v děloze ok, ale preventivně teď beru před ketem probiotika. A že implantační okénku mám o den posunutý, než je „běžné“. Termín KETu dostaneme ve středu na kontrole :srdce:

Jinak na imunologii na krev jsme taky jeli 80km a za 30 vteřin bylo hotovo :D Ale takových rychlonávštěv už bylo, jsme zvyklí a bereme to jako součást procesu ;) Jinak imuno mi vyšlo blbě, takže týden před a týden po intralipidová kapačka. Ptala jsem se, jestli nebrat léky před ketem a bylo mi řečeno, že kolikrát udělají víc neplechy než užitku. Že kapačka bohatě stačí.

Jako „vedoucí“ lékařku jsme měli Dr. Filkovou, ta je teď půl roku pryč. Jezdíme teď k Dr. Matěnovi a jsme na 250% spokojení - profesionální, lidský, příjemný, trpělivý s mýma miliony dotazy :srdce: Snažím se objednávat už jen k němu.

Takže ve středu kontrola, 10.DC a těšíme se na termín KETu. Napiš, jak vy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
3.10.21 16:28

Ty si měla 10 vajíček nebo 10 em @Kobra11 ahojda. děkuju za info! tak to je super, že už to máte takhle na dosah ruky! to určitě dej vědět :dance:
já si myslim, že to střádání chtěj dělat z toho duvodu, že když budou třeba 2 embrya a pošlou se na test, tak je malá šance, že se nějaké vrátí dobré… a když ne, tak po 3 měsících stimulace a čekání znovu stimulace a další 3 měsíce čekání na výsledky.. asi si myslím, že to vlastně tím chtějí uspíšit, že se to vlastně protáhne „jen“ o jeden měsíc.
já to ted trochu zvažuju z toho duvodu, že bych děti chtěla do budoucna 2.. a za 2 roky budu mít asi ještě mín vajíček než ted a to už ted ta zásoba podle Mudr Felsingerové je nižší…
ty si měla krásný počet vajíček! já byla v pátek na UTZ ještě u svého gynekologa a folikulu je 5 větších a 2 měnší :? uplně stejně jako minule a to ted mám dvojnásbné dávky.. myslim, že za 5 zralých vajíček budu ráda a budu skákat do stropu za 3 emryjka.. a to bych fakt měla štěstí asi :roll: ty si měla i super, že máte 6 dobrých embryí! fakt tvoříš kvalitní zásobičku :mrgreen:
zítra jedu na kontrolu do repromedy a stanovení dne odběru.. asi to tipují předběžně na středu..12 DC

četla jsem někde zpětně, že si MS dostala hned nějak po opu vid? po opu už žádné léky nedávají?
do toho endometria bych asi ted hned nešla…je to hodně peněz.. a tobě to posunuli to okénko na dřív nebo dýl než je standard? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.10.21 16:50

@baru-ska
Patlám pojmy vajíčka a embrya, pardon :D Bylo 50 vajíček, 10 jich došlo do 6.dne, z 8 testovaných nám zůstalo těch 6.

Po opu jsem brala 10 dní léky kvůli hyperstimuláku a píchala si preventivně injekce kvůli srážení krve. Měsíčky došly asi o 2 dny dřív, takže cyklus měl 26 dní a bylo to teda výživný :D Aspoň se tělo vyčistilo…

S nižší zásobou vajíček už chápu ten postup. Kór, když chcete 2 děti. Takže i kdyby to vyšlo hned, zásoba v mrazáku se hodí. Chtějí tím ušetřit čas jak vám, tak jim :D

Myslíš, že už ti budou odebírat 12.DC jo? Mně brali tuším 16.DC. Pila jsem pak nutridrinky se zvýšenou bílkovinou, pila fakt těch 5l vody…takhle týden… a i přes 50 vajíček mně břicho pak bolelo jen 2 dny, takže paráda. Držím palce, ať si taky v poho a hned další měsíc může být další stimulace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
3.10.21 17:01

@Kobra11 díky. mám gonal 300, ale zatim mi není vubec nic to jsem teda dnes 9 DC.. jojo myslim, že 12 DC max 13 DC.. u tebe asi dávali šanci dozrát co největšímu počtu vajíček, ale u mě asi nebude na co čekat..uvidime. sama jsem zvědavá, co mě poví :mrgreen: no ale jestli zas budou 2 stimulky po sobě, taj už mi zbyde jen jeden poslední pokus na pojistovnu a taky se to zas posune celé až na leden :roll: uvidime. děkuju a držím moc palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.10.21 19:55

@baru-ska
Taky držím palce :srdce: A dej vědět, co na kontrole :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
6.10.21 11:20

@Kobra11 takze pronatal 5 vajíček,5 zralých a 3 blastocysty..repromeda 3 vajicka a všechny nezralé…jsem dost s nervama v kýblu.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
6.10.21 11:55

Genetické vyšetření PANDA

Ahoj holky, chci se zeptat zda nevíte od kdy nabízí Repromeda rozšířené genetické vyšetření panda carrier? Chodili jsme v roce 2020 a nic takového nebylo…a když vidím, co vše to zkoumá, dost mě to teda mrzí :( děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.