1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
348
12.8.13 19:29
@Tonyax píše:
@vercaamartin :mavam: ty už si 8tt? To strašně letí.. A co nevého? Už bylo vidět srdíčko?

Ahoj bylo vidět minulé pondělí to byl 7tt.Tak doufám, že je vše vpoho. Zatím se cítím fajn. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.13 19:37

Ahoj všichni, prosím o přečtení této diskuze

https://www.emimino.cz/…vnou-160493/

Jde o to, že jsme začaly hromadně psát prezidentovi, pí Zemanové atd. je to od 4 stránky a více, znění těch dopisů a žádáme o součinnost s tím, aby se konečně někdo začal plně zajímat a nehorázné částky za léčbu neplodnosti!

• Citovat
  • Upravit
20
12.8.13 20:05

@vercaamartin Blahopřeju k maličkému, ať jste oba zdraví a ať vše jde jak má :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.8.13 20:10

@kacgaba My jsme to měli na delší lokty, páč manžel byl ještě na operaci a docela dlouho se zotavoval, my jsme byli poprvé někdy v lednu nebo únoru, pak odběry, 8 týdnlů jsme čekali, v květnu byl manžel na té operaci no, pak bylo pár sezení v repromedě a teď v červenci už jsem začala stimulovat, pak PGD, takže měsíc čekání a teď v srpnu už nám zavedou embryjkou, takže u nás to bylo docela zdlouhavé… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
12.8.13 20:44

A to PGD platite Vy a nebo pojistovna? a dela se tohle vysetreni pokazde? My byli v repromede minuly tyden, vzali nam odbery a mame cekat na vysledky, rikali tak 6 týdnu, tak to vychazi na polovinu zari, na konci zari mi zacina novy cyklus, tak si rikam, ze kdyz by byly vysledky dobre a byli by do konce zari, ze bych mohla zacit uz od konce zari zacit stimulovat a v polovine rijna jit na odber a transfer, tak me spis zajima, jestli to neni nejaky rychly a tak zjistuji, jak to trva dlouho u ostatnich. A ty jsi mela kratky protokol? Tak preju, aby Vam ted v srpnu zavedli embryjko a bylo vse v poradku a ty si nosila pod srdickem sveho vytouzeneho prcka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
12.8.13 20:58
@ivebou píše:
@vercaamartin Blahopřeju k maličkému, ať jste oba zdraví a ať vše jde jak má :kytka:

Dekuji ja doufam ze je vse jak ma mam porad strach ale to kazda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 12:31

Ahojky holky, tak jsme absolvovali s manželem první návštěvu v Repromedě…Ten přístup a celková atmosféra tam je tam hrozně fajn, paní dr.je taky super človíček…udělali nám první odběry a příště jdeme na spermio…a na další konzultaci, kde se tak něják dozvíme, kolik nás to bude celkově asi stát..Jen prý od 1.9. bude pojišťovna přispívat daleko méně na ty dražší lepší léky, asi o 43 % to je docela dost. Jaké máte holky zkušenosti s těmi léky, prý si můžete vybrat i ty levnější, ale ty zase mohou mít nějáké nežádoucí účinky..na jejich stránce o lécích jako takových samostatně nic moc není nebo jsem to nenašla… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9025
13.8.13 13:03

Ahoj,
o 43 %? To už je teda dost. já jsem za léky (ty dražší) i tak dolpácela skoro 6000 :,(
Nám říkala, že ty starší léky, co jsou vyrobené z moči, moc nedoporučuje, prý myjí častěji vedlejší účinky. A taky ta aplikace není tak pohodlná. Ale možná, když to tok zdraží, bych i o těch levnějších uvažovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 23:46
@Tonyax píše:
Ahoj,
o 43 %? To už je teda dost. já jsem za léky (ty dražší) i tak dolpácela skoro 6000 :,(
Nám říkala, že ty starší léky, co jsou vyrobené z moči, moc nedoporučuje, prý myjí častěji vedlejší účinky. A taky ta aplikace není tak pohodlná. Ale možná, když to tok zdraží, bych i o těch levnějších uvažovala :think:

Jj, říkala, že z šesti tisíc to vyšplhá na dvanáct…to je docela o dost, ale co se dá dělat…Já jsem se o těch lécích nikde pořádně nedočetla…Ale zase než nějáké nežádoucí vedlejší účinky si myslím skoro každá žena raději připlatí..A na to na pojišťovně spoléhají… :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
20
18.8.13 14:19

No, upřímně nejsem z těch co vydělávají majlant, do toho rekonstruujeme dům a už to první ivf nám pořádně zamíchalo s financema (páč plán z repromedy byl 25 000 a už jsme dali přes 40), ale zase když si položím otázku na kolik si vážím života, a to i toho ještě nenarozeného, na který už dlouhou dobu čekáme, tak mi 40tis. opravdu přijde směšná částka a rozhodně mi to za to stojí… Myslím, že pokud se lidem podaří našetřit, tak dají jakoukoliv částku, právě proto, že po tom prckovi tolik touží. A jak už bylo řečeno, pojišťovny tohle dobře vědí a spoléhají na to…
Jinak 23.8. si jedem pro miminko :dance: tak strašně moc doufám, že se zadaří a chytne se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
18.8.13 19:07

Ahojky holky, ano leky se zdrazily, ty drazsi ze 6ti tisic skoro na 12 a ty za 800 kc se zdrazily na necele 4 tisice. Jedna znama podstoupila v jinem centru umele oplodneni a pani doktorka ji dala ty levnejsi a rekla ji, ze je zbytecny platit za ty drahy, ze je to uuuplne to stejne, jen jde o aplikaci. U drazsich je to formou te tuzky, kterou si jen pichnes a u tech levnejsich je to o tom, ze si musis namichat dve ampulky a pichnes si to malou jehlickou, ale pry v tom rozdil neni, tak nvm. Ja osobne si necham napsat ty levnejsi. Kamaradka je mela a zadny vedlejsi ucinek nemela a je tehotna. Samotne umele oplodneni stoji hodne penez a taky nepatrim k tem, kteri by ty penize meli a je problem par desitek tisic korun nasetrit. Ostatnim preji, aby byly co nejdrive tehotne a bylo vse ok, hezky vecer.
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
18.8.13 20:56

Ahojky, muzu se zeptat? v repromede odeberou krev a behem cekani na vysledky zavolaji, abyste zaplatili 10 tisic? jako zalohu? jsem myslela, ze platit se bude az pri transferu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 21:05
@kacgaba píše:
Ahojky, muzu se zeptat? v repromede odeberou krev a behem cekani na vysledky zavolaji, abyste zaplatili 10 tisic? jako zalohu? jsem myslela, ze platit se bude az pri transferu?

Na hormonální profil máš jednou za život právo bezplatně, tedy uhradí ti ho pojišťovna..¨můžeš si připlatit myslím kolem 700 Kč za nějáký teď něvím, co to přesně je, lae je to jen u ženy, holky budou vědět..

• Citovat
  • Upravit
197
18.8.13 21:27

Omlouvam se, ale mam take plno otazek. Jak to tak procitam, tak to PGD delaji vsem?? to se musi a nebo jen tomu, kdo o to ma zajem? a to stoji 20 tisic? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 23:33
@kacgaba píše:
Omlouvam se, ale mam take plno otazek. Jak to tak procitam, tak to PGD delaji vsem?? to se musi a nebo jen tomu, kdo o to ma zajem? a to stoji 20 tisic? 8o

Já jsem taky nováček, máme za sebou teprve první odběry na hormonální profil, ale něco málo jsem si o tom přečetla a zapojila se do téhle diskuze, kde mají holky větší zkušenosti..PGD ti dělají jen pokud máš k tomu předpoklady, jukni na stránky repromedy, pak ti to hradí pojišťovna, nevím, jestli celé nebo jenom doplácí..A nebo si to jako samoplátce můžeš zaplatit, ale PGD jako takové začíná na částce cca 50 tisíc…Ty už jsi byla někde v CAR?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.