1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
997
19.1.22 15:34

@baru-ska také nám to neřekli a ani jsme se neptali a teď máme 8 měsíční holčičku :srdce:.Přeji hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
19.1.22 16:14

Dik holky. vyřídím ;) A to byla poslední kontrola v tom cca 6 tt v repromede nebo byl ještě další utz tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
19.1.22 17:30

@baru-ska Já se na té poslední kontrole v repromedě zeptala doktorky, jestli by mi to mohla říct. Ale bylo mi to vcelku jednu, spíš jsem byla zvědavá, co nám k synovi přibude. Řekla mi to úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
19.1.22 18:22

@baru-ska
V 6tt gestační váček a myslím, že už byl vidět i plod a pak v 8tt, kdy se potvrdila srdeční akce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.22 04:07

Myslím že nikde v EU to není dovolené. Řeknou vám to až během těhotenství - dle utz nám sdělili až 21tt.. prý už to vidí dřív ale známému se takhle stalo že řekli jistej kluk - oni se natesili nakoupili do modra a 26tt jim řekli no možná spíš holka.

Někde jsem o tom četla -Jinak je možné zjistit/, ovlivnit ještě před oplodněním určitě pohlaví - s kterým chromozomem sperimii tam šoupnou ale to se právě nikde v EU nesmí takhle rozhodovat… Takže čistě teoreticky když by někdo chtěl výlučně holku nebo výlučně kluka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
21.1.22 13:32

Ahoj všem :mavam: Uvažuji o návštěvě CAR - právě Repromedy. Mohu se zeptat, jaká vyšetření bez nějakého přemlouvání dělají automaticky? Zda a jak tlačí do IVF? Hlavně mi jde o to, jestli dělají imunologická vyšetření, protože všude to nedělají. Je mi jasné, že spermiogram, hormonální profil a třeba průchodnost vejcovodů budou asi dělat ve všech CAR ;)
Případně doporučte lékaře/lékařku, budu ráda za informace, diskuze je opravdu dlouhá :) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.1.22 14:17

@quera
Ahoj, hned nám udělali z krve genetiku a spermiogram, a to je vlastně vše. Je na vás, jestli budete chtít základní genetiku nebo rozšířenou za poplatek. Hormonální profil a průchodnost jsem měla udělanou od mé doktorky z nedávna. Od začátku nám bylo nabízeno vyšetření ERA (mrkni na stránky jejich, 35tis., nám pomohlo) a o imunologii jsem si musela několikrát říct.

Hned na začátek vás čeká s partnerem úvodní konzultace, my ji měli online. Konzultace byla s naší „vedoucí“ lékařkou. Myslela jsem si, že nás bude provázet celým procesem, ale „vystřídalo“ se na mě několik lékařů. To nám vadilo. Po pár měsících mi došlo, že si na recepci musím říkat jmenovitě doktory - vadilo mi, že po každé jsem u někoho jiného, bylo to neosobní. Mou vedoucí lékařkou byla doktorka Filková, sedla mi, byla velice profesionalní, na začátku vše jasně vysvětlila. Na nějaký čas ale opustila pracoviště (stáž?). Poté jsem byla u doktorky Felsingerové - vřele doporučuji, lidská, milá, profesionální; u Matěny a Maděrky - oba moc fajn, spokojenost a u Datsiuk - ta mi nesedla po osobní stránce a nepůsobila na mě jako profesionál (jakmile mi byla na vyšetření přiřazena, prostě jsem řekla ne). Takže za mě Filková, Felsingerová, Matěna a Maděrka spokojenost. Ale je to subjektivní názor…

Bude vám přiřazena denní koordinátorka, zdravotní sestra, které můžeš kdykoliv volat. Buď odpoví nebo předá dotaz lékaři. Mně tadle „první pomoc na telefonu“ strašně pomohla. Vědět, že když cokoliv, můžu volat. Za půl roku jsem využila určitě 5×, jednou i v neděli v 8 ráno - paní Šobová vždy ochotně odpovídala, byla zlatá, i v tu neděli ráno :lol:

Kdyby tě něco zajímalo, klidně piš do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
21.1.22 14:34

@Kobra11 děkuji moc! :hug: taková suprová vyčerpávající odpověď :* :srdce:
Pročítám, ale ta imunologie teda se mi nechce potom přemlouvat nějak. Přijde mi, že by tohle měli dělat všude automaticky a když ne, pro mne nic moc vizitka :(
Každopádně ta možnost zavolat kdykoliv by byla bezva…
Zajímalo by mě, jakým způsobem třeba umí zvolit protokol a jestli dají takový, aby bylo co nejvíce vajíček nebo prostě dají nižší i když má člověk za sebou horší reakce na stimulaci :think: Dá se o tomto domluvit při případném IVF? :oops:
Každopádně držím dál palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.1.22 14:54

@quera
Taky mě ta imuno zaskočila… a ještě, že jsem si ho vydupala, samozřejmě dopadla špatně.

Já mám PCOS a tam jiný, než krátký protokol nejde. Ale o všem se dalo s lékaři mluvit. Jezdila jsem na každý ultrazvuk připravená - ve smyslu, že jsem měla všecko možný nastudovaný, dotazy sepsaný v sešitě. Odpovědi jsem si zapisovala, doktoři byli se mnou dost trpěliví. Mluvili se mnou vždy na úrovni, chápaví, trpěliví (až na Dr. Datsiuk). Tím, že mám PCOS, tak mám veliký počet folikul, hrozil hyperstimulák. Paní doktorka Felsingrová se přesto s dávkami při stimulaci nedržela při zemi a nedávala mi nejnižší dávky - řekla jsem, že hormony a vše kolem snáším velice dobře a že bych ve výsledku ráda viděla hodně odebraných vajíček. Jsem ráda, že mě vyslyšela a zvolila zlatou střední cestu - ale jezdila jsem při stimulaci na kontrolu co 3 dny, takže viděla, co si může dovolit. Vajíček se odhadovalo 20, a bylo jich nakonec 50, mazec. Ale - paní doktorka si mě hlídala i po odběrech, udělala pro nás maximum, brala na zřetel i naše přání a vše dobře dopadlo. Hyperstimulák byl jen pár dní a dalo se to v pohodě vydržet doma. Po odběrech nám hned koordinátorka řekla, kolik vajíček je použitelných na splynutí se spermoušema, poučila nás o režimu co teď držet a kdy si máme volat, jak se embryjka vyvíjí. Při telefonátu se vždy ptala, jak se cítím. Na další návštěvě, kdy už jsme věděli kolik máme embryjek, nám ukázala v PC, jak se každé embryjko vyvíjelo a jakou mají kvalitu.

Ještě stojí za zmínku, že jsme embryjka poslali na genetiku. Pojišťovna hradí ročně 8 embryí (musíš ale něco splňovat - diagnóza, potraty, jinak cca 50tis.). To nám hned na začátku doporučila ještě paní dr. Filková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2484
21.1.22 15:07

@Kobra11 teda, 50 vajíček :hug: :dance: To zní super, ačkoli s PCOS to asi bude celkem obvyklé :andel: Já teda spíš naopak, AMH před rokem už na té spodní hranici, kde je ještě normální…takže teď to bude horší.
Tak to aspoň máte mnoho vajíček zmrazených :srdce:
To bych brala hned, a klidně každý měsíc pokus pak v nativním cyklu :oops: Ačkoli samozřejmě pokud imuno dopadlo blbě, asi něco dali i proti imunitě, že? :palec: povedlo se hned na první pokus? :oops: Jestli teda nejsem moc ditěrná dotazy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.1.22 15:31

@quera
V pohodě, ptej se :hug:

Za 2 cykly po odběrech jsme šli na náš 1.KET, který hned vyšel, dnes začínáme 18.tt :srdce: V mrazáku je zásobička 7 sourozenců.
Za ty 2 cykly proběhlo vyšetření embryek, ERA a tělo si odpočinulo. Kdybysme chvátali, šel transfer udělat už 1 cyklus po odběrech. Chtěla jsem ale tělu dopřát, aby se vzpamatovalo po tý náloži.

Jinak my jeli řízený cyklus s progesterony a estrofemy - nemám ovulace, nemám sliznici, nic jinýho nezbylo. Ale to už se domluvíte s doktory.

K tý imunitě - týden před a 14 dní po (to už jsmr měli 3 čárky na testu) transferu jsem dostala intralipidovou kapačku, která očividně zabrala. Jedna stála tuším 1000Kč. Celkový náklady byly cca 90tis. Je v tom ta ERA (loni byla ještě za 32tis.). Každopádně nám to vyšlo při 1.IVF, při 1.KETu a sourozenci čekají. Ano, Repromeda jr drahá, nám se vyplatilo. Kamarádka v Unice s „lepší“ diagnozou, 5 transferů z 2 IVF za sebou a nic, zatím v tom mají cca 60tis. V těch 90tis. máme to, aby partnerovi vysítovali ty nej spermie - prostě za mě, pokud to finančně v rodině jde, jít do všech možných vyšetřeních a mít „to co nejdřív z krku“, bez dalšího trápení. Jasně, najde se spousta párů, který nic nepřiplatili, vyšlo je to na 30tis. a lítají jim doma 2 prcci. Ale neměli jsmr na to nervy.

Bohužel, todle je velký business, za který my, neplodní, rádi zaplatíme a ještě budeme se slzami v očích děkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.1.22 15:38

@quera
A tím, že máš AMH na hranici tak šup šup, na nic nečekat :hug: My se s manžou řídili heslem S chutí do toho a půl je hotovo. Brát to pozitivně, že ten krok do Repromedy s čistou hlavu je polovina úspěchu. Těšit se na každou kontrolu, protože každou kontrolou budete cíli blíž a blíž. Když se něco pokazí a o cyklus posune (u mě to byla cysta) - no tak bóže, to je osud. Ale je fajn vědět, že pokud se do IVF uvrtáte a budete o něm přesvědčeni, tak doktoři v 98% procentech pomůžou.

Přeju, ať máte pozitivní myšlenky a rychle se zadaří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
21.1.22 15:50

@quera Ahoj, my jsme byli na 1.konzultaci už loni v červnu, dělali hned spermiogram, utz, brali krev na hormonální profil a připláceli jsme si tu rozšířenou genetiku (velká panda), do ničeho nás netlačili, doporučili rovnou ivf kvůli nízkému AMH a špatnému spermiogramu. Imuno nedělali a mě nenapadlo ho chtít. Na ivf jsem šla až v listopadu a KET v prosinci. Koordinátorka Janíčková byla super, a je opravdu fajn mít někoho komu můžeš zavolat, po transferu mi volala denně. Původně jsme taky byli u doktorky Filkové, a jak odjela na stáž tak u Felsingerové a obě super :palec: na utz se hodně střídali, ale doktoři byli super, Matěna, Maděrka krásně vysvětlovali. Datsiuk mi teda taky vůbec nesedla a měla jsem ji i na transfer :?. Bohužel u nás z 12 folikulů nakonec zbylo jen 1 embryjko, a to nevyšlo, takže mě teď čeká 2.ivf, tak snad se už zadaří :srdce: Jinak jsem měla hodně velké dávky hormonů, zjistili z hormonálního profilu, že hůř reaguju, takže jsem ráda, že to řešili hned od začátku a jen nezkoušeli jako v jiných CAR základní dávku co hradí pojišťovna. Jinak to prostředí je super, člověk se tam vůbec necítí jak u doktora a všichni jsou moc milý a trpělivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
21.1.22 16:06

@Ardilera můžu se zeptat ohledně čeho ti po transferu janickova denně volala? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.1.22 16:21

@baru-ska
Tipuju že jak se vyvíjí embrya. My měli transfer ve středu a měla jsem pokyn volat pátek a pondělí a ve středu že zavolá sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.