Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Luci gratulace
veliká buďte zdraví
a šťastní. Malá je kouzelná
papa ![]()
Holky, můžu se přidat. Plánujeme IVF v Repromedě. Zatím jsme na začátku, ve fázi sbírání výsledků vyšetření. Můj gynekolog spolupracuje s Repromedou, takže všechno si oběhám tady doma a do centra se pojede jenom na odběr vajíček, a ET nebo KET ![]()
Jak jste spokojené? Pracuje se v centru i o víkendech? Nějaká negativa? Čím jste nejčastěji stimulovaly při prvním IVF?
@Maty80 ja si vzdy pichala Gonal a brala anopirin, prednison a vitaminy Femibion 800.pred zavedenim mi pridali utrogestan a naplasti estrahexalu. jinak ja byla spokojena moooc a ted uz zacinam 6. mesic. Vikendy delaji taky. drzim pesti at si co nejdriv odvazis miminko.
@montty píše:
@Maty80 ja si vzdy pichala Gonal a brala anopirin, prednison a vitaminy Femibion 800.pred zavedenim mi pridali utrogestan a naplasti estrahexalu. jinak ja byla spokojena moooc a ted uz zacinam 6. mesic. Vikendy delaji taky. drzim pesti at si co nejdriv odvazis miminko.
Anopyrin je na řezení krve, prednison na imunitu,,ale neznám ten estrahexal?? Co je to?
Zadařilo se při prvním IVF? A ještě otázečka na cenu Gonalu? To je ten lepší stimulant? Ten můj mudr, nemá rád clostík a ty stimulanty vyrobené z moči žen ![]()
@Maty80 ahoj pracují i o vikendu ale to delaji jen akutáky, a ET či punkce Oocytů
stimulovala jsem 14 dní gonalem k tomu 7 dní cetrottide, anopyrin, prednison, femibion, pak jsem si před OPU píchala 2 injekce ovitrelle, měli jsme ICSI + PDG, odebrali 13 vajíček ale zdravé emryjko po PDG bylo pouze jedno a to mi zavedli, a do dneška se ve mě drží
tak moc držím palce a ničeho se neboj ![]()
jo a zavaděla jsem po ET utrogestan 3× denně do 12 týdne spolu s tím prednisonem, anopyrinem a femibionem
Příspěvek upraven 27.05.13 v 10:59
@Maty80 ja pri 1.IVF cekala dvojcatka, ale bylo to zamlkle tehotenstvi.pri 2.IVF jsem potratila hned v zacatku a ted do tretice uz jsem zacala 6 mesic. Cena Gonalu je podle velikosti pera.me gonal vysel asi na 5000 kc/cyklus. mam pocit, ze v repromede pouzivaj vetsinou Gonal.ten estrahexal jsem mela na udrzeni, mela jsem hranicni hodnotu hormonu.nam pred zacatkem stimulace dali rozpocet na kolik nas to priblizne vyjde.
@petullle @montty
a jak to na vás v Repormedě působí? Netlačili na vás?
Mám takový dojem, že ten můj doktor, mě tak postrkuje právě k PGD, což hned při prvním IVF nechci, přece jenom je to spousta peněz navíc, já chtěla pouze ISCI, a možná PK,,,podle toho kolik bude vajíček.
Stejnak jdeme právě i na genetiku, ještě před IVF, takže PGD fakt nechci, u nás ani v rodině přítele nemáme žádné genetické zatížení,,,spíš bych tipla nějakou imunitní poruchu,,,ptž štítku, a všechny ostatní hormony mám OK.
No uvidíme, máme poslední 3 měsíce, na to aby se to povedlo přírodně ![]()
Gonal je to takové to balení bílo - bordo krabička?
@Maty80 ano červeno bílá krabička, je to pero
no pusobídocela dobře, ani tak netlačili my jsme měli PDG zadarmo a díky bohu za to, měla jsem 13 vajíček ICSI oplodnili 9 a po PDG zbylo pouze jedno jedinné zdravé embryjko, kdybychom to nepostoupili tak bych ted už těhule určitě nebyla a nebo bych se rozhodovala zda si nechat postižené miminko, tot můj názor na PDG a mou zkušenost
ale jestli má manžel dobré spermie tak se asi obejdete bez toho ![]()
@petullle píše:
@Maty80 ano červeno bílá krabička, je to perono pusobídocela dobře, ani tak netlačili my jsme měli PDG zadarmo a díky bohu za to, měla jsem 13 vajíček ICSI oplodnili 9 a po PDG zbylo pouze jedno jedinné zdravé embryjko, kdybychom to nepostoupili tak bych ted už těhule určitě nebyla a nebo bych se rozhodovala zda si nechat postižené miminko, tot můj názor na PDG a mou zkušenostale jestli má manžel dobré spermie tak se asi obejdete bez toho
@Maty80 my meli PGD taky zdarma.pgd mi doporucila dr az pri 3.ivf,ze nezname priciny predchozich potratu a ze by se tim plno veci vyresilo.me odebrali 10 vajicek, oplodnilo se jich 9, vhodnych k PGD 4 blastocysty, dobrych po PGD 3. U PGD je to slozitejsi, vysetruji podle vyvoje embrya bud 3den vyvoje a zavadi se v tom cyklu nebo 6 den vyvoje a zavadi se vetsinou v dalsim cyklu. u kazdeho to je jine.me to pekne vysvetlila dr. Hromadova
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.