Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kachorka J Tak nam jen rekli ze mame hatshovanou a expandujici blastocystu. Neovlivnis to, ale mluvis asi o embryjich, ne o vajickach, ze? To zalezi na sposte faktoru pri mimo telnim oplozovani.
@Anonymní píše:
Děkuji za info, já jsem z těch všech informací a cizích názvů zmatená, ještě se v tom tak neorientuju..Jezdíme do Repromedy..Menstruaci čekám ani ne za dva týdny, ale už teď nemám v hlavě nic jiného, je to mazec..My to máme poměně daleko, tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat jezdit každý druhý den na UTZ..Prodlouženou kultivaci chtít budeme, přišlo mi, že to brali jako samozřejmost a mrazit budeme, jslti bude co…Já doufám, že budu zvládat vše doma, postarat se o všechno a tak..Posílá se z CARu všechno moji gynekoložce? my jsme tam nešli na její doporučení, ale sami..Takže bych radši, abych měla vše jen v CARu..
CAR te propusti az v den, kdy uvidi bit srdicko. Pak az budes chodit ke sve mudr.
Kaspluc:Mne poprve rekli, ze je to pekna blastocysta otehotnela jsem doktor mi to potvrdil a nez jsem dojela domu tak jsem potratila.Ted mam pry taky hezkou blastocystu lepsi kvality, jak minule, ale B kvality a vic jsme se o tom nebavily. Stejne je to zazrak, ze to jde takhle otehotnet:-)
Ahoj holky
Čeká nás s manželem také první IVF v Repromedě. Ted jsem byli na krvi a čekáme na výsledky genetiky. Bylo nám Dr. doporučeno, kvůli špatnému SPG, testy PGD. Bohužel mám pojišťovnu MV 211, která toto prý neproplácí. Volala jsem ale včera s Dr. s pojišťovny a bylo mi sděleno, že se v takových případech vypíše žádanka a rozhoduje o tom jejich komise v Praze - jestli proplatit nebo ne. Nemáte s tím některá prosím zkušenost???
@Kikuška90 AHoj, tak Vam moc preju, aby vysledky bylo ok a proplatili vam PGD. A jak moc ma manzel spatny spermio? My ho mamte taky horsi, ale o nicem takovem s nami nemluvili, ze by to u nas bylo potreba, takze osobni zkusenost nemam, ale urcite se tu nadje nekdo, kdo ma a napise ti o tom vic.
Jinak ja byla vcera na krvi a ultrazvuku, nafasovala jsem dalsi injekce, zvysili mi davky, pridali dalsi injekci na vic. Ve ctvrtek jdu na dalsi ultrazvuk a krev a pry kdyz to bude vsechno v poradku, tak pujdu v sobotu uz na odber vajicek. ![]()
@Tonyax Dnes mas KET, vid? Tak myslim na tebe, at je vsechno ok ![]()
@kacgaba Mě by právě zajímalo jestli se to rozhodne hned na začátku, jestli je to potřeba nebo ne
Protože 55 tisíc navíc je fakt síla
Má ho hodně špatný - pomalé a málo. Od těch výsledků (5 týdnů) bere vitamíny. Ale Dr. řekl, že se to prý nezlepší
![]()
![]()
@Kikuška90 Ty tu?
![]()
@kacgaba Dík
. Už to mám za sebou a frostík je u mě ![]()
@Tonyax Jo jo
Potřebovala bych povzdudit někým, kdo měl stejnej problém jako máme my ![]()
@Tonyax píše:
@Kikuška90 ten mám já
Spíš s tou pojišťovnou pitomou
![]()
Kacgaba: Tak, to je fajn, ze se vsechno vyviji jak ma a folikuly pekne rostou
Ani se nenadas a budes mit embryo zavedene
Budes si davat 1 nebo mas v planu rovnou 2?
Kikuska : Ja jsem taky u 211 a premyslela jsem, ze bych kvuli tomu taky presla. Udajne se, ale prechazi vzdy na zacatku roku a v pulce jsem slysela? Nekdy na to dava myslim Repromeda akci a delaji, to zdarma. Mam pocit, ze jsem, to nekde cetla v nejakych prispevcich. Nekdy se totiz muze stat, ze si to clovek zaplati a zjisti mu, ze jsou ty embrya geneticky spatna a nemaji do tebe, co dat. Tak je aspon vyhoda, kdyz to zaplati pojistovna.
Holky vam delali vsem automaticky geneticke vysetreni pred prvnim IVF? Nemate nektera endometriozu, zda vas hned poslali na imunologicke vysetreni?
@kachorka J No právě, přejít se dá jen v půlce roku - 30.6. s platností od 1.1. dalšího roku - tudíž by to znamenalo počkat do ledna 2015
![]()
Kikuska: Ja bych teda pockala, jak to rozhodne ta komise v Praze a kdyby, to nahodou zamitli, tak se zeptala doktora ke kteremu chodis, ze jsi slysela, ze delaji obcas nejake ty akce, zda, to treba na Vanoce neplanuji atd. V nejhorsim pripade pockat do ledna zalezi, jak hodne pospichate na miminko
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.