Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jarunka13 ja to chapu, su stejna
myslím, ze pokud me to někdy vyjde, tak budu plasit celejch 9 měsíců ![]()
@Petitchat moje slova, jsme uplne stejne.Ale myslim, ze kdyz to pujde jeste ten mesic bez problemu, tak budu klidnejsi.Pak uz tak vyvadet nebudu ![]()
@jarunka13 moc čtu a moc vím, kdybych se na to vyprdla a furt něco negooglila, tak su vic vpoho..ale tu cela ja..navíc me vyhledávání informaci na netu živí, takze trochu deformace z povoláni ![]()
@Petitchat ja to taky porad ctu. Aspon vim na cem jsem a co muzu cekat. Lepsi vedet tohle, nez byt pak prekvapena a nevedet nic
. Ty uz opravdu do te prace musis jit ![]()
Ahoja. Tak hlasim ze sem si dnes byla pro leky u gynekolozky. Dnes zacinam brat Anopyrin na redeni krve, rano Prednison a 7.9.si zacinam strikat Syneral, a nekdy 2.den cyklu, tj.cca 17.9.si zacnu pichat Gonal. Nekdy konec zari jdu na odebrani vajicek a zavedeni embryi budu mit snad prelom rijna listopadu pac nam budou delat genetiku embryi-to pry proplaci jen vzp a byla by skoda to nevyuzit-pry… takze protokol mam dlouhy, hirmonalni profil pry dobry… ja se asi nedockam toho zavedeni- az listopad
![]()
@kratjana ahoooj, tak to mas jiné, ja měla protokol krátký…také jsme měli genetiku embryjek..takze je to krapet delsi, ale celkem to uteklo.. Za to ted se to pekelne táhne
mno mas to asi o něco delší, jak ja..ale oni vědí, proč to dělají..mužu se zeptat, jak jsi stara? Ja dneska celkem krize..rano panika, ze me nic neboli..kolem oběda panika, ze me boli bricho jak pred ms..odpoledne pichani všude možne..pláč slzy..ted mam dojem, ze se poblinkam..trosku zvysena teplota..uz mi hrabe normálně
rano válím do prace, nebo se zblaznim úplně ![]()
@kratjana ahojky, gratuluji.To uz tedka bude utikat uvidis, konecne se to posunulo a uz se neco deje.Nez se nadejes, tak bude listopad a pak uz budes cekat jen na to jak dopadne test. ![]()
Je mi 27. Jeste nez jsme se dozvedeli ze nam to prirozene nepujde a kdyz jsme se snazili, tak pokazdy kdyz jsem to mela dostat tak sem na sobe hledala priznaky tehotenstvi, pak kdyz sem to dostala tak jsem byla strasne zklamana. Jadoufam ze nam to vyjde napoprve, i kdaz tomu neverim. Ale jako vanocni darecek by to bylo pekny.toho blazneni se jak popisujes se taky bojim
Nekdy pred zavedenim bych chtela jit na neschopenku a byt doma aspon do te doby nez se dozvim jak to dopadlo. Kdyby dobre, chtela bych uz zustat doma.
Kdyz si predstavim dalsi dva mesice…hruza… v unoru jsme zjistli spatny spermio, takze uz je to pulrok.. no hlavne aby to vyslo. Rikam si ze kdyz j jsem zdrava…doufam ze nebudu zklamana. Kdyz jsem na tuto stranku narazila tak jsem mela pocit ze to umely neni moc uspesny. Ted v posledni dobe mam zase opacny pocit, a to ze se vam zaclo darit, tak doufam ze to jeste vydrzi… ![]()
@kratjana tak to jsi mladoucka
, me uz je 32 a mela jsem to jak ty, porad jsem cekala, jestli to dostanu nebo ne a pak to zklamani, kdyz to prislo
.Musis verit, ze se to povede na poprve a ono se urcite povede, eboj
@kratjana my jsme taky chodili neco pres pul roku, sice to dele trva, ale aspon mas veskere vysledky co k tomu potrebujes. A vetsi sanci, ze te podle nich budou spravne lecit a ten vysledek bude lepsi. Zatim neves hlavj, uvidis, ze se to podari.Taky jsem tomu neverila, ze se nam to povede na prvni pokus a vidis, povedlo se ![]()
@kratjana jsme stejně staré a mame stejný problém, taky spermio…
jo, ja ted počítám s oběma moznostma..je mi vselijak..ale myslím, ze cítím hlavně utrogestan- obsahuje hormon na udržení tehotenstvi, taky ho urcite budeš brát
ja su snad taky zdravá no…jen jsme doufali, ze budeme mít vic zdravých embryjek, bohužel jedno, který mam ted u sebe…takze Zadnej „záložní“ plán neni..bud to ted vyjde..nebo znova od zacatku, ale uz ted víme, ze bychom do toho sli..pokud se dřív nezblaznim ![]()
@jarunka13 @kratjana Jj, snažení bylo hodne náročný.. I kdyz to zní divne, dost se nám ulevilo, kdyz jsme zjistili problém, kterej jsme stejně tak nějako tusili… ![]()
@Petitchat talze ty jsi ted po ketu neo jak tomu rikate? Ja se v tech zkratkach jeste nevyznam. Cekas na test?
My jsme taky cekali ze spermio bude spatny, pac priteli v detsti nesestoupilo jedno varle a byl na operaci, takze jsme nebyli prekvapeni. Jen ze sto procent defekce hlavicky, a malo pohyblive :'( snad s tim lekari neco udelaji… jinak doufam ze ja jsem zdrava… uz se strasne tesim na testovani, ale fakt se bojim zklamani.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.