Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky a byly jste po těch injekcích unavené? Já jsem byla ospalaá tři měsíce po Clostilu a teď, co píchám ten Decapeptyl, mám pocit, že to na mě leze zase ![]()
@kaspluc koukám, podle podpisu, že už jsi skoro dva měsíce maminka
a toho císaře jsi měla naplánovaného hned od začátku nebo že se malá neotočila?
@Tonyax píše:
@kaspluc koukám, podle podpisu, že už jsi skoro dva měsíce maminka![]()
a toho císaře jsi měla naplánovaného hned od začátku nebo že se malá neotočila?
Neee rodila jsem 27h a pak mě šmikli, at se uz netrápím… ![]()
@Tonyax Vše bylo ok, jen malá prostě nesestupovala dolů a nějak se jí u mě líbilo:-)
@kaspluc to musel být teda zážitek! Ale hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
@Tonyax píše:
@kaspluc to musel být teda zážitek! Ale hlavně, že to dobře dopadlo
No byl to tak trošku masakr
, ale mít porod 10h, tak to je procházka růžovým sadem, já měla kontrakce 27h po 5ti min…takže 10h se dá a to se většina žen vleze, to jen já jsem takové dítě štěstěny
.
@Tonyax píše:
@kaspluc to musel být teda zážitek! Ale hlavně, že to dobře dopadlo
No zazitek nezapomenutelny ![]()
@vercaamartin
tak jak dopadl transfer? Už máš prďolku u sebe?
Repromedu naprosto nemohu doporučit!!! Otřesný přístup, příšerná péče a až na výjimky nekompetentní personál!
@Anonymní píše:
Repromedu naprosto nemohu doporučit!!! Otřesný přístup, příšerná péče a až na výjimky nekompetentní personál!
@Anonymní píše:
Hmmm zajimavy nazor…My jsme byli zase neskutecne spokojeni a ja nemohu tedy doporucit Zlin. V Repromede se k nam.vzdy chovali uzasne, i na blbe recepci:-), volavali nam domu informace, pripominali mi telefonicky, kdy mam brat leky, psali mejly…pristup skvely, vse vzdy podrobne vysvetlili, na vse odpovedeli, pokud jsem neco nechtela, nasli jiny zpusob, presne nam sdelili platby, vse bylo jasne, transparentni…a to bych mohla nadavt, protoze se nam to poprve nepovedlo a tim. padem nas to vyslo tolik penez a navic pojistovna nehradila PGD, coz je ted bomba, ze to hradi. A vsichni, se kterymi jsem se tam potkala a ze to za toho pul roku bylo plno lidi, vsichni byli maximalne spokojeni a shodli jsme se na tom, ze si radeji priplatime a budeme mit jejich uzasnou peci. Manzelovi udelali i kafe, vsude ho zvali se mnou…proste pristup parada. Navic prostredi - jako doma, zadna smradlava nemocnice! My pujdeme za par let znovu do Repromedy!!!
Byli jsme v Repromedě na 1.IVF, moc jsem o tom načteno neměla, což byla chyba, protože dokotoři nám toho v Repromedě moc nevysvětlili. Nicméně jsme se rozhodli pro ně, protože naši známí tam otěhotněli. Samozřejmě Repromeda nemůže za to, že jsem měla těžký průběh stimulace (i když jsem byla pouze na dvou kontrolách v průběhu stimulace - mimochodem pokaždý jiný lékař, takže jsem dostávala otázky typu „co máte v plánu?“), že jsem ještě před odběrem skončila v nemocnici, jeli jsme ve 2 ráno na pohotovost, protože jsem nemohla dýchat. Břicho nafouklé, hrozně to bolelo, vůbec jsem nemohla chodit. Hyperstimulační syndrom. Takže kapačky, kapačky, kapačky. Poležela jsem si v nemocnici a šla jsem na odběr. Byla jsem na tom neskutečně špatně fyzicky, ale hlavně psychicky. Takže rady od anestezioložky, že se mám zocelit, mi zrovna nepomohly. Běžně všechny propouštějí po odběru do hodiny a půl, ale mě pustili po čtyřech a půl hodinách. Byla jsem po odběru úplně mimo, měla jsem zimnici, kvůli hrozícímu zahuštění krve mi dávali další kapačky. V rodině máme zdravotníky, takže mi potvrdili, že je naprosto nepřípustné, abych na pooperačním pokoji zůstala zcela sama - což se v Repromedě stalo. Jednou za čas přišla sestra, dala mi na stůl bagetu a balenou vodu. Prý mám jíst a pít. Ale já měla napichlou žílu na kapačku, stolek jsem měla přes ruku, nehledě na to, že jsem se nemohla ani pohnout. Řekla jsem jí, že mám žízeň, ale vůbec mi nepomohla se napít, posadit, rozbalit bagetu… nic. Po dvou hodinách se mi podařilo odšroubovat vršek od vody a trochu jsem se napila. Přišel lékař a řekl, že bych pít raději neměla. Dali mi pět kapaček, propouštěli mě s tlakem 80:60. Sestra mi řekla, ať se osprchuju, ale já nemohla chodit. Měla jsem bolesti, ale jí trvalo snad hodinu, než mi přinesla injekci. Tvářili se, jakobych to vše simulovala a vymýšlela si. Když srovnám péči ve státní nemocnici a v Repromedě, tak jednoznačně státní nemocnice je k nezaplacení. Sestra mi tam pomáhala chodit na záchod, jídlo mi nosili až do postele, pomáhali mi posadit se. Po odběru v Repromedě jsem byla úplně zhuntovaná! Pak přišel pohovor s doktorem. Oznámil nám, že mi bylo odebráno 25 vajíček. Zeptala jsem se ho, kolik jich doporučuje oplodnit. Pokrčil rameny. To je prý na nás. Zeptala jsem se, jakou metodu doporučuje. Pokrčil rameny. Ať si vybereme sami. Bohužel jsme se rozhodli oplodnit malý počet vajíček tou nejdražší metodou. Až po dvou týdnech mi řekli, že je pro nás lepší oplodnit co nejvíc vajíček levnější metodou. Nebylo z toho všeho vůbec nic a účet byl na skoro 80 tisíc. Pohrozila jsem pojišťovnou a najednou to stáhli na 55 tisíc. Takže si obrázek udělejte samy.
Jo a jeste k tomu nekompetentnimu personalu…temer vsichni jsou tam velci profici, pani Vesela a pan Vesely napsali nekolik publikaci, jezdi prednaset do zahranici, maji nezkutecne znalosti. Stejne tak Hromadova a Koukal. Dokonce sestry tam maji vysoke skoly! Takze naopak - oproti jinym klinikam jsou zde vsichni velmi znali dane problematiky.
Ad anonymni…tak to ja mam tedynrosto jine zkusenosti! O nas se na pokoji po odberu starali velmi hezky, Koukal tam s nama byl celou dobu, kdyz ne on, tak sestra. Z postele nam pomahali a stolky jsou hned vedle hlavy, takze na bagetu a piti jsme dosahly vsechny. Za hyperstimulak opravdu nikdo nemuze, to je resakce organismu, ktera bohuzel muze nastat jak v Repromede, tak ve statni nemocnici. Ja napriklad po odberu byla uplne ok, za hodku jsem spechala do prace na poradu a tam sedela 5 hodin a pohoda. Nic me nebolelo. Druhy den trochu vajecnikzy, ale pohoda! Takze to ma kazdy jinak a to ja jsem mela mega davky Gonalu, protoze jsem na ty hormony malo reagovala a mela jen 11 embryjek, z toho jen 2 zdrave! A nam teda vse doporucovali, at to.mame co nejlevnejsi, dokonce nam vykomunikovali prestup k VOZP… ![]()
My jsme se taky rozhodli pro Repromedu kvuli skvelym doporučením od známých. Ale když mám shrnout, co mi vadilo, tak:
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.