1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
8.8.22 10:30

Zdravím, mám prosbičku, který z lékařu je teď „nej“ v Repromedě. Jsou to už tři roky co jsem byla na KET a nikdo z těch, co jsem znala tam už bohužel není. Chceme si jít pro sestřičku, tak zjišťuji😊 děkuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.8.22 09:57

1.IVF

Ahoj holky,
dovolím se přidat do diskuze. Právě podstupujeme naše první IVF v Repromedě u MUDr. Filkové. Máme za sebou všechny vyšetření - já (34 let), gynekologicky + geneticky v pořádku (z genetiky zjištěno, že jsem heterzygot, ale bez Leidena a bez náchylnosti k trombózám), slušné AHM 2,1. Partner sportovec 32 let, ale u něj špatný spermio -Asthenooligoteratozoospermii - málo spermií + nepohyblivé + defekty hlaviček.
Už týden si stříkám 2-0-2 Synarel a 150 gonal + 150 pergoveris a čeká mě první uzt po 7 dnech. Dál odběr a metoda PICSI.
Cítím se tedy už docela nafouklá, bolí mě občas hlava a jsem unavená. Ale doufám, že paní doktorka ví, co dělá. Jsem se všeho dost nervózní, nevím do čeho jdu tak budu ráda pokud je tu někdo, kdo právě taky podstupuje IVF.

Jak jste to zvládaly vy holky stimulaci? Snad dokáží vybrat i nějakou vhodnou spermii :¨)

Jinak, co mi v Repromedě vadí je, že mi pořád připomínají můj věk - že jsem už,,stará,, a těch vajíček tolik nebude a musíme si pospíšit. Přitom moje výsledky jsou poměrně dobré. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 11:13

Holky, je tady nekdo, komu se teď někdy v Repromede zadarilo? Poslední dobou slyším spis jen samé negativa. Ze straší hned na začátku kvůli věku apod. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
512
31.8.22 13:25
@Anonymní píše:
Holky, je tady nekdo, komu se teď někdy v Repromede zadarilo? Poslední dobou slyším spis jen samé negativa. Ze straší hned na začátku kvůli věku apod. :nevim:

Ano, nám.. mám tři letou dceru z prvního ket a teď jsem 16+6 z druhého ket… Ale musela jsem si pohlídat den transferu, jelikož moje ošetřující lékařka se jaksi spletla o dva dny, takže jsem urgovala, urgovala až jsem jim asi lezla na nervy, ale bohužel, nestojí to málo peněz, a já nevyhodim jeden pokus jen kvůli tomu, že doktorka neumí počítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 13:27

@špiii dekuju za odpověď. A v čem se spletla? Dělali utz před ketem?

• Citovat
  • Upravit
512
31.8.22 13:29

@Hahe budu moc držet palce ať vše dopadne tak jak má, ale já bych Dr. Filkovou nechtěla ani za zlatý prase… Neskutečně hnusný recenze v předešlém caru, a já kvůli ní přišla malém o pokus na KET, jelikož paní Dr asi neumí počítat… A když jsem od ni dostala protokol po absolvování Ket, tak mi špatně do něj napsala leky, a kdybych si toho nevšimla a nesla se optat, celý tři měsíce bych je brala špatně… Ale tím nechci strašit, jen píšu svoji zkusenost… Doufám, že donosim a porodím zdravé miminko, a už do repromedy nevkrocime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
31.8.22 13:34
@Anonymní píše:
@špiii dekuju za odpověď. A v čem se spletla? Dělali utz před ketem?

Ahoj, před lKETem žádný ultrazvuk nedelala, ale naordinovala mi v nativním cyklu ovitrelle a po ovitrelle za 7 dní by měl probíhat transfer (já měla pětidenní hatchujici blastocystu)… A ona mi naplánovala ket až za 9 dní… Jenze já si toho všimla a díky tomu, že jsem už věděla co a jak díky předchozímu KET, tak jsem se s ní snažila spojit.. hrozný problém… Pak už jsem byla i trochu nepříjemná a najednou telefon a paní koordinátorka volala, že se paní dr spletla o dva dny (jaky překvapení že? )… No pak proběhl KET (bohužel s ní, nepříjemná, neempaticka, prostě studeném čumák), a čekala jsem ani protokol… V něm opět špatně léky.. takže Dr filkovou nebrat…

Příspěvek upraven 31.08.22 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
31.8.22 13:35
@Anonymní píše:
@špiii dekuju za odpověď. A v čem se spletla? Dělali utz před ketem?

Overal ne, ale ovitrele (omlouvam se, ale telefon mi to sám upravil :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 13:46

@špiii díky za informace. Tak hlavně, ze i přes to to dobre dopadlo :palec: My pořad uvažujeme zda zvolit repromedu, reprofit a nebo Helios. Já jsem starší, 38 tak mám obavu, ze by mě rovnou v Repromede odpískali :nevim: Znama 29 let byla v repromede na IVF a neúspěšně, a to měla výsledky v pořádku. Tak stále hledám informace, ať se rozhodnu pro co nejlepší centrum

• Citovat
  • Upravit
512
31.8.22 13:58
@Anonymní píše:
@špiii díky za informace. Tak hlavně, ze i přes to to dobre dopadlo :palec: My pořad uvažujeme zda zvolit repromedu, reprofit a nebo Helios. Já jsem starší, 38 tak mám obavu, ze by mě rovnou v Repromede odpískali :nevim: Znama 29 let byla v repromede na IVF a neúspěšně, a to měla výsledky v pořádku. Tak stále hledám informace, ať se rozhodnu pro co nejlepší centrum

To věřím, my byly do repromedy doporučeni, a jelikož jsem před tím, byla jak nepopsaný list, nevědela jsem vůbec nic o umělým oplodnění atd… Byla jsem z toho tak vyplašená, vystrašená, že mě ani nenapadlo hledat jiný car… Každopádně má zkušenost je taková, že je to pračka na peníze, každá návštěva jiný doktor, ale mám od nich zdravou dceru a teď v bříšku mi spinká syn.. tak snad vše dopadne dobře a my s repromedou po dvou dětech skončíme nadobro… V heliosu už p. Filková nedělá (přešla do repromedy), a na HELIOS jsem četla teď po odchodu Dr samé dobré recenze, ale s dalšími neporadím… Reprofit jsem slyšela hodně, některé holky ve skupince také chodí do reprofitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.8.22 14:42

@špiii děkuji moc. Je to poprvé co toto podstupujem a vůbec nevím. Z paní doktorky mám takové rozporuplné pocity, ale snad bude mít dobré dny a vyjde to. Zatím jsem neměla nikoho jiného z doktorů. Určitě bude vše v pořádku a mimčo i ty budete v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
31.8.22 15:44
@Anonymní píše:

ahoj, ano jak rikas.. vek je pro ne omluvenka, proc to nevyjde :) ale od dalsiho pokusu te odrazovat nebudou, penize jsou penize.. za me pristup v repromede nejdriv ok a pak velke zklamani… druhe kolo jsem byla v heliosu… v listopadu mi bude 39,mimco se ma narodit v prosinci :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
31.8.22 16:08

@miki.12 nejenom věk, ale i vyšší váhu neustále zmiňují… Já nebyla vyloženě tlusta, jsem trochu při těle, to neříkám, ale ne tlustá, a měla jsem to na talíři pořád, protože věk u mě nemohli řešit (v té dobe mi bylo 26)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 20:45

@špiii A dělali transfer přes ultrazvuk? Někde holky psaly, ze to tam strili od pasu jak se jim chce :nevim: četla jsem dobre recenze na doktora Maderku a doktorku Hromadovou, uvažuji jednoho z nich nebo teda úplně jiný centrum.

• Citovat
  • Upravit
512
1.9.22 06:05
@Anonymní píše:
@špiii A dělali transfer přes ultrazvuk? Někde holky psaly, ze to tam strili od pasu jak se jim chce :nevim: četla jsem dobre recenze na doktora Maderku a doktorku Hromadovou, uvažuji jednoho z nich nebo teda úplně jiný centrum.

Ano, transfer přes utz delali, ale paní Filková asi fakt neměla svůj den, nebo není ta správná Dr nevím…když zaváděli embrijko, říkali, ať se dívám na utz že uvidím záblesk, tak jsme pořád s manželem koukali a nic.. a paní Dr prohlásila, no jo, když mě vijel zaváděcí katetr… V tu chvíli manžela zamrazilo a oba jsme se báli, aby nám vůbec embrijko vložila tam, kam má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.