Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baru-ska
A jak probíhá Endimetrium - jdeš do ordinace jak na běžnou prohlídku a „uštípnutí“ té sliznice trvalo asi 5 vteřin. Pohoda… zubař je 100× horší
možná bych to přirovnala ke stěru z čípku na preventivce.
@Kobra11 a myslíš, že to doporučují všem nebo jen podle něčeho? a to se dělá v cyklu před ket ano? promin za otázky, ale začínám tušit že po mě tak těch 30 tis budou chtít
ano člověk by dal cokoli, ale kdybych věděla, že se to podří, tak se ty peníze dávají lépe
právě ěkdo tvrdí, že to vyšetřená je k ničemu a naopak.. pak se v tom vyznej vid
@baru-ska
Já si myslim, že to doporučují všem, je to těžkej byznys… A jestli mi zrovna todle pomohlo, těžko říct
A navíc teda, není to tak, že klapne první dítě a bude implantační okénko i na druhé dítě. To se mění po čase. Je to na možnostech každého páru, je to bohužel o prachách ![]()
Nám zprvu řekli, že když máme tolik embryek v mrazáku (8), takže 1-2 pokusy můžeme zkusit bez Ery a uvidíme. Měla jsem mít transfer už minulý cyklus, ale nízká sliznice (6,4mm). Tak jsem řekla, že půjdeme do Ery, za týden se vzala sliznice a následující cyklus (teď) ket proběhl i s nízkou sliznicí. Takže u nás se dělala kvůli nízké sliznici (teď byla 6,9mm).
Jinak vzorek sliznice se bere cyklus před ket. Pokud pojedeš ket na hormonech, tak budeš i ten cyklus s odběrem sliznice na stejných hormonech.
@Kobra11 moc gratuluji, mela jsem to stejne jako ty i kdyz genetiku podrobnejsi, kvuli zdedenemu spatnemu genetickemu vysledku, a na endometriu jsem si trvala ja, sami mi to ani nenabidli, ale jelikoz jsem mela jen jedno embryo, chtela jsem podstoupit vse, co by dopomohlo k uspechu
ale odber me teda neskutecne bolel, vetsi bolest jsem za ty dva roky snazeni, vysetreni, a ruznych veci okolo nezazila ![]()
No a ted me prave kope nas drobecek a dnesnim dnem vstupuji do 21tt
drzim palecky at jde vse dobre a tehotenstvi prosperuje ![]()
@Ditu566 píše:
@Kobra11 moc gratuluji, mela jsem to stejne jako ty i kdyz genetiku podrobnejsi, kvuli zdedenemu spatnemu genetickemu vysledku, a na endometriu jsem si trvala ja, sami mi to ani nenabidli, ale jelikoz jsem mela jen jedno embryo, chtela jsem podstoupit vse, co by dopomohlo k uspechuale odber me teda neskutecne bolel, vetsi bolest jsem za ty dva roky snazeni, vysetreni, a ruznych veci okolo nezazila
No a ted me prave kope nas drobecek a dnesnim dnem vstupuji do 21ttdrzim palecky at jde vse dobre a tehotenstvi prosperuje
Jak má každý z těch zákroků jiný pocity… já se toho endometria bála a pak jsem byla příjemně překvapena. Ono záleží na okolnostech - kdo to dělá, jak vidí na sliznici, jaký je k ní přístup, jakse to doktorovi zrovna povede a tak
Měla jsem na to Matěnu a los pohodos.
21.tt závidím. Teď to čekání, jestli čarky sílí, krev, aby bylo srdíčko…a to je začátek. Prostě touto přehnanou obavou jsme my „ivf snažilky“ poznamenaný… holky s přirozeným do pár měsíců samo taky, ale ve srovnání s náma je to prostě jiný.
@baru-ska
A jak se cítíš ty? Určitě z kraje příštího týdne tě čeká kontrola, že? Já jezdila od 6.dne stimulace a pak každé 2 dny.
@Kobra11 jedu 6den stimulace v úterý k paní dr hromadné.. tak uvidíme.. mě zaim nikdy blbě nebylo jak mívám málo foliku.. ![]()
@Kobra11 moc ti preju, aby to vse dopadlo dobre az do 40tt a hlavne bez komplikaci ![]()
Holky, to se mně nelíbí, nesílí to
9. - 12.den po KET.
Příspěvek upraven 25.10.21 v 08:13
@Kobra11 to je testování po dni? když vezeš prbní a poslení tak sílí pěkně. Však nemusínsílit denně, uvidiš zítra, nestresuj se. držím palce! já si pak při focení dávala jen testy ob den a tam to je hezky vidět!
@baru-ska
Jj, po dni. 9 - 12.den po ket. Zítra zajdu na krev.
@Kobra11 Ahoj, já testovala 8 a pak až 14 den a měla jsem to cca jak ty a stresovala se že to určitě nevyjde a dle krve a ultrazvuku to bylo uplne v pohodě ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.