1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1153
24.1.22 10:48

@Kobra11 nam taky, kdyz mi vysla spatne genetika, ale nedocetla jsem se, zda quera ma nejaky geneticky problem, nebo nejake potraty za sebou, proto jsem psala, ze ne vzdy to proplaci na prvni pokus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
24.1.22 12:23

@Bubinka1
Přesně… taky jsem před KET bojovala se sliznicí. Podle jejich tabulky je nej mít 8mm. Já se NIKDY nedostala na 7mm, vždy tak 5 - 6mm. Když jsem byla u Datsiuk na kontrole, měla jsem 6,8mm a řekla mi, že takhle by transfer rozhodně nešel. A rovnou si mě objednala k sobě na další kontrolu. Měla jsem v tom cyklu zrovna cystu, takže by stejně KET nemohl jít. Ale jakmile jsem z její kontroly sedla do auta, začala jsem brečet, jak mě vydeptala. To bylo poprvý a naposledy, kdy jsem kvůli IVF brečela. Jak mě manžel v tomhle stavu viděl, šli jsme zpátky na recepci se přeobjednat k jiné Dr s poznámkou, že u Datsiuk si kontroly již nepřejeme.

Jo, za 2 cykly proběhl KET se sliznicí 6,7mm a úspěšně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
25.1.22 06:54

@baru-ska díky za popis :* Na utz říkali myslím 14 folikulů tehdy a já měla celkem radost, že to nebude tak špatný… bohužel zřejmě u mne se nepodařilo zařídit, aby všechny byly dominantní :,( Takže naprosto zbytečné zákrok.
Ale celkově tehdy stimulace byla asi na 10 dní, pak odběr. Nevím, zda by to bylo třeba při dlouhém protokolu jinak :nevim:
@baru-ska @Ditu566 ke kryokonzervaci jsem byla rozhodnutá ještě za svobodna, pak jsem krátce na to poznala současného přítele. A jelikož jsme spolu nebyli zrovna dlouho, nepřišlo mi ok se ho zeptat, jestli se mnou nechce nechat zmrazit embrya :oops: Navíc pokud by nám vztah nevydržel, nikdy bych embrya nemohla použít. Bohužel jsem tehdy nevěděla, že ten výsledek bude tak špatný, jinak bych do toho ani nešla. Nicméně teď už pozdě brečet nad rozlitým mlékem, jen na mne tehdy tato klinika zrovna nezapůsobila dobře i co se organizace týče a měli také nepříjemný personál…Tak hledám jinou :think: A samozřejmě jsem také doufala, že to nebudu potřebovat, ale ukázalo se, že nejspíš přirozeně máme smůlu :?
@Bubinka1 jeej, to bych teda také Datsiuk nechtěla…uff… Hromadová tedy zní také dobře :palec: Tak děkuji za tip, už si ta jména snad i trochu pamatuji ;) :oops:

Příspěvek upraven 25.01.22 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
25.1.22 07:35

@Ditu566 nene, genetický problém snad nemám, potrat nikdy žádný, PCOS také dle gynekologů, u kterých jsem kdy byla, nikdy nediagnostikován. Tak si myslím, že případné genetické vyšetření bychom měli na vlastní žádost a také bychom si to museli zaplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
25.1.22 07:44

@quera ještě to ovlivňuje tvůj věk a spermiogram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
25.1.22 10:30

@quera Tak manžel byl tento týden na tom diagnostickém spermiogramu, kde zjišťují fragmentaci DNA a stojí 4000,– a byl až na naši žádost. Nabízeli nám ho před tím půl rokem a to jsme šli jen do klasického. Nabízeli nám teď i ten test ERA, ale u mě to vypadá, že kromě nízkého AMH je vše ok, sliznici mívám krásnou a ovu taky probíhá, tak nám přišlo těch 35tis. zbytečné. Jinak vše ostatní budeme mít stejné jako minule, maximální dávku gonalu+cetrotide, spermpacket, pgt-A (pokud bude dost embryek) a ob cyklus KET v nativu. Tak uvidíme jak dopadne ta fragmentace a pokud ok tak v únoru začínám s 2.ivf. Jinak bychom museli řešit tu fragmentaci a posunuli to o 3 měsíce. :roll: Tak snad bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 17:06

Ahoj holky, nahlížím tady do té diskuze a musím se přiznat, že mám s Repromedou stejné zkušenosti. Mám taky problém s nízkou sliznicí, většinou okolo 6 mm.. Už od loňského května do mě rvou hromadu hormonů a kde nic, tu nic. Samozřejmě jsme byli postupem času (vlastně od začátku) dotlačeni do Endometria s tím, že teda pokud budeme vědět, kdy je přesně to okno, tak můžeme provést KET i s nižší sliznicí. Ale, překvápko, tento měsíc sliznice opět 6 mm a i po Endometriu je to málo…Upřímně, pokud KET neproběhne, tak odsud mažeme pryč.

PS: I já se celou dobu léčby držím a brečím vždy jen po návštěvě Repromedy, protože se tam doktoři u mě střídají jak na běžícím páse i přes to, že se jasně objednám k určitému doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
462
16.2.22 09:31
@quera píše:
@Ditu566 díky za info, to teda koukám 8o Já měla za to, že když zvýší dávku, tím je vajíček víc :nevim: Každopádně AMH se mi nějak měnilo, kupodivu dost zvláštně, nejdřív 1,27 a za půl roku 1,8. Jenže u jiných laboratoří :? Tak netuším, co to mohlo udělat. A už mám za sebou stimulaci kvůli zmrazení vajíček a to teda nedopadlo valně, rozhodně nedělali vše proto, aby bylo folikulů co nejvíc, měla jsem teda myslím 150 Pergoverisu a tuším 300 Gonalu, jestli si to dobře pamatuji. A bylo z folíků, které počítali na utz, 14. Jenže ty menší neodebírají, v nich je vše nezralé prý. Takže nakonec 5 zralých zmrazených, což je málo, to většinou nepřežije rozmrazení, to má smysl třeba při 15 zralých vajíčkách si myslím :think:
Každopádně to ERA vyšetření - to je také genetické?
Fragmentace spermií, to nedělají automaticky? Snad nám případně bude nabídnuto, imunologii rozhodně budu chtít. Děkuji za tip :srdce:Příspěvek upraven 24.01.22 v 08:51

Ahoj, ja byla v repromede na zamrazeni vajicek taky. Ze zdravotních duvodu partnera jen vajicka.. 17 zamrazeno, 7 neprezilo rozmrazeni a vysledek… ani jedno embryo.. vysvětlení žádné a navrh? Zkuste dárovane vajicko.. jako po prvnim IVF, kdy vse bylo na jedničku, co se tyce kvality? Tak trochu nechapu a priznam se, ze jsem fakt z toho přistupu zklamana :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
16.2.22 17:15

@miki.12 zdravím, teda co čtu, je hrozné :( To mě fakt mrzí, takový výtěžek jste měla…a i tak tedy 7 z nich nepřežilo rozmrazení :,( Ale 10 bylo pořád dobrých, tím spíš mě překvapuje, že ani 1 embryo 8o To bych čekala, že pokud použili ICSI nebo dokonce PICSI (jehlou dají spermii přímo do vajíčka), že embryo pokaždé vznikne. Nebo prostě žádné nevydrželo do 5.dne vývoje?
Jinak já byla na tomhle v jiném CAR, ale vůbec se mi tam nechce, přístup mě úplně neoslovil :? Každopádně když vidím ten počet, mých pár chudáčků nemá šanci přežít rozmrazení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
16.2.22 18:54
@quera píše:
@miki.12 zdravím, teda co čtu, je hrozné :( To mě fakt mrzí, takový výtěžek jste měla…a i tak tedy 7 z nich nepřežilo rozmrazení :,( Ale 10 bylo pořád dobrých, tím spíš mě překvapuje, že ani 1 embryo 8o To bych čekala, že pokud použili ICSI nebo dokonce PICSI (jehlou dají spermii přímo do vajíčka), že embryo pokaždé vznikne. Nebo prostě žádné nevydrželo do 5.dne vývoje?
Jinak já byla na tomhle v jiném CAR, ale vůbec se mi tam nechce, přístup mě úplně neoslovil :? Každopádně když vidím ten počet, mých pár chudáčků nemá šanci přežít rozmrazení :zed:

Vajicka se nedelila. Oplodnili jich 11. Proste asi jim ten mrazak nesvedcil :-(
Moc držím pesti, at nedopadnes stejne..ja vim, ze to je chemie.. ale na takovy vysledek jsem nebyla pripravena :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
16.2.22 20:37

@miki.12 já se třeba ptala, zda pokud by u mne byla potřeba použít moje zmrazená vajíčka, tak jestli vlastně nemusím na stimulaci a OPU…
A řekli mi, že je vždy lepší použít čerstvá vajíčka :( Takže asi důvod je jasný, to mrazení i když prý šetrné, může asi něco poškodit :,( Teda tohle vědět, tak to ani nepodstupuju :zed: zbytečně zásah do těla a stres a nepříjemné sestry, komplikace po OPU a strašná depka po celém procesu, jak malý výtěžek z toho všeho v mém věku je, plus velký risk bylo to OPU…že mi stoupnou protilátky proti ováriím nebo vajíčkům… A k ničemu :zed: Moc mě to mrzí a děkuji za zkušenost. Já budu mít pravděpodobně stejnou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
16.2.22 20:44
@quera píše:
@miki.12 já se třeba ptala, zda pokud by u mne byla potřeba použít moje zmrazená vajíčka, tak jestli vlastně nemusím na stimulaci a OPU…
A řekli mi, že je vždy lepší použít čerstvá vajíčka :( Takže asi důvod je jasný, to mrazení i když prý šetrné, může asi něco poškodit :,( Teda tohle vědět, tak to ani nepodstupuju :zed: zbytečně zásah do těla a stres a nepříjemné sestry, komplikace po OPU a strašná depka po celém procesu, jak malý výtěžek z toho všeho v mém věku je, plus velký risk bylo to OPU…že mi stoupnou protilátky proti ováriím nebo vajíčkům… A k ničemu :zed: Moc mě to mrzí a děkuji za zkušenost. Já budu mít pravděpodobně stejnou :cert:

Presne jak pises.. je to draha a náročná zkusenost.. vedet to, tak do toho taky nejdu a místo rozmrazeni jdu rovnou na 2.ivf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
16.2.22 20:51

@miki.12 takže jestli to dobře chápu, máte za sebou IVF a úspěšné? Máte z něj miminko? A teď jste si byla zmrazit vajíčka, když nešla vytvořit embrya z důvodu nemoci partnera? A poprvé bylo hodně vajíček?
Ano, já tohle vědět, v životě do toho nejdu. Také se mi nelíbí, že člověk absolutně netuší, co se děje s buňkami, které jsou mu odebrány v narkóze. Nevidí je, netuší, zda si z nich něco nenechají na pokusy a výzkumné účely apod :? Možná taková konspirace, ale přijde mi, že do toho zkrátka není vidět. Snad to tak není, ale tehdy mě to fakt napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
16.2.22 21:26
@quera píše:
@miki.12 takže jestli to dobře chápu, máte za sebou IVF a úspěšné? Máte z něj miminko? A teď jste si byla zmrazit vajíčka, když nešla vytvořit embrya z důvodu nemoci partnera? A poprvé bylo hodně vajíček?
Ano, já tohle vědět, v životě do toho nejdu. Také se mi nelíbí, že člověk absolutně netuší, co se děje s buňkami, které jsou mu odebrány v narkóze. Nevidí je, netuší, zda si z nich něco nenechají na pokusy a výzkumné účely apod :? Možná taková konspirace, ale přijde mi, že do toho zkrátka není vidět. Snad to tak není, ale tehdy mě to fakt napadlo :think:

Právě, ze nemam nic.. sla jsem na ober vajicek.. nemohla jsem zamrazit embrya, protože jsem nevedela, jak to s nim bude po zdravotní strance a embrya bych v budoucnu bez nej pouzit nemohla.. a kdyz ta vajicka rozmrazili, cast to nezvladla vubec a cast se nevyvijela.. takze vyhozene penize, cas i nadeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
17.2.22 09:52

@miki.12 ach tak :,( To je děs. Člověk postupuje celkem náročný proces a nic z toho a ještě má teď o pokus hrazený pojišťovnou méně :,( Aspoň já to tak mám. Achjo, kdyby tohle šlo zjistit nějak dřív, ale ono celkově moc lidí tohle nevyužívá, natož potom někde najít příběh, jak je to s rozmrazenými vajíčky, zda fungovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.