Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa píše:
@Kikuška90 Tedka v květnu je to rok co se snažime. A ty?
A na nic vám nepřišli??
… my se „snažíme“ skoro 3 roky ![]()
@rossie0911 píše:
Holky, uz tak hodinu mam bolesti jak na menstruaci! je ro vubec mozne abych to dostala tak brzo??
Né né, to určitě MS není
![]()
@rossie0911 To MS určitě nebude, to se prcek zavrtává. Moc držím pěsti ![]()
Jinak já se dnes nechala vysosat na imunologii a trombofilní mutace a za měsíc si jdu pro výsledky. Tak jsem zvědavá. Do té doby budu popíjet čaj na IVF a sbírat energii a pozitivní myšlení, aby ten poslední prcek byl ten pravý.
@missy-m tak drzim pesti, at je vysledek brzy a hlavne bez nalezu! a nebo s nalezem, ale aspon se bude vedet co a jak! jinak ja uz jsem dneska v praci, je mi dobre, ale chvilkama poboli ani jako na menses, tak nevim! ![]()
@rossie0911 Děkuju
Tak to pobolívání je prý dobrý znamení. Že se prcek zavrtal a děloha se chystá. Ale je pravdou, že to je všechno tak strašně individuální. Tak ať vám to klapne ![]()
@missy-m no to jsem teda zvědavá! nejhorši je že to je presne 50:50 zavrtani:potlacovana menses
prsa mam jak balooony asi z utrogestanu! porad me boli spis na leve strane, tak doufam ze to nebude mimoděložní! jinak kolik si měla Ketu? ![]()
@rossie0911 Podařili se nám čtyři bobci, takže jeden šel rovnou a tři byly v mrazáku. KETy mám za sebou dva a třetí mě čeká po výsledcích té krve (takže někdy asi červenec).
@missy-m no teda, a vzdycky si testovala? nezačla si třeba spinit nebo krvácet dřív? já při prvním ivf to dostala už 6.den, takže jsem nestihla ani ten test počůrat, a tak se bojím toho stejného
a to ti budou demlat v car tu imunoligii? mě když to nevYjde, tak bych chtěla jít taky na nějakou tu spešl imunologii jak je v Praze nebo v Plzni
@rossie0911 Já mám bez léků problém s cyklem, takže dokud jsem nevysadila utrogestan, nikdy jsem to nedostala. Jen při tom prvním čerstvém embryku jsem začala 10. den špinit, takže jsem si udělala test a byla tam pidi čárečka. Po dvou dnech špinění přestalo, čárka sílila, ale nakonec to nevyšlo. Při těch KETech ani náznak špinění a testy po těch 14 dnech sněhobílé. Jj, tu imunologii mi dělají v Repromedě. Uvidím, co z nich v červnu vypadne a kdyby se zase nedařilo, zkusila bych taky tu spešl v Praze (Plzni). Je teda ale blbý, že to je jen tam, nemám moc prostor courat po republice. Ale pokud by to bylo co k čemu, tak jasně, že pojedu. Zatím teda uvidím, jak dopadne krev v Repromedě.
@missy-m Mám to stejně jako ty, před Utrouš se mi MS nerozjede ani kdybych se na hlavu stavěla ![]()
@missy-m aha, takže máme teda každá něco! ja teda mám menstrauci ok, sice ne uplně přesně, ale vždycky krasavica dooojde
ted doufam nedojde! u nas je teda problem jen se spermiem, ale to je uplně na prdlajs taky! jsou to nervy a neskutečný kolotoč ![]()
@Kikuška90 Jojo…ať děláme, co děláme, stále vás s vaší MS nemůžeme spojit
Mám pocit, že už jsem vyzkoušela kde co, ale stejně nic.
@rossie0911 My jsme v tom s manželem 50:50. Já bez ovulace a cyklus žádný, manžel spermií dost, ale mršky poněkud líný a hlavně šišatý
To se to potom těhotní, že ![]()
@missy-m takže taky musíte mít všecko
to je vaše první ivf? tak i tak jste měli dost embryjek! my jedno jediné, ale je třeba možné, že nemám kvalitni vajícka až tak, nemusí to byt jen těma spermijkama, těžko říct
jinak dobra imunolgie je i v Brně, Viameda ![]()
@rossie0911 No jo, my nejsme troškaři, my bereme všechno
Když už, tak v tom jedeme oba. Jj, tohle bylo první IVF. Mně odebrali 12 vajíček, 9 se oplodnilo a 4 zůstaly. Ale nedělali nám genetiku a trochu se bojím, jestli v tomhle nebyl zakopanej pes
Že ti broučci asi nebyli dobří. Tak uvidíme s tím posledním a kdyžtak jsem domluvená s Tokarevou, že příště by se udělala i genetika (snad by potom alespoň jedno zůstalo). Taky jsme s manželem přemýšleli, že kdyby nevyšel ten poslední pokus, jestli nezměnit kliniku, ale zatím jsme se nerozhodli. Uvidíme. Každopádně díky za tip na imunologii, píšu si, kdyby bylo potřeba. A držím pěsti, ať to jedno je to pravé. Tak se tam pěkně zavrtej k mamince, bambulko ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.