Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tonyax: Diky za podporu taky v to doufam, ze se hezky rozmrazi
Jak dlouho trva priprava, kdyz se jde na KET? Kolik dnu se berou hormony atd?
Kocgaba: Tak, to je super preji ti, at jich mas co nejvic v so:) Ja si mohla volat kazdy den, ale je to zbytecne stresujici, kdyz ti rikaji, ze se to treba nevyviji jak ma. Takhle budes aspon v klidku a dozvis se to den predem. Asi tam maji hodne pacientek a museli by porad zvedat telefon proto, to delaji takhle ![]()
@kacgaba
krásný. Tak držím palce, ať se všechny krásně vyvíjejí
![]()
@Reprovera říkali ti, že ho můžeš někomu věnovat? já jsem dostala taky voucher a byla jsem si jistá, že mi říkali, že ho můžu dát třeba kamarádce, ale je na něm napsané moje jméno a že je nepřenostný ![]()
@kachorka J od 1. dne MS jsem si lepila náplasti na růst sliznice. Anopyrin, Prednison a femibion myslím beru furt a taky mám utrogestan.
@Tonyax ahojky, tak uz si 9 dni po KET, brzy budes testovat, myslim na tebe a drzim pesticky, aby to dobre dopadlo ![]()
Ja na vouchru jmeno nemela a taky mi rekli, ze kdybych treba otehotnela normalne nebo tak, ze ho mohu komukoliv venovat.
Anonymni: porad nic? taky na tebe myslim. TO jsou nervy vid ![]()
@kacgaba :Teda to byli fakt nervy, já jsem si včera dělala další test a byl negativní, tak jsem si na tebe vzpomněla a říkala jsem si, že to snad příjde, večer ještě nic a ráno hurááá, takže jsem si barla prednison a femibion a zítra bude manžel píchat.
. ješě se musím objednat na ten UTZ, je to pátý den cyklu, že? tak se mi fakt ulevilo…A co ty, zítra budou volat, jak to vypadá? taky na tebe myslím a koukala jsem, že nejsme daleko od sebe..:)A jak se cítíš po tom odběru vajíček?
Anonymni: Tak to je super, mam radost
Takze od zitrka budou injekce
to zvladnes urcite sama, ja asi od tretiho dne pichala sama a to mam s tim fakt problem, ale clovek si na to zvykne, ono nic jinyho nezbyva.Ano 5. a 8. den jsem byla na ultrazvuku a 10 den jsem pichla vecer posledni injekce a 12. den byl odber. Ano zitra si tam mam v 11 volat, tak se modlim, a by mi rekli, ze nejake embryjko prezilo a kdyz ano, tak v sobotu jedu na transfer.
Jsme kousek od sebe? fakt, to je super, ja tenhle ineternetovy portal nemam moc zmaklej, jen vim, kde si precist a napsat zpravu a tim, ze jsi asi anonymni, tak ani nezjistim, od kud jsi ![]()
Tonyax: Ja slysela, ze se ty naplasti udajne lepi jen tehdy, kdyz treba zena nema ovulaci a sliznice roste nedostatecne atd Ja se mam objednat k doktorovi 10 az 12 den, tak jsem zvedava, jak to bude probihat, kdyz ty si to pichas od 1. dne. Mozna se mi to cele zas o mesic posune uvidime
Za par dnu se dozvis vysledky drzim pesticky ![]()
Kocgaba: Urcite jich prezilo vic a budes mit i neco na zamrazeni. Vis, ze se rika, ze nezalezi na kvantite, ale kvalite ![]()
@kachorka J Mas pravdu
diky za podporu, dam zitra vedet. A je mozne, ze mi zitra reknou, zejsou treba tri a kdyz tam pojedu dalsi den, ze budou jen dve? nebo to uz je mala sance, ze by se nejake prestalo vyvijet?
A jak jsi na tom ty?
@kacgaba já se injekcí taky hrozně bála a nakonec byly v pohodě. Držím dneska palce
![]()
@kachorka J tak to nevím, možné to je
, ale žila jsem v domění, že mám ovulaci s sliznici normální ![]()
Holky, tak jsem tam volala. Zatim zije vsech 8 embryjek
1 je pry horsi. Nerekli mi kolikati buneční jsou, ale říkali, že buňky odpovidaji dnům. Zitra v 9:30 tam jedu na ET. Snad to bude ok. Nevite, budu potom muset nejak lezet, odpocivat nebo tak?
@kacgaba super
to jedno to určitě dožene. myslím, že po ET se odpočítá víc jak po KET, někdo dokonce týden. Já byla rovnou na KET, nic mě nebylo, tak jsem normálně chodila do práce..
@kacgaba Já odpočívala dva dny…potom tak na půl, měla jsem v práci volno, takže to šlo. A od té doby už jsem se v práci neukázala
.
Kacgaba: Gratuluji, to je super, ze se vsechny, tak hezky vyviji. Ono asi zalezi, co delas za praci. Pokud nekdo sedi v kancelari, tak asi do prace chodit muze, protoze se moc fyzicky nenadrze. Ja mela vzdycky az do odberu krve neschopenku.
Tonyax: Ja si myslim, ze jestli je to ET nebo KET, ze je to na stejne urovni ne? Odpocivat by se melo u obou stejne
Jinak je mozne, ze se ty naplasti pred KET davaji vsem akorat me zarazilo, ze ja mam prijit az 10. den cyklu v jinem centru. Myslim si, ze ty postupy by mely byt vsude stejne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.