Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, byla jsem teď na embryotransferu a před i po transferu jsem měla akupunkturu. Paní, co akupunkturu provádí, mi dala na čínské bylinky (Růst hory Tchaj - Dang Gui Shao Yao Wan) k užívání 14 dní po transferu. Mám z nich trochu obavu, když si hledám, co obsahují, tak některé ty bylinky se vůbec v těhotenství nedoporučují, můžou způsobovat potraty atd. Na druhou stranu, podle různých diskuzí někomu pomohly. Mám dilema, jestli je používat, aby nenadělaly víc škody než užitku, navíc ještě k tomu Estrofem a Amelgen…
Vy, které jste měly akupunkturu v Repromedě, braly jste tyto bylinky? Pomohly?
@hranolka29 já mám pocit ze jsem brala tyto a ještě jinaci na stridacku cely první trimestr. Nejsem si jistá jestli dokonce ne až do 2 screeningu. Pak už jsem do Brna na aku přestala jezdit tak jsem neměla ani tablety.
Teď jsem měla při ET a i teď co budu mít KET přímo namichane bylinky-odvary. Ale chodím uz k jiné paní. Ale ty jsem naopak měla 14 dnů od transferu
Napíšu také svůj příběh s Repromedu.. bude to možná trochu delší, ale…
První návštěva byla leden 2019 na doporučení mé bývalé gynekoložky. S nadějí a důvěrou jsme šli někam do neznáma. Věřili jsme jim. Připravovaly jsme se na transfer (já v té době tomu moc nerozuměla, tak jsem jen poslouchala a konala). Doktoři se na mě střídali, před stimulaci do mě rvaly hormony, které nezabíraly. Nakonec jsme se dočkaly odebrání vajíček, oplodnění, poslání na genetiku a byly z toho čtyři mrazacci (celková cena 80.000). Poté jsem se připravovala na ET který nešel provést z důvodu nízké děložní sliznice. Takže příprava na KET. Tři měsíce opět brání hormonů v nejvyšší možné dávce kvůli sliznici (požadovaly nejméně 8 mm, což já nikdy neměla přes sedm), ale hormony nezabírali. Jejich vysvětlení : jsem moc tlustá
přitom jsem měla nějakých 80 kg, jako jo není to málo, ale zase nejsem žádná stokilova ženská. Některý vypadaly v čekárně o dost hůř než já (když to takhle napíšu). Na konci srpna jsme se s manželem rozhodly, že si dáme od všeho oddych.. dostala jsem se do péče ke svému nynějšímu gynekologovi, který mě připravoval na KET. Zhubla jsem za čtyři měsíce 11 kilo a v lednu mi gyndar řekl, sliznice 7,7 okamžitě na KET.. tak mu říkám, že mě nevemou, protože není osm mm… Podíval se na mě a rika, že pokud si budou hrát na desetiny milimetrů, tak ke ketu nedojde nikdy. Každý ultrazvuk a doktor měří prostě jinak. V něm mám stoprocentní důvěru a proto jsem do repromedy napsala ne příliš hezký email a ke ketu došlo. Po 4 týdnech od transferu repromeda volala že se jedná o mimoděložní těhotenství a ať okamžitě nastoupim do nemocnice na revizi. Teď mi z mimoděložního těhotenství doma spinká skoro tři léta holčička ![]()
Nyní v květnu druhý KET s přípravou sliznice opět u mého gynekologa (opět jsem před návštěvou do repromedy zhubla 10 kilo)- váha tedy 69. Sliznice bez hormonů 7,8 mm a ket proběhl. Ale… Špatně nasazeny léky, kdybych je neurgovala KET bych prošvihla, prý se Dr Filková spletla ve dnech (takže ket o dva dny posunula dál, koordinátorka volala ať všechny léky co mi Dr napsala začnu brát i dva dny dříve a let místo v pá bude ve středu). Kdybych neměla zkušenosti s prvním KETem, tak den D prosvihnu.. Při zákroku ji vyjel zaváděcí katetr a ještě to řekla na plnou pusu, takže manžel nevěřícně koukal a pozoroval ji, zda nám mrazacka vloží vůbec tam, kam má.. a když jsem dostala lékařskou zprávu, byla v ní špatně napsaná medikace. Brát utrogestan 3×2 kuličky. U vítahu to čtu a říkám manželovi. Jak 6 kuliček? Vždyť mám brát jen 3*1.. a on, tak to to třeba změnily (bez mého vědomí?) Šla jsem to řešit. To víte že se paní Filková opět spletla… ![]()
Sice máme doma od nich dcerku a teď možná čekám syna, ale shodujeme se, že je to jen pračka peněz. Při druhém KET mi nabízely velkou pandu za 15.000 a embryoglue za 5.000 a dle slov Datsiuk je na „trhu“ jen tři měsíce, takže bychom spadaly do výzkumu, ale prý mají za tři měsíce vypozorovaný, že úspěšnost s lepidlem je větší (blbost, ředitelka veselá v roce 2013 psala někomu do diskuze, že embryoglue šanci nezvyšuje a proto ho vyškrtky z ceníku a že jsou to jen vyhozené peníze)… Takze tak.. jestli se podaří i druhý KET, už nás tam nikdo nikdy neuvidí ani přes to, že bychom od nich měli dvě děti, doporučovat je nehodlám…
Omlouvám se za sloh ![]()
Pozor! Datum 1.5.2012, ale v roce 2022 budeme spadat pod výzkum ![]()
@špiii
ja se taky pridavam s negativni zkusenosti… 80.000 a nedoslo ani k zavedeni… taky jsem tam sla na doporuceni sveho gynekologa.. protoze jim clovek veri a rika si, ze to je provereny.. ani prd… pristup den. svevolne mi zamrazili vic vajicek nez jsem chtela… jsou ve vynikajici kvalite a byla skoda nezamrazit vsechna - prisla faktura na doplatek… a pak z tech vajicek nic k zavedeni a to podotykam, ze se mnou nikdo nediskutoval, kolik jich rozmrazime na oplodneni… rozmrazilo se a zničilo vsechno.. a pro velky uspech se se mnou nikdo nechtel bavit.. sama koordinatorka mi rekla, ze se tohle nikdy nestalo… ze by čekala jiny vysledek ze 17 vajíček. pak prestup do heliosu… a na poprve… ted jsem ve 14tydnu. dnes me ceka velky screening a doufam, ze vsechno bude v poradku ![]()
@miki.12 myslela jsem si, že rozmrazují vždy jen jedno
. nebo aspoň u nás to tak bylo… A v heliosu právě dělala dřív paní Filková, a recenze na ni teda hrozné popravdě… Já když se dozvěděla, že nám bude zavádět mrazacka, chtěla jsem požádat o změnu (skrz ty recenze atd), ale říkám si, že úplně blbka to dělat asi nemůže
no naštěstí mám silně pozitivní test 13.ty den po KET, tak doufám, že vše dopadne dobře a my už tam nebudeme muset ani vkročit… Zítra tam nejspíš budu muset kvůli krvi ale jen co to půjde, jdu do péče ke svému gynekologovi (při prvním KETU jsem to taky tak měla naštěstí ![]()
@miki.12 omlouvám se, pochopila jsem to jinak… Psala jsi na oplodnění a já myslela na transfer..
tak na oplodnění vůbec nevím jak to bylo. Mě odebraly 11 vajíček a zbyly 4 bojovníci, kteří se z genetiky vrátily naštěstí všichni… Teď mi jedna bojovnice sedí na klíně, druhej bojovnicek spinká v bříšku (snad) a dva máme ještě u nich, ale chceme jen dvě děti, takže pokud se zadari, tak až malýmu budou dva roky, necháme je zlikvidovat a „Aufidrsen“ repromedo ![]()
@špiii
heled, co ti budu rikat, je to obchod s lidskym nestestim za sileny penize… a repromeda je v tom expert
@miki.12 souhlasím, taky mám bohužel zkušenost. Nechali jsme tam nemalé peníze a nic z toho.
@Kejsin píše:
Myslím že nikde v EU to není dovolené. Řeknou vám to až během těhotenství - dle utz nám sdělili až 21tt.. prý už to vidí dřív ale známému se takhle stalo že řekli jistej kluk - oni se natesili nakoupili do modra a 26tt jim řekli no možná spíš holka.Někde jsem o tom četla -Jinak je možné zjistit/, ovlivnit ještě před oplodněním určitě pohlaví - s kterým chromozomem sperimii tam šoupnou ale to se právě nikde v EU nesmí takhle rozhodovat… Takže čistě teoreticky když by někdo chtěl výlučně holku nebo výlučně kluka…
Nám pohlaví řekli před prvním KETem a to rovnou všech mrazáčků
takže jsme věděli, že nám budou transferovat holčičku a pak tam na nás čekají ještě tři chlapáci
nebo z jejích úst to nevyšlo nikdy, jen řekli, podívej tě se na počítač a tam to bylo napsaný ![]()
Holky dělali Vam některé odber ze sliznice? Jak moc je vyšetření bolestivé?
@Mickey1984 píše:
Holky dělali Vam některé odber ze sliznice? Jak moc je vyšetření bolestivé?
Bylo to strasny!! Normalne ti zaziva vytrhnou kus tebe… promin, ze to pisu, ale bylo to tak bolestivy, ze absolutne nechapu, ze to delaji pri vedomi. Fakt hnus. Na druhou stranu, znama rekla, ze se to dalo v pohode vydrzet, nic hrozneho…
@rosieeee píše:
Bylo to strasny!! Normalne ti zaziva vytrhnou kus tebe… promin, ze to pisu, ale bylo to tak bolestivy, ze absolutne nechapu, ze to delaji pri vedomi. Fakt hnus. Na druhou stranu, znama rekla, ze se to dalo v pohode vydrzet, nic hrozneho…
Ja z toho mam strasny nervy. Vubec si to nedovedu představit, me je nepříjemná i citologie. Mam z toho fakt strach, ale rikam si, ze to delam pro mimco.
@Mickey1984 Nebudu ti nic namlouvat, ja bych na to uz nesla (zadny vysledek to neprineslo). No na druhou stranu se to prezit da..😂 🙈
@rosieeee píše:
@Mickey1984 Nebudu ti nic namlouvat, ja bych na to uz nesla (zadny vysledek to neprineslo). No na druhou stranu se to prezit da..😂 🙈 [/Tak to se na to musim poradne připravit, ikdyz vim, ze to moc nejdeTaky bojuješ s nízkou sliznici?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.