Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mickey1984 píše:
Holky dělali Vam některé odber ze sliznice? Jak moc je vyšetření bolestivé?
Je to v pohodě. Byla jsem dvakrát. Asi hodinu předem si určitě vezmi Ibalgin.
Když mi tu sliznici odebírali, samotný ten „odběr“ jsem nikdy necítila, nebylo to jako by mi něco rvali, a to jsem citlivka
Bolest pro mě byla stejná jako při silné menstruaci - silný tlak v podbřišku. Trvá to ale jen chvilku a jakmile je po všem, bolest ustane. Můžeš pak pár dní špinit, to je ok.
@hranolka29 píše:
Je to v pohodě. Byla jsem dvakrát. Asi hodinu předem si určitě vezmi Ibalgin.
Když mi tu sliznici odebírali, samotný ten „odběr“ jsem nikdy necítila, nebylo to jako by mi něco rvali, a to jsem citlivkaBolest pro mě byla stejná jako při silné menstruaci - silný tlak v podbřišku. Trvá to ale jen chvilku a jakmile je po všem, bolest ustane. Můžeš pak pár dní špinit, to je ok.
Tak to rada slyším
kazdy ma ten práh bolesti asi nekde jinde. Kazdopadne vydržet to musim, pokud mi to pomůže k miminku, tak neni o čem
jen sem chtela vedet na co se připravit a co me ceka a nemine, rada vzdy vim do ceho jdu. Moc dekuju uklidnila jsi me.
@Mickey1984
Ahoj, za mě v poho 🤷♀️ Bez ibalginu, prostě to štíplo, ani sem nešpinila. Mám PCOS a extrémně nízkou sliznici. Po všech možných hormonech se zavádělo ve sliznici 6,7mm. Věřím, že ERA nám pomohla. V postýlce mi teď po 1.pokusu transferu pobrukuje to největší štěstí na světě ![]()
Pokud půjdeme do druhého mimča, ERA zase proběhne.
Ať i tobě pomůže ![]()
@Kobra11 píše:
@Mickey1984
Ahoj, za mě v poho 🤷♀️ Bez ibalginu, prostě to štíplo, ani sem nešpinila. Mám PCOS a extrémně nízkou sliznici. Po všech možných hormonech se zavádělo ve sliznici 6,7mm. Věřím, že ERA nám pomohla. V postýlce mi teď po 1.pokusu transferu pobrukuje to největší štěstí na světě![]()
Pokud půjdeme do druhého mimča, ERA zase proběhne.
Ať i tobě pomůže
Tak to moc gratuluju, to je úžasný ![]()
Ja mam take nízkou sliznici, tak nam byl odber doporučený, clovek musi překonat strach a proste do toho jit a kdyz je výsledek tak skvělý jako u tebe, tak za to ten strach urcite stoji! ![]()
Verim, ze i nam pomůže k vysnenemu miminku, dekuju ![]()
Holky, chtela bych se zeptat. K cemu je dobre mit udelane testy na imunologii? A jaké? Ma to vliv na stimulaci nebo az na transfer?
@Anonymní píše:
Holky, chtela bych se zeptat. K cemu je dobre mit udelane testy na imunologii? A jaké? Ma to vliv na stimulaci nebo az na transfer?
Nám imunologie pomohlo. Laicky řeceno - moje tělo ma zvýšenou imunitu. Při transferu by embryo bralo jako vetřelce, kterého by má imunita dokázala vypudit. Týden pred transferem jsem šla na kapačku, která tu imunitu snížila a tím pádem embryo imunita nezlikvidovala.
Test na imunologii jsem si musela vydupat… je to to nejmenší, tak proč to nedělat hned před prvním pokusem
Test hradí VZP a kapačka 2× 1000Kč.
@Kobra11 píše:
Nám imunologie pomohlo. Laicky řeceno - moje tělo ma zvýšenou imunitu. Při transferu by embryo bralo jako vetřelce, kterého by má imunita dokázala vypudit. Týden pred transferem jsem šla na kapačku, která tu imunitu snížila a tím pádem embryo imunita nezlikvidovala.Test na imunologii jsem si musela vydupat… je to to nejmenší, tak proč to nedělat hned před prvním pokusemTest hradí VZP a kapačka 2× 1000Kč.
Moc dekuju za odpoved. A podle ceho poznali, ze mas imunitu sníženou? Vubec tomu nerozumím, co konkrétně si mam vydupat, aby mi udělali k imunite? Neco mi dělali pred 2 lety, ale moudra z tech vysledku nejsem.
@Anonymní píše:
Moc dekuju za odpoved. A podle ceho poznali, ze mas imunitu sníženou? Vubec tomu nerozumím, co konkrétně si mam vydupat, aby mi udělali k imunite? Neco mi dělali pred 2 lety, ale moudra z tech vysledku nejsem.
Odeberou ti krev a na zaklade toho zjisti, jak na tom imunita je. Mně to vyšetření udělat nechtěli, že ho dělají až po alespoň 2 nevydařených transferech. A ještě, že sem si ho vydupala…
@Kobra11 a to se dela az po stimulaci? Nebo pred? Zkusim se na to tedy zeptat.
@Anonymní píše:
@Kobra11 a to se dela az po stimulaci? Nebo pred? Zkusim se na to tedy zeptat.
Před ![]()
@Kobra11A ma to i nějaký vliv na stimulaci? Nebo je to dulezite az pro transfer? Ja uz mam naplánovánou stimulaci prave, takze nestiham udelat imunologii ![]()
@Anonymní píše: @Kobra11A ma to i nějaký vliv na stimulaci? Nebo je to dulezite az pro transfer? Ja uz mam naplánovánou stimulaci prave, takze nestiham udelat imunologii
No má to vliv na transfer. Pokud máš „silnou“ imunitu, tělo vyhodnotí embryo jako vetřelce a zbaví se ho. Na výaledky jsme čekali 3 týdny. Kapačka týden před a 14 dní po transferu…
Na druhou stranu, to je vyšetření, na která bysme mohli…
Ahoj, před čtyřmi lety jsme také navštěvovali Repromedu, i jsem patřila do téhle skupinky, měli jsme 3 vyšetřená embrya po pgd. První dva transfery neúspěšné, Dr mě navrhla, že by mě před transferem podali intralipid, na snížení imunity, nechala jsem se zlákat vidinou úspěchu při transferu třetího embrya. Intralipid mě podali jen tak, bez nějakého vyšetření a nyní mě po čtyřech letech byla zjištěna rakovina prsu. Prý k tomu přispělo umělé oplodnění a i snížení imunity
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, před čtyřmi lety jsme také navštěvovali Repromedu, i jsem patřila do téhle skupinky, měli jsme 3 vyšetřená embrya po pgd. První dva transfery neúspěšné, Dr mě navrhla, že by mě před transferem podali intralipid, na snížení imunity, nechala jsem se zlákat vidinou úspěchu při transferu třetího embrya. Intralipid mě podali jen tak, bez nějakého vyšetření a nyní mě po čtyřech letech byla zjištěna rakovina prsu. Prý k tomu přispělo umělé oplodnění a i snížení imunity![]()
To me mrzi, ale jak muze nekdo s jistotou rict, ze za to muzou intralipidy??
Ono celkem pri IVF do sebe zenska rve neskutecne mnozstvi hormonu a nikdy nikdo do budoucna nevi co to udela…ale touha mit miminko je silna a nikdo nekouka na to, co by mohlo prijit
znam zenske, co maji za sebou treba 5 stimulaci a treba i 9 neuspesnych transferu a pokracuji dal ![]()
Nezbyva nez ti poprat hodne zdravi, at se z toho brzy dostanes 💪🏻
A muzu se zeptat, zda alespon byl treti transfer uspesny??
@Ditu566 píše:
To me mrzi, ale jak muze nekdo s jistotou rict, ze za to muzou intralipidy??Ono celkem pri IVF do sebe zenska rve neskutecne mnozstvi hormonu a nikdy nikdo do budoucna nevi co to udela…ale touha mit miminko je silna a nikdo nekouka na to, co by mohlo prijit
znam zenske, co maji za sebou treba 5 stimulaci a treba i 9 neuspesnych transferu a pokracuji dal
@Ditu566 píše:
To me mrzi, ale jak muze nekdo s jistotou rict, ze za to muzou intralipidy??Ono celkem pri IVF do sebe zenska rve neskutecne mnozstvi hormonu a nikdy nikdo do budoucna nevi co to udela…ale touha mit miminko je silna a nikdo nekouka na to, co by mohlo prijit
znam zenske, co maji za sebou treba 5 stimulaci a treba i 9 neuspesnych transferu a pokracuji dal
Děkuji. Ani třetí transfer nebyl úspěšny a další stimulaci jsme nezkoušeli. Ano, umělé oplodnění je velká dávka hormonů, je to tak jak píšeš. Mě dali intralipid jen tak, že zkusíme, mohlo by to pomoct. Imunologii jsem měla přitom dobrou, tak nějak se ta nemoc tím ivf nastartovala. Útěchou mě může být, že před ivf jsme měli už skoro 3 letou dceru, počatou bez problémů přirozeně. Ta je teď můj hnací motor ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.