Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, my jezdili do Repromedy minulý rok od dubna a v řijnu proběhl transfer, který hned vyšel, prďilka zrovna na mně spinká.
Celkově jsme byli v Repromedě spokojení. Měli jsme tu čest se všemi lékaři. To bych Repromedě vyčetla - je to neosobní, lékař zná vaši historii pouze ze zpráv, to nám vadilo
Paní doktorka Filková nám sedla, jezdili jsme k ní rádi. Moc fajn byla paní Felsingerová, pan Maděrka a Matěna. S jedinou paní Hromadovou jsme vlastně nebyli v kontaktu, ta je prý ale skvělá. Nesedla nám paní doktorka Datsiuk - nebylo nic jednoduššího, než říct na recepci, že k danému doktorovi nechcete a už vás k němu nedají. Chce to mít ostré lokty a prořízlou pusu, jde o hodně ![]()
Ahoj holky, dneska jsem byla na 1. utz v Repro - celkem 16 vajíček, velikosti od 4 mm do 18mm (říkala, že to poslední bude cysta a nemůžu s tím počítat a ty malé nedozrají). Já si myslela, že je to slušný počet, ale nevím no.
Kolik mm je dobrých?
A není tu někdo, kdo třeba podstupuje taky IVF? Na výměnu zkušeností?
díky a hezký den.
@Hahe ja měla 12 odebraných vajíček a vydrželi na zamražení 4… ![]()
@Kobra11 Zrovna jsem přišla s dotazem, na paní doktorku Datsiuk a vidím, že ji zmiňuješ, měli jste s ní nějaký problém, nebo to bylo jen ohledně sympatií? My máme z prvního IVF v Repromedě syna (1.KET) a teď bychom chtěli zavést naše druhé a poslední embryjko, takže plánujeme další KET po letech, no a dostala mě na starost paní doktorka Datsiuk a já jsem z ní trochu nervózní, nedokázala správně spočítat dny pro nalepení náplastí, byť jsem jí to několikrát zopakovala, stejně nakonec řekla, že jsem to spočítala špatně já, i když mi to nedávalo smysl, řekla jsem si, že jsem to asi fakt spletla, že ona je přece doktorka, tak tomu musí rozumět, ale když jsem si to potom v klidu doma prošla, zjistila jsem, že jsem opravdu měla pravdu já a teď jako přemýšlím, co dělat, nějak jsem ztratila důvěru v její schopnosti, možná přeháním, ale je to naše poslední šance a já se nechci stresovat takovými detaily a kontrolovat něco, co má vědět doktor ![]()
Nasadila mi špatný dny utrogestan, musela jsem se ozvat… a tvrdila mi stále, že bez 8mm sliznice transfer nelze provést
Od té doby jsem jí přestala věřit.
@Kobra11 No, tak teď opravdu vážně přemýšlím, že si vyžádám někoho jiného ![]()
Mimochodem, z 8mm sliznice mám našeho syna, takže to kdyby mi tvrdila, že není možné, dost by mě zaskočila
Ale jsem ráda, že i vám se nakonec podařilo
![]()
@Kobra11 ahoj, my měli problém s růstem děložní sliznice a také požadovali minimálně 8mm… Můj gynekolog tvrdil něco jiného, a když jsem skoro po osmi měsíci braní hormonů dosáhla výšky 7,8 mm, můj gynekolog mi řekl, at okamžitě jdu na ket, že víc u mě už nebude..navíc prý záleží na přístroji i samotnému Dr jak sliznici zmeri, že je to hrozně neobjektivní… Repromeda nechtěla, ale stala jsem si za svým… Přece jen to byly naše embrijka, náš „majetek“… KET provedly a teď mi v posteli spinká skoro tříletá dcera a v bříšku její bráška ![]()
@špiii
Jee, to je krásný
No my těch 6,8mm a v postýlce nám leží pětiměsíční prceček náš milovanej ![]()
@Kobra11 moc moc gratuluji… My máme obě děti přes KET v repromedě, ale při druhém paní Filková také udělala početní chybu, a svůj transfer bych prošvihla o dva dny, kdybych se také neozvala a nevolala tam 2× denně, že je v plánu něco špatně… Z prvního transferu tam nezůstal snad jediný doktor..
dle mého názoru se repromeda hodně pohoršila a sbírá jej prachy od lidí, co se trápí lidským neštěstím (nepočetím)… Dokonce nám při druhým ketu (při prvním ani zmínka o něm) nabízeli i embryoglue a strašný řeči jak to napomáhá k udržení embrya a bla bla bla.. a když jsem se zajímala na internetu o co jde, jakou to má úspěšnost, tak sama paní ředitelka někde na netu uvedla, že je to naprosto zbytečný, a že žádná studia nedokázala, ze se zvyšuje šance a proto tento produkt stáhly z nabídky… No a za pár let ho zase nabízí, propagují a chtějí za něj 5000 Kč…
@špiii Já mám z Repromedy teď po letech stejný pocit, když jsem se koukla na jejich současné doktory, zůstala tam z původní sestavy jen ta Hromadová, nepůsobí to dobře a říkám si, jestli si žádostí o změnu doktora v něčem pomůžu, aby to nebylo z bláta do louže ![]()
@Marlovee tak to bohužel neporadím… Já dostala teď tu Filkovou(recenze z caru HELIOSu strašný -driv dělala tam), ale všechna vyšetření na přípravu KET mi dělal můj gynekolog (po první zkušenosti jsem k repromedě ztratila důvěru-take to nebylo úplně podle mých představ, chyby v protokolu, střídání doktorů atd atd) a jakmile řekl teď, tak jsem tam zavolala, že požaduji KET… Jak jsem psala, udělala chybu ve dnech, při transferu ji vyjel zaváděcí katetr no hruza.. naštěstí máme bojovníka
hned po porodu budu vědět, že s nima definitivně končím a už o nich nechci ani slyšet…
ano, „dali“ nám dvě děti, pomohli k největšímu štěstí v životě, ale jinak nepůsobí profesionálně… Jen se tak tváří na veřejnost, ale jinak skutek Utek.. jde jim jen o to, jak nahrabat prachy…
Ona to je pračka na prachy všude, prašť jak uhoď s přístupem řekla bych… nebýt střídání těch doktorů, tak je i chválím, ale to nám vadilo. A stejně je chválim
Máme štěstí naše a už nějak zapomínám, co se nám líbilo a co ne
![]()
Ahoj děvčata bojovnice. Teď tady pročítám příspěvky o Repromedě a chtěla bych se s vámi podělit o náš příběh. My tam začali chodit v září 2018. To tam ještě byli původní doktoři. Přístup byl suprový. Proběhla veškerá vyšetření a u manžela zjistili pouze 2% zdravých spermií a u mě nízkou zásobu vajíček. Hned od začátku mi tvrdili že z mých vajíček nikdy nemůžu otěhotnět. No i přes to jsme zkusili 2× IVF s mými vajíčky. Při první stimulaci byla 4 vajíčka, všechna oplodněna, ale bohužel do pátého dne nevydrželo ani jedno. Při druhé stimulaci už jen 2. Oplodněno pouze jedno a to bohužel taky nevydrželo. Tak jsme šli do dárkyně. Tenkrát nás měla na starosti koordinátorka paní Kleckerová. Byla opravdu úžasná. Od dárkyně jsme měli 2 embrya. Transfer proběhl 9 března 2019 den před mými 39 narozeninami. Za 9 měsíců se nám narodila dcera. Minulý rok jsme šli na druhý transfer. Bohužel embryo se neuchytilo. Takže smutek doma byl opravdu veliký. Rozhodli jsme se pro nový cyklus s dárkyní. Tentokrát už jako samoplátci. Měli jsme tu stejnou dárkyni jako poprvé, což bylo super. No bohužel z toho nebylo ani jedno embryo. Takže 132000 v háji. Repromeda teda garantovala další cyklus na vlastní náklady. No a já mezi tím zjistila že jsem těhotná
Naprosto přirozeně, bez nějaké podpory hormonů. Pouze jsme brali s manželem vitamíny
Tak jsme to začali řešit s Repromedou. Vrátili nám 106000. To nás mile překvapilo. Ale i tak nás naše malá Eliška stála 86700. A ty první 2 neúspěšné cykly 90000. Takže máte pravdu v tom že z lidí tahají akorát peníze. Já jsem ráda že už tam jezdit nebudeme a vám všem držím pěsti ať se dočkáte toho vytouženého miminka ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.