Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tonyax: Preji hodne stesti, at se dozvis za 14 dni dobrou zpravu
Hlavne se ted setri a odpocivej, at se embryo hezky uhnizdi ![]()
@Kikuška90 Ahoj, včera jsem začala stimulovat na 1.IVF v Repromedě, mám 205 pojišťovna, která také PGD neproplácí, ale domluvili jsme se přímo v repromedě, že mým jménem poslali žádost na pojišťovnu o proplacení a uvidíme. Takže se domluv v repromedě, oni mají zkušenosti a dokáží Ti říct, zda to má šanci u pojišťovny projít nebo ne a hlavně jí pošlou za Tebe ![]()
@Kikuška90 Ovšem jestli máš platit 55.000Kč tak to je preimplatanční genetický screening. Nás čeká PGD - preimplatační genetická diagnostika - tedy zkoumaní embryí a hledání určité chyby v DNA, kterou máme danou, protože jsme přenašeči. Na tento proces se dělala 8 týdnů optimalizace z naší DNA, a DNA našich rodičů. Tento test stojí 79.000Kč
@J3nie Tak přesně tohle jsem potřebovala slyšet
A můžu vědět kdo tu žádost za Repromedu posílal?? Mě říkala paní na pojišťovně, že to dělá Dr. Grochová - genetička s kterou budeme mít konzultaci jak budou výsledky genetiky ![]()
@Kikuška90 JJ, většinou ji vypisuje doktorka Grochová, nám ji myslím vypisovala také. Měli jsme s ní genetickou konzultaci a dělala nám tu optimalizaci. Tebe tedy čeká PGS nebo PGD?
@J3nie Nevím ale je to jedno, protože na pojišťovně jsem se ptala na obojí a obojí má stejný postup u nich ![]()
Ahojda holky, tak koukám, že už vesele stimulujete..já jsem měla mít MS už před dvěma dny, vždycky chodí na den přesně a teď už dva dny zpoždění a pořád nic, chjo..asi, že na to člověk pořád myslí..Tak doufám, že třeba zítra a budu moct v pá začít píchat
Jak je to prosím s tou gyndou, posílá tam repromeda nějáké papíry nebo je to čistě na mě, jestli chci, aby to gynekoložka věděla?…
@kachorka J Zatim jsme premysleli o jednom. DLouho jsme to zvazovali. Uvidim, co mi taky reknou zitra na ultrazvuku.SNad bude vsechno ok.
@Tonyax Tobe preji, at se to krasne uchyti a za 14 dni mas radost a potesis svoji zpravou i nas ![]()
Anonymni: Ahoj, ja zacla stimulovat minuly tyden. A cekala jsem na menzes 6 dni. PResne jak rikas, pokazde ji mam na den presne a ted prisla s velkym zpozdenim, asi jsou to nervy, to, ze to ma clovek v hlave. Neboj, urcite brzy dorazi a bude to ok. Preji ti hodne stesti.
Kacgaba: Oni doporucuji zavadet jen jedno, protoze u dvojcatek hrozi vic komplikaci predcasny porod atd. Navic, kdyz si zavedes 1 mas narok na 4 pokusy a kdyz 2 tak jen 3. Navic jsem nekde cetla, kdyz mas zavedene 2 je sance 53% a kdyz jedno tak 51% takze se to temer nelysi. Ja zacala od po slabe krvacet, tak jsem myslela, ze se uhnizduje embryo nasadila si Ascorutin a dnes to propuklo, takze dalsi pokus, co mi nevysel, tak jsem smutna
Doufala jsem v to, ze napodruhe, to uz vyjde
Takze az ted zacnou asi dukladna vysetreni proc, to nejde.
@kachorka J To me moc mrzi
tak snad ti udelaji poradne vysetreni. A problem je u tebe nebo u partnera?? Drzim pesticky, aby ti prisli na to, kde je porblem a do tretice vseho dobreho, aby to vyslo, musi!!!verim tomu.
Hlavni problem je, ze mam endometriozu a nahodne jsem se od sestry dozvedela, ze je problem v bunecne imunite, ktera je zvysena, ta obsahuje T lymfocyty a ty berou spermie a zarodek jako cizorodou vec a brani uhnizdeni. Chapu, ze napoprve me nikam neposili, ale kdyz byl jeden neuspech, tak automaticky me meli udelat tu reprodukcni imunologii a zalecit to. V pa si jdu ukoncit neschopenku, tak jsem zvedava na dalsi postup. Jeste, ze mame jedno embryo zamrazene. Ale i tak me to moc mrzi
Pocitala jsem s tim, ze budu mit v cervnu miminko
Holky, tak odber nakonec v pondeli, dnes bylo na ultrazvuku videt 16 folikul, tak snad vydrzi a budou kvalitni. Jen se hcci zeptat, kdyz picham v sobotu vecer posledni injekce, leky, co beru (prednison, anopyrin) to mam brat i v nedeli, kdyz uz nebudu pichat injekce? jsem se zapomnela zeptat, nebo spis v tech mnoha informacich jsem to nejak nepostrehla. Kdyztak si tam zavolam.
@kacgaba …teda já furt nic, se z toho zbláznim, na to čekám jak na smilování…chjo
![]()
@Anonymní neboj se nic, to prijde. Ja to cekala kazdym dnem a citila jse, ze to prijde a nic a az jsem to vzdala, tak to prislo, neboj ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.