Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kachorka J zase těsně před ET máš odběr vajíček a tam hrozí ten hyperstimulační syndrom
a vím, že někoho pak dost bolí břicho. Někde jsem to tu četla..
S těma náplastma nevím, taky jsem si myslela, že by to mělo být všude stejné.
Kocgaba: Kdyz ti rekli, ze se vse vyviji, jak ma, tak bych z toho obavy nemela. Ja, to mela tak, ze mi embryolog rekl, ze tam ma 2 hezke a za 24 hodin se to uplne zmenilo a nakonec mi dali a zamrazili uplne 2 jine. Vis jak u kazdeho je to individualni. Jinak ja ted cekam na menses a pujdu na KET.
@kacgaba :to je super, zítra bude držet pěsti a myslet na tebe..Njěák mi uniká rozdíl mezi ET a KET…
Chci se zeptat holky, něják jsem se na to zapomněla pozeptat, když pojedu ráno na krev, tak si mám normálně ráno píchnout puregon, vzít si prášky co beru mimo stimulaci, dát si snídani a pak prednison??nebo musím jen píchnout puregon a být nalačno? a dodržovali jste holky nějáký zvláštní režim při stimulaci? já jsem jen vyčetla hodně pít… ![]()
Tonyax: To mas pravdu na hyperstimulacni sy jsem zapomnela. Kdyz se nekomu vytvori malo vajicek, tak to nehrozi. Spis asi u tech, co jich maji 20 a vic. Kazdopadne se tomu da trochu predchazet, kdyz se pije kolem 3l vody, ji se dost bilkovin atd. Mne dokonce sestra doporucila z lekarny Nutridrink protein, tak jsem, to prvni 4 dny po odsati pila.
Anonymni: Rozdil mezi ET a KET je ten ze na ET se zavadi cerstva blastocysta kdezto na KET rozmrazena. Jinak pokud jdes na normalni ultrazvuk jak rostou folikuly, tak ja si hormony pichala vzdycky az po vysetreni az doktor videl, jak to vypada tam mi napsal dalsi davkovani. Zadny zvlastni rezim neni treba dodrzovat vetsina holek chodi normalne do prace ![]()
Ahojky Holky, tak jsem doma a mam po ET. Poboliva me podbřišek, ale tak snad je to normalni. Měli jsem 3 krásné blastocysty, takže jedna je ve mě, dvě jsou zmražené. Ostatní byli ve stadiu moruly, ale ty rikali, ze nedoporučují zamrazovat. Tak ted uz jen cekat a doufam, že to bude ok ![]()
@Tonyax Tak uz budes brzy testovat, vid? myslim na tebe držím pesticky ![]()
Anonymni: Jak pokrcujou injekce, dobry vsechno? ![]()
@kacgaba .no holky hrůza, včera jsem měla první injekci, vše v pohodě, ale večer jsme začala nekontrolovatelně zvracet, takže jsem byla přes noc v nemocnici, oni tvrdí, že to je zřejmě viróza, protože ji měl syn před dvěma dny, ale je mi na nic, manžel mi řekl, at už si to nepíchám, já normálně všechno špatně snáším, ale má strach, že to prostě nezvládnu..takže jsem si dneska ještě nic nebrala, ani nepíchala, protože je mi furt zle a popíjím si jen coca colu…tak teď ani nevím, co mám dělat, v pondělí jsem měla jet do Brna..Vůbec nevím, co dělat..
![]()
Anonymni: tak to me moc mrzi, ze je ti takhle spatne. A volala si do centra? ja bych tam zavolala, urcite tam maji nejakou linku, kam muzes zavolat a jsou tam porad, i o vikendu, tak bych se zeptala jich, zda s tim mas pokracovat nebo ne. Pri nejhorsim by se to muselo odlozit na dalsi mesic.
Musis myslet pozitivne a rikat si, ze to zvladnes a manzelovi rekni, at te podpori
ze to zvladly jine, zvladnes to i ty. I ja s tim mela malinko problem, ale rekla jsem si, ze pro miminko udelam vse
zkus tam zavolat. at je ti bezy lepe a dej vedet, jak si dopadla.
@kacgaba Jenže teď tam nikdo není, prednison mám brát ráno po jídle, ale protože jsemnic nejedla, tak jsem ho ani nebrala a nevím, co mám dělat, achjo..Já ho chápou, on má strach o mě, včera to bylo jak z hororu a mám strach, že když si to píchnu, budu zvracet zase jako včera..Já to vždycky musím slíznout zrovna na víkend..nevím, kam bych zkusila zavolat… ![]()
On by se mel prednison brat po jidle, asi aby ti to nedrazdilo zaludek, ale ja ho nekolikrat vzala bez jidla a uplne v pohode. Jestli ti rekli v nemocnici, ze je to viroza, tak to snad nebylo z tech injekci. Ja bych si dens vzala jak prasky, tak bych si pichla i injekci, a zitra rano bych zavolal na recepci, myslim si, ze tam nekdo bude, protze ja dnes byla na transeferu, tak tam byla recepcni, doktorka, embryolozka…a treba ma nekdo taky transfer, tam tam musi od rana nekdo byt. Takhle byh to udelal ja, ale musis sama vedet, jak se citis. Zatim jsem neslysela o nikom, komu by bylo spatne po tech injeekci, zvlast po prvni, ale tak kazde telo reaguje jinak, ze ![]()
Anonym: repromeda má nonstop linku pohotovostní. Určitě bych jim zavolala a problém s nimi probrala. Ať pak nemusíš čekat další měsíc na další pokus. Bývají tam i o víkendech tak se neboj ozvat.
Kocgaba: Tak ti to hezky vyslo ted jen vydrzet dlouhych 14 dni na vysledek. Brala jsi si neschopenku nebo chodiš normalne do prace?
@nurse.007 holky, já žádné číslo na pohotovostní linku nenašla…Volala jsem normálně na jejich číslo a nikdo to nebere…
@kacgaba já jsem si brala jen femibion, ale píchala jsem včera ráno, tak toje asitaky blbý, kdybych si to píchla téď, že? ![]()
@kacgaba A co ty, jaký byl odběr, cítíš se dobře?..a ještě teď budeš něco píchat?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.