1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
24.9.13 20:18

Kachorka J Tak budu drzet pesti, aby to vsechno dobre dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 10:34

Ahojky holky, tak už jsme absolvovali nějáká vyšetření a dostali jsme léky pro stimulaci, dostala jsem puregon, mám si píchat 175 a k tomu mám ráno prednison a večer myslím anopyrin..Taky jste to tak brali a jak vám holky bylo? já mám strach, jak to zvládnu..Takže mám pak jít na kontrolu pátý den menstruace, to asi proběhne vyšetření krve a UTZ? jak jsem tak pochopila a kdy se dělá samotný odběr vajíček? to je za pár dní potom, že?..Je to na mě moc informací, tak se nezlobte, že se ptám jak blbec..Ale pak budu dál píchat puregon nebo jiné léky, než bude čas na samotné IVF?

• Citovat
  • Upravit
22
26.9.13 16:31

Kacgaba : Děkuji tobě taky držím palečky, ať ti to vyjde :)
Anonym : Já si pichala Puregon taky asi 7dnu je to u kazdeho individualni pocet jednotek atd. Asi kazde 2-3 dny jsem chodila na UTZ, aby kontrolovali, jak se vyviji folikuly a upravovali pocet jednotek. Jinak jsem brala rano 5mg prednison a v poledne 1/2 prednisonu do toho 1× denne kyselinu listovou, ta je dobra pro dobry vyvin nervove soustavy. Jinak clovek trochu citi, jak se mu nafukuje brisko a jeste par dnu po odberu, ale aspon ja jsem to snasela dobre:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 17:19
@kachorka J píše:
Kacgaba : Děkuji tobě taky držím palečky, ať ti to vyjde :)
Anonym : Já si pichala Puregon taky asi 7dnu je to u kazdeho individualni pocet jednotek atd. Asi kazde 2-3 dny jsem chodila na UTZ, aby kontrolovali, jak se vyviji folikuly a upravovali pocet jednotek. Jinak jsem brala rano 5mg prednison a v poledne 1/2 prednisonu do toho 1× denne kyselinu listovou, ta je dobra pro dobry vyvin nervove soustavy. Jinak clovek trochu citi, jak se mu nafukuje brisko a jeste par dnu po odberu, ale aspon ja jsem to snasela dobre:)

já mám prednison 5mg jen ráno a večer půlku anopyrinu..A snad si ten puregon zvládnu píchnout sama, jsem posera..:)Jinak mi doporučili femibion 800, tak jsem si ho brala přímo tam.. A po odběru se taky ještě něco píchá nebo užívá? a nechávali jste si holky zmrazit nějáké embryo?

• Citovat
  • Upravit
22
26.9.13 17:29

Po odberu se uz nic nepicha akorat az ti reknou ze tenhle den si pichnes naposled Puregon tak dalsi den v 21hod se picha Pregnyl to je injekce na dozrani vajicek do 36 hod se musi dojit na odsati vajicek a pak si budes zavadet utrogestan, to jsou progesteronove tbl a nadale brat prednison zalezi, zda si zaplatis prodlouzenou kultivaci, coz je dneska zaklad bych rekla, protoze je vhodne zavadet embryo 5 dnu stare blastocystu pak dojdes za 5 dnu na transfer a 14 dni cekas na vysledky, zda se to chytlo :) Preji hodne stesti pisu ve spechu jinak kazde centrum muze mit trochu jine leky ja pisu, jak to mam ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.9.13 17:32

Jinak emryjka si asi zamrazuje kazdy pokud teda ma co ja bohuzel nemela na prvni pokus a na druhy, to vypada, ze taky nebudu mit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.13 12:39
@kachorka J píše:
Po odberu se uz nic nepicha akorat az ti reknou ze tenhle den si pichnes naposled Puregon tak dalsi den v 21hod se picha Pregnyl to je injekce na dozrani vajicek do 36 hod se musi dojit na odsati vajicek a pak si budes zavadet utrogestan, to jsou progesteronove tbl a nadale brat prednison zalezi, zda si zaplatis prodlouzenou kultivaci, coz je dneska zaklad bych rekla, protoze je vhodne zavadet embryo 5 dnu stare blastocystu pak dojdes za 5 dnu na transfer a 14 dni cekas na vysledky, zda se to chytlo :) Preji hodne stesti pisu ve spechu jinak kazde centrum muze mit trochu jine leky ja pisu, jak to mam ja

Děkuji za info, já jsem z těch všech informací a cizích názvů zmatená, ještě se v tom tak neorientuju..Jezdíme do Repromedy..Menstruaci čekám ani ne za dva týdny, ale už teď nemám v hlavě nic jiného, je to mazec..My to máme poměně daleko, tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat jezdit každý druhý den na UTZ..Prodlouženou kultivaci chtít budeme, přišlo mi, že to brali jako samozřejmost a mrazit budeme, jslti bude co…Já doufám, že budu zvládat vše doma, postarat se o všechno a tak..Posílá se z CARu všechno moji gynekoložce? my jsme tam nešli na její doporučení, ale sami..Takže bych radši, abych měla vše jen v CARu..

• Citovat
  • Upravit
197
28.9.13 20:38

Ahojky Holky, tak jsem vcera nafasovala igelitku leku, tak zacnu se stimulaci. Pokazde menzes na den presne a ted uz ma dva dny zpozdeni, ale boli me bricho, hlava, takze jsi ocekavam kazdym dnem.Mam kratky protokol, tak uvidime, jak to vse bude, snad to bude ok. Vam vsem preji, aby vse bylo take v poradku a vse slo tak, jak ma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
3.10.13 19:58

Tak 8.10 jdu na KET :dance:

@kacgaba na tu igelitku s lékama si živě vzpomínám :mrgreen: To je jako naschvál, když člověk chce aby MS přišla přesně, tak se loudá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.10.13 13:36

@Tonyax Tak to je super, to budu drzet palecky, aby to dobre dopadlo vsechno :*

Tak menzes se dostavil po 6ti dnech, v pondeli jedu na krev a prvni ultrazvuk, tak uvidime, snad bude vse ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.10.13 15:50

Kacgaba: Taky jsem si připadala s těma lékama, že si můžu pomalu otevřít lékarnu :) Přeji hodně štěstí. Výhoda je, že krom nafouklého břicha a trochu přecitlivělosti díky hormonům je všechno bez bolesti :)Já mám dneska týden po transferu a ještě další týden musím počkat na výsledek, tak jsem zvědavá, jak všechno dopadne :)Holky, kdo už máte tohle za sebou říkal vám někdy embriolog o kvalitě vajíček, zda se dá v pohodě otěhotnět, i když je kvalita B či C. Spíš by mě zajímalo, co by měl člověk udělat proto, aby mu vyšla kvalita A, když nekouřím, piju příležitostně, sportuji a snažím se jíst celkem zdravě :) Nemáte někdo nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.10.13 20:00

@kachorka J Tak to drzim palecky, aby byl tvuj test za tyden pozitivni a aby bylo vse v poradku, moc ti to preju. Preju to vsem, kteri tohle podstupuji!!!
Co se tyce kvality vajicek ti bohuzel neporadim, snad sem napise nekdo, kdo s tim ma zkusenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
4.10.13 20:22

@kachorka J ty už máš po transferu? 8o Tak hodně štěstí, doufám, že se vám zadaří :kytka: :kytka: :kytka:
o kvalitě vajíček nám teda neříkali ani ň, možná se zmíní při transferu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
4.10.13 20:23

@kacgaba děkuju :hug: v pondělí ti držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kachorkaJ
5.10.13 15:36

Taky vsem preji uspech. Je to nespravedlive, ze nekdo muze mit dite pomalu kazdy rok a nekdo ma takove problemy. Medicina dnes dela zazraky, tak snad se brzo vsechny dockame:-) Jinak oni asi embriologove o kvalite moc nemluvi dulezite je, aby to byla blastocysta. Docetla jsem se, ze i B a C embrijka se muzou hezky uchytit a kdyz o tom dotycna nevi, tak nad tim tolik nepremysli:-) Psychika totiz dela hodne:-) Dulezite je asi dlouhodobe uzivat kyselinu listovou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.