Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hlavně jsem si říkala, že když je těhotná Mia, proč by nemohla být těhotná i Antoa ![]()
Už jen dovést vše do zdárného konce. ťuk ťuk
Antoa píše:
Marti, pro mě to také bylo pozitivní. Když jsem četla ty úspěchy záviděla jsem a dobíjelo mě to nadějí.
jj, přesně tak to cítím a už už se nemůžu dočkat!!Ale leden uteče jako voda ( čeká mě pololetí, uzavírání známek a ještě organizace školního plesu, nácvik polonézy)a pak se snad na to vrhnu…uvidím po 25. lednu, jaké budou výsledky genetiky…tak myslím pozitivně, že snad!!! ![]()
Marti: to jednou MUSÍ dopadnout, uvidíš! ![]()
Já taky nevěřila, že by mohlo…ale ono není vyhráno, než držíš miminko v náruči, stát se může bohužel kdykoliv cokoliv ![]()
Mio citlivá prsa, zhoršuje se to bez podprsenky
, pobolívání podbříšku a vaječníků tak nějak přechází, hodně suchá kůže, na mě nezvyklá, dneska první blitka, ale jinak týden žaludek na vodě.
Ale nic závažného a také to netrvá celý den, je to takové střídavé.A taky kolik dělají ty léky ![]()
A co ty?
Antoa: já taky citlivější prsa, nevolnosti též, žaludek na vodě a hodně mě bolí záda v kříži. A taky jsem dost unavená, oproti prvnímu těhu jsou ty roky holt znát… ![]()
Taky únava, ospalost, ale já to přisuzuji hodně Utrogestanu. Ty kříže mě taky bolely, ale zatím ok.
Tobě už se pěkně blíží zítřejší kontrola co? Poslední repromeďácká? A odkud vlastně jsi? Já kousek od Brna, do caru půl hodiny autem. ![]()
Mia77 píše:
Marti: to jednou MUSÍ dopadnout, uvidíš!
Já taky nevěřila, že by mohlo…ale ono není vyhráno, než držíš miminko v náruči, stát se může bohužel kdykoliv cokoliv
Uvidíme, každopádně pro to děláme všechny strašně moooc a to musí jednou někdo ocenit! Víš, děvčata, které otěhotní hned( dnes na to jdeme a je to)si tyto naše starosti a stavy bezneděje nedokážou představit! My tady c CARu si ty miminka užijeme úpně jinak!
![]()
Je to však, jak říkáš! Dokud nedržíš to mimíško v náručí, máš strach a neraduješ se úplně!!! Tak tedy děvčata, jen se o ty malé bobánky hezky starejte ![]()
Ahojky,tak včera po OPU-dnes jsem volala a zatím 12 oplozeno,tak snad jich aspon 6 bude a nebo klidne jedno,ale hlavne,aby se mu u maminky líbilo ![]()
1eternity píše:
Ahojky,tak včera po OPU-dnes jsem volala a zatím 12 oplozeno,tak snad jich aspon 6 bude a nebo klidne jedno,ale hlavne,aby se mu u maminky líbilo
1eternity píše:
Ahojky,tak včera po OPU-dnes jsem volala a zatím 12 oplozeno,tak snad jich aspon 6 bude a nebo klidne jedno,ale hlavne,aby se mu u maminky líbilo
Super
teď už jen musíš čekat, co se bude dít…tak držím pěsti ![]()
Holky, když už tady tak klábosíme, ať vím, co mě čeká…kdy se začíná se stimulací? Já jsem totiž na Heliosu začínala myslím tak 1,5 měsíce před OPU. Nebo je to zase individuální podle výsledků?
Antoa a Mia, nechaly jste si udělat PGD? Díky za info ![]()
protože to byl 4pokus-tedy byli jsme samoplátci s příspěvkem pojištovny na část léků a stálo nás to 65000,– (Gonal, celkové IVF - narkoza, uzv, odběry, PK, něco ICSI, něco PICSI,…)tak genetiku za 70000,– nebo nevím přesně kolik to je to jsme fakt nedělali. I těch 65 000 jsme šetřili dva roky a dali do toho vše co máme, takže nyní téměř žádná rezerva
, ale když to vyšlo a pokud to vyjde až do miminka v postýlce nelituji…
V genetice mám jen Leydena takže píchám Fragmin, ale jinak máme genetiku ok. Minulé těhu jsme museli dát mimčo pryč ve 13tt pro VV, ale byla to prý náhoda ![]()
Jinak mě píchli Diphereline a za 3 týdny na to jsem začala píchat Gonal. Ten jsem píchala 13 dní a 15 den byla OPU a za 5 dní na to po PK ET.
Antoa - tak to teda holka smekám!! Už ty 3 nezdařilé pokusy je kolik peněz a teď ještě těch 65 000 je fakt síla! Ale chápu tě, snad něco takového nebudu řešit..člověk neví ![]()
Držím moc pěsti, ať se mimíškovi líbí a děkuju za info ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.