1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
19.8.13 08:06

Ahoj, ano byla jsem v Repromede. Byli jsem tam na zacatku mesice. Udelali nam odbery. Hormonalni profil a spermio jsem meli uz hotove od meho gynekologa. Takze ted jen do poloviny zari cekame na vysledky odberu krve, co nam delali a podle toho by jsme meli zacit stimulovat. ALe tak nejak to tu procitam a ctu prave o tom PGD a tak jsem nevedela, jestli to delaji vsem nebo co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 08:35
@kacgaba píše:
Ahoj, ano byla jsem v Repromede. Byli jsem tam na zacatku mesice. Udelali nam odbery. Hormonalni profil a spermio jsem meli uz hotove od meho gynekologa. Takze ted jen do poloviny zari cekame na vysledky odberu krve, co nam delali a podle toho by jsme meli zacit stimulovat. ALe tak nejak to tu procitam a ctu prave o tom PGD a tak jsem nevedela, jestli to delaji vsem nebo co a jak.

Aha a u koho jsi byla v Repromedě?..NO, pokud nemáš nějáké genetické zatížení nebo problém z tvoji nebo manželovi strany, tak je u vás PGD asi zbytečný, jen pokud by jsi ho chtěla jako samoplátce…A říkali ti něco o těch nových doplatcích na léky?

• Citovat
  • Upravit
197
19.8.13 09:28

Byla jsem u pani Dr. Tokarevo, prijemna. Takze pokud nam vyjdou vysledky z toho, co nam brali dobry, tak nic nemusime podpstupovat: No z partnerovi strany asi nic neni a z me, o cem vim, taky ne, to by neco musel prokazat vysledky.Ano o lecich mi rikala. Ty drazsi se od 1.9.zdravi z 6tisic na 12 tisic a pak jsou jeste jedny a ty z 800 kc na necele 4 tisice. Cetla jsem tady, ze nekdo rikal, asi nejaky doktor, ze ty levnejsi maji nezadouci ucinky a tak, ale jak uz jsem psala pred par dny (prispevek vyse)tak moje kamaradka podstoupila v jinem centru umele oplodneni a mela ty levnejsi leky (spocivaji v tom, ze si musis namichat dve ampulky a pichnes si je malou jehlickou, ty drazsi jsou v takove tuzce a jen si to pichnes, takze jde spis o pohodli) a te kamaradce rekla pani doktorka, ze jsou to uuuuplne stejne leky, ale lisi se jen v cene a ze ji da ty levnejsia, aby tolik nedoplacela.Ja osobne si vezmu take ty levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.8.13 09:33

@kacgaba PGD dělají jen pokud je k tomu indikace - tzn. nějaké onemocnění v rodině, nebo jste s partnerem přenašeči nějaké genetické choroby. PGD jako samoplátce stojí 79.000,–Kč, některé pojištovny hradí část, popř. celé PGD, ale ne všechny. 205 nehradí vůbec. Vedle PGD je i PGS, které stojí 55.000,– a to neproplácí pojištovna vůbec. Jedná se o preimplantační screening, tedy porovnání s refenčním vzorkem a tímto vyšetřením jem možné odhalit chromozonální aberace a odchylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.8.13 10:50

Moc dekuji za vysvetleni a informace.

Naděje není přesvědčení o tom, že něco dopadne dobře, ale přesvědčení, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne…- souhlasim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
20.8.13 09:40
@kacgaba píše:
Moc dekuji za vysvetleni a informace.Naděje není přesvědčení o tom, že něco dopadne dobře, ale přesvědčení, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne…- souhlasim :)
:-) Tento citát je pravdivý až běda :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
26.8.13 23:39

Ahoj, muzu se prosim na neco zeptat? taky jsem byli v Repromede, dali nam predbeznou cenu 20 tisic(icsi, pisc, prodlozena kultiva a zamrazeni), bez leku, to si necham napsat ty levnejsi a tak se chci zeptat, za co jste platili tolik penez? My ani vic penez nasetrenych nemame, tak jsem se zarazila, kdyz ctu, ze Vas to stalo dvakrat tolik. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.8.13 10:49

@kacgaba Ta cena, co ti tam vykalkulují je fakt jen za úkony. Jak říkáš, přičti léky, pak to isci a picsi - máš započítaných 10 vajíček, když jich necháte oplodnit touto metodou víc, tak si na každý připlácíš myslím 1000,– a nevím přesně, jak to mají, ale asi RADĚJI počítej s tím, že to vyjde na víc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.8.13 10:50

Takovej dotaz holky, kdy jste si po zavedení embrya dělali test? Doktor mi řekl za 14 dní, to vím už teď, že nevydržím, ale kdy už by mohl jít vidět výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
27.8.13 12:05

@ivebou ja mela ducha uz 6. den a pak carka silila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
27.8.13 12:39
@kacgaba píše:
Ahoj, muzu se prosim na neco zeptat? taky jsem byli v Repromede, dali nam predbeznou cenu 20 tisic(icsi, pisc, prodlozena kultiva a zamrazeni), bez leku, to si necham napsat ty levnejsi a tak se chci zeptat, za co jste platili tolik penez? My ani vic penez nasetrenych nemame, tak jsem se zarazila, kdyz ctu, ze Vas to stalo dvakrat tolik. Dekuji.

Jj. Já v Repromedě platila 55 tisíc (původní faktura byla na skoro 80 tisíc), ale nezdálo se mi to, začala jsem se v tom šťourat i s pojišťovnou a pak mi volali, že to bude „jen“ 55 tisíc. Repromeda je drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
27.8.13 13:20

@kacgaba Nas to vyslo 5× tolik :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.8.13 13:51

@kaspluc A jak je to mozne? jakoze oni ti rekli cenu a potom jsi platila petkrat tolik? to me ani nestras, na to bych nemela. Nam rekli 20 tisic bez leku, i mi to vytiskli na papire. Je pravda, ze ja jsem vporadku a partner ma trosku horsi spermio, tak snad to bude ok a nebude to stat vic, to je sila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
28.8.13 15:38

@kacgaba Tam nam rekli 50 tisic rovnou. Ja mam genetickou vadu chromosomu a prenasim to. Ale musela jsem jit 2 x na KET a to mas 2× mrazeni, rozmrazeni, prilrava delohy, leky…manzel byl ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
28.8.13 15:40

Ja nakonec potrebovala desne mnozstvi hormonu, pichala jsem.si 300 gonal 11 dni. A potom.dva krat hory utrogestanu, estofermu, estrahexalu…byl to praskovy maraton :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.