Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, rikam si, ze smutne, ze se nase pribehy tak moc podobaji..
Mi radili darkyni po prvním neuspesnem ivf a stale jsem přesvědčena, ze se stala chyba na jejich straze.. 17 dobrych zamrazenych vajicek a ani jedno embryo.. a druhe ivf a vse se krasne vyvijelo.. divne.. clovek tech penez nelituje, kdyz vi, ze to ma smysl
@Mickey1984
Dockali… ale z heliosu… mela jsem pocit, ze by to, s tim nastavenim v repromede, nevyslo ani na podruhy… kdyz uz poprvy mi vysvetlovali, ze jsem stara, ze mam zkusit darkyni.
Vcera jsem zacala 30.tyden.. ted jen, at je ta nase holcicka v poradku ![]()
Ahoj holky,
Chodi se ted v Repromede na krev po KET/ET ten 14.den? Jen mi rekli, ze zavolaji kvuli testu, nic vic a zeptat se na krev me v tu chvili nenapadlo.
Jinak my mame z Repromedy uz syna - resili jsme 1.IVF pred 3 lety u pani doktorky Tokarevy a byli tam moc spokojeni. Ted mam po druhem KETu a musim rict, ze me pocity byly rozporuplne. Na recepci slecna pasivne agresivni poznamky, pak sestra, co se tvarila jak kysela p*del. Jen pan doktor Maderka byl skvely a jsem rada, ze jsem ho mela jako osetrejiciho lekare. Pani doktorka Filkova mi delala KET a nejake neprijemne pocity jsem nemela a vzhledem k pozitivnimu testu uz 8.den od KETu, se ji to doufam povedlo 🙏🏻 jsem rada, ze jsem to tu necetla pred transferem ![]()
@frbul Ahoj, zavolají a zeptají se na výsledek testu a pak tě objednají na ultrazvuk a rovnou vezmou i krev a ještě ten den mi volali, že výsledky krve jsou ok a nemusím měnit medikaci.
My jsme byli spokojeni před třemi lety i teď, když už jsem tam nikoho neznala. Paní doktorka Datsiuk mi přišla pečlivá, plánovala mi KET podle ERY a vyšel.
Ahoj holky,
dělala jste si některá genetiku embrya? Za jak dlouho Vám řekli výsledky? My čekáme už
3 týdny a zatím nic a myslím, že do telefonu říkali práveže za 3 týdny…Jsem nervózní a zvědavá…však to znáte ![]()
@Hahe my jsme genetiku embrya meli a myslim, ze to trvalo cca mesic 🤔 je to teda uz pomalu dva roky, ale tak nejak to bylo
Ahoj, tak dneska mi volali z genetiky a máme výsledky - 5 embryií:
2 doporučují k transferu
2 nedoporučují k transferu
1 je na diskuzi s lékařem, zda ho použít
To poslední nám řekli, že máme zkonzultovat s lékařem - nevím co to má znamenat - stalo se Vám to někdy?
Z výsledků jsem taková rozpačitá - smutná. A musíme se rozhodnout, jak dál - jestli riskovat ty dvě a doufat, že se chytnou nebo projít ještě jedním cyklem ![]()
@Hahe ja osobně bych si nechala embrya převést do jiného Caru.Za nas na Repromede velika nespokojenost. My tam promrhali zbytecne 2 krasna, zdravá embrya.Nyni chodíme jinam a uplne jiny pohled k veci a jiné jednání. Jak uz tady holky psaly, na Repromede se snaží jen vnucovat veci, ze kterých maji penize.Tam uz bychom v životě nesli. Nechali jsme tam nehorazny penize a přišlo pouze zklamaní. Ani se za celou dobu neobtěžovali zjistit treba průchodnost vejcovodu. Proste za nas strasne zklamaní z tohoto CAR.Hned nas nahnali do IVF a dopadlo to jak to dopadlo. Akorat nas pak ve finále, po tom co nam bylo řečeno, ze neni vubec žádný problem, ze jsme zdravi, ale kdyz se udělá IVF dite bude hned, tak nas tam pak jen dokázali vystresovat, ze svoje vlastní dite v životě mozna nebudeme mit, no a ted v jiném Caru na věc maji uplne jiny pohled a je dokonce možné, ze IVF ani nebude potřeba.
To je asi vse co mohu k Repromede rict a uz o ni nechci ani v životě slyšet.
Tak se tu mejte holky hezky a drzim palce at tam mate lepsi zkušenost nez my. A tobe drzim palečky @Hahe at se ti nejake embryjko zakousne a do druhého ivf bych zatim nesl.zkus prvne ket a pak uvidíš
@Mickey1984 dekuji za info. Já jsem v pořádku, ale problém je u partnera po chemoterapii. Tak přirozená cesta je skoro vyloučená. Zkusíme a snad se zadaří
děkuji moc.
@Mickey1984 100 lidi, 100 nazoru a zkusenosti….ja jsem velice spokojena s pristupem repromedy, jedine co mi vadilo, bylo stridani doktoru pri kontrolach, my meli stimulace hned dve po sobe, protoze z prvni bylo jen jedno vajicko, pri druhe 3 a z duvody spatne genetiky u me, sly na genetiku, jedno bylo v poradku a jedno s mozaikou( taky prave doporucene na konzultaci s dr) a dve nepouzitelne a nechala sem si to jedno jedine zavest a vcera mu bylo 7 mesicu 👶🏼…to mozaicistni jsme nechali zlikvidovat, nedokazu si predstavit, ze bych musela treba ve 12tt ukoncit tehu, z duvodu spatne genetiky, ale to jde o to, co vam reknou ![]()
Ja bych sla do vlozeni, za podminek ze nebude sliznice nizsi nez 7 mm
a pokud mate finance, nechala bych si udelat ERA vysetreni
pokud by to nedopadlo, na dalsi stimulaci mate dost casu ![]()
@Hahe Tak u nás při první genetice z 5 embryí 3 v pořádku a 2 mozaicistní (na konzultaci s genetikem, zda je vhodné transferovat). Při druhé genetice ze 7 bylo 5 vhodných a 2 zase na konzultaci. Jelikož jsme v té době už měli doma zdravého chlapečka, tak jsme ty mozaiky nechali zlikvidovat. Neměla bych nervy na to, jak píše @Ditu566 nechat ukončit těhotenství nebo přivést na svět postižené dítě. Ale to je prostě o té konzultaci. Byla tady jedna uživatelka (už nevím nick), která si nechala mozaiku zavést a mají zdravé dítě. A pokud tě netlačí věk, tak bych zkusila transfery a potom teprve nový cyklus. Pokud už bys věkově nestíhala další pokus na pojišťovnu, tak lze jít na další stimulaci a potom teprve chodit na transfery. A co se týče spokojenosti v repromedě…já si za sebe a manžela nemůžu víceméně na nic stěžovat. Ale faktem je, že jsme k nim chodili od roku 2015 do 2020 a z doktorů, se kterými jsme byli spokojení a vděčíme jim za dvě děti, tam není už nikdo (Dr. Zobač je dnes v Unice, Dr. Tokareva v Reprofitu a Dr. Krajčovičová doma s miminkem). Tak ať to dobře dopadne ![]()
Neměl by někdo zájem o injekce? Koupila jsem si je a když jsem čekala na m/s zjistila jsem ze jsem těhotná ☺️️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.