1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20507
28.5.13 15:30

@Maty80 ano mám to vsechno vypsané dají ti zpravu, z 9 vydrželo do PGD 6, a geneticky správné bylo opravdu pouze jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
28.5.13 20:53

@Maty80 ahoj já jsem pgd nechtěla, protože poprvé to stalo moc peněz a když na to měli akci jak tu píší holky, že to měli zdarma tak já mám jinou pojišťovnu tak bych prý stejně normálně doplácela. Další věc při rozhodování je taky množství odebránych vajíček. Nám se podařili oplodnit dvě takže by to byl velký risk. Jinak nijak netlačili spíš vysvětlili o co jde a proč je to dobré. Odmítnutí nijak nerozebírali vzali to úplně v pohodě jako každé naše rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
29.5.13 07:35

Dobré ráno :mavam: :mavam:

ještě se zeptám na pojišťovnu. Mám VZP, mudr. mi říkal, že mám zůstat u ní a nemenit :think:

Jak jste to zvládali časově, trochu se bojím jak tu budu dělat v práci.
Nikomu nic neříkám, až se povede tak snad ve 12tt se odhodlám.

A k PGD, když ho máte udělané, pak už nemusíte na odběr klků nebo plodovky? Je tato metoda 100%?

Se vyptávám jak blbec co :oops: ještě mě zajímá kde je větší úspěšnost u ET, nebo KET?
Stalo se někdy, že embryjko nevydrželo rozmražování?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
29.5.13 08:13

@Maty80 ahoj mám taky VZP ;) já jsem na mateřské takže jsme jezdili pokaždé s manželem, každou návštěvu. Ikdyž PGD máš, to znamená že ti zjistí chromozomovou aberaci zda odpovídá správný počet, který ano máš pravdu nsáledně zjistuji pri odberu klku nebo plodovky, toto vysetreni teda podstupovat nasledne nemusis. Já jsem byla na prvním screeningu a když jsem říkala že jsme po PDG tak to ani dál nerozebírali a říkal že to je jasné že to bude v pořádku aspon co se týká po genetice, vyvojové vady totiž tímto neodhalíš, triple testy vyšli také v pořádku a ted cekame na 2 screening ;) zda je větší uspešnost u ET nebo u KEt to ti nepovím, mě říkali že je lepší u mě hned ET, ikdyž jsem měla OHSS ale to se prý miminko lépe zavrtá a taky že ano. Navíc jsem měla jen jedno embryjko takže jsme do toho šli hned a vyplatilo se. Co se týká rozmražování bohužel je tam vysoké procento že embryo rozmražení nepřežije :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
29.5.13 08:15

@Maty80 s tím ET nebo KET si myslím, že je to dost individuální. Já jsem měla dva ET a druhy úspěšný jen jsem o holčičku přišla bohužel ve 22tt kvůli infekci jinak miminko zdravé po všech stranách. Pak jeden neúspěšný ET a teď jsem 18tt po KET a měli jsme zamrazené dvě embrijka ale jedno rozmražení nevydrželo. Tak zbylo jedno a to je teď holčička v bříšku :-). Jinak ve 12tt se mě na screeningu ptali zda mám pgd tak nevím jestli to pak třeba nedělají krev? To netuším sama pgd nemám. Ale myslím, že výsledky z krve jsou pak stejně zkreslené, že tu byl jeden případ po pgd kdy krev ukazovala riziko vvv. Je to fakt individuální. Nemám sama vlastní zkušenost. A v práci to celkem šlo naplánovat. Záleží co děláš a jak jsi na tom časově. Já mám dvě směny tak jsem se snažila aby odběry krve vyšly na odpolední a pak nikdo nic netušil. Jen pak po OPU jsem byla rozbitá tři dny a pak jsem měla volno po transferu a z toho jsem nastoupila rovnou na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
29.5.13 08:20

@nurse.007 já jsem měla normalni Screening jako u dalších těhulek které otěhotněly přirozeně, to je odběr krve a nasledne ultrazvuk, byla jsem na veveří v Brně, jen do závěru dopsal IVF s ICSI + PGD, mám tu i v prukazce hned na prvni straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
29.5.13 08:52

@petullle tak to jo. Já fakt nevím jak to je píšu opravdu za sebe i názor bez pgd. Já jsem se moc bála, že nám nic nezbyde. Naštěstí všechna vyšetření máme na jedničku :-). Teď už se těším na pohyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
29.5.13 09:02

@nurse.007 já popravdě jsem ani nevěděla pořádně do čeho jdeme, bylo to první IVF a vše probíhalo tak strašně rychle že jsem enstačila ani vyhledávat jiné informace a myslím že to bylo moc dobře že jsem to nevěděla, protože bych se asi možná rozhodla jinak, ale jelikož jsme to měli zadarmo a v případě manželových špatných spermií jsem prostě jinou variantu ani nebrala :think: jela jsem prostě podle paní doktorky hromadové, souhlasili jsme se vším, no a naštěstí se nám to vyplatilo :potlesk: Ovšem výsledek PGD mě hrozně zaskočil, to jsme opravdu nečekali, že na to jsme až tak špatně :? do té doby jsem si to vůbec nechtěla připustit, že by se to nemělo podařit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
29.5.13 09:32

@petullle no ale zadarilo se a to je hlavní. Teď už jen aby jsme měli miminka u sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marťásek78
31.5.13 09:30

Ahoj holky, omlouvám se, že se mezi vás cpu. Mám takový dotaz. Podstoupila jsem v Repromedě 1.ivf. Zatím úspešně. Na testu //. Už jsem byla i na krvi - taky v Repromedě - dělali mi i ultrazvuk - na něm zatím nebylo nic vidět. To bylo toto úterý. No a příští týden mám dojet zase na ultrazvuk. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli některá z vás ví, pokud je ivf úspěšné, jak dlouho pak musíte docházet na kontroly do repromedy, než Vás předají Vašemu doktorovi?

• Citovat
  • Upravit
952
31.5.13 09:50
@Marťásek78 píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že se mezi vás cpu. Mám takový dotaz. Podstoupila jsem v Repromedě 1.ivf. Zatím úspešně. Na testu //. Už jsem byla i na krvi - taky v Repromedě - dělali mi i ultrazvuk - na něm zatím nebylo nic vidět. To bylo toto úterý. No a příští týden mám dojet zase na ultrazvuk. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli některá z vás ví, pokud je ivf úspěšné, jak dlouho pak musíte docházet na kontroly do repromedy, než Vás předají Vašemu doktorovi?

Ahoj vůbec se necpeš. Vítej :-). Většinou si nás všechny nechali nějak kolem šestého týdne kdy je vidět srdeční akce miminka a pak nás předali do péče gynekologa :-). Jo a gratuluji k úspěchu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
31.5.13 09:51
@Marťásek78 píše:

já chodila do te doby dokud se nepotvrdilo srdicko u nich to bylo 7 tyden pak už jen do poradny ke sve :palec: gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
31.5.13 09:56
@Marťásek78 píše:

jak mi potvrdili srdicko, tak jsem byla prerazena ke sve doktorce. na prvnim utz po // na testu nebylo u me taky nic videt a na dalsim uz krasne bylo videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marťásek78
31.5.13 10:22

Moc děkuji za odpovědi. A chodili jste do práce nebo jste ne PN. Já řeším dilema.

• Citovat
  • Upravit
20507
31.5.13 10:30
@Marťásek78 píše:
Moc děkuji za odpovědi. A chodili jste do práce nebo jste ne PN. Já řeším dilema.

já jsem na RD ale jestli můžeš jdi na PN ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.