1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
7.3.12 19:04

Já chci taky 2 hatchující blastocysty prosím...... :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
7.3.12 23:56

Ahoj holky, rozhodujeme se s manzelem mezi Obilnakem a Repromedou, nejaky doporuceni? Ceka nas ICSI, manzel ma velmi spatny spermiogram. Ja mam mensi zasobu vajicek, ale snad jeste nejakou dobu vydrzi, je mi 28let. Planujeme IVF na duben, tak uz se snazim psychicky pripravit, poradite mi na co se pripravit? Dekuji za rady!!!

• Citovat
  • Upravit
Cinkilinki
8.3.12 08:03
BeldaR píše:
Ahoj holky, rozhodujeme se s manzelem mezi Obilnakem a Repromedou, nejaky doporuceni? Ceka nas ICSI, manzel ma velmi spatny spermiogram. Ja mam mensi zasobu vajicek, ale snad jeste nejakou dobu vydrzi, je mi 28let. Planujeme IVF na duben, tak uz se snazim psychicky pripravit, poradite mi na co se pripravit? Dekuji za rady!!!

Ahoj Beldar,
jestli chcete mimi brzy a nevadí vám větší finanční náročnost, tak bych volila Repromedu. Obilný trh bude zase levnější. Repromeda má takové rodinné prostředí, za chvíli Tě všichni znají, a mají hodně dobrou statistiku úspěšnosti. Upřímmně neviděla jsem nikde lepší přehled výsledků než má Repromeda :-)
Já ale asi nejsem úplně objektivní - vyšel mi 1. pokus na pojišťovnu (příčina spermiogram, imunologie, no a je mi pár let přes 30). Šťastné rozhodování!

• Citovat
  • Upravit
12651
8.3.12 09:16
BeldaR píše:

Myslím, že tady se objektivní odpovědi nedočkáš :mrgreen: My jsme tu s Repromedou moc spokojené.
Obilňák bude určo levnější, ale jsou tam delší čekací doby a některé postupy (např PGD, které ale vy mít nemusíte!!!) dělají starší metodou, která není tak přesná. Repromeda je určo dražší. Pokud nebudeš potřebovat moc stimulace (prostě průměrnou dávku) a nebudete mít třicet vajíček, ale kolem deseti, což je normál, tak zaplatíte kolem 30 tisíc. My to měli včetně toho PGD za padesát, přičemž dvacet pět bylo právě to PGD (genetická diagnotika embryí), což je ale nadstandardní a ne pokaždé používaná metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
8.3.12 10:14

Dekuji vam moc za nazory, penize nechci rict ze nehraji roli, ale chceme pro budouci miminko udelat cokoliv, radsi se uskromnime. Delalinam geneticke testy a chromozomy vysli oboum v poradku, a pak manzelovi na cystickou fibrozu a nema ji, ale mel tam jakousi zmenu, sama nerozumim co to znamena, ale vzali na to taky krev a myslim, ze je dulezite abych to nemela a pak bude vse v poradku, nerozumite tomu nekdo trosku?
Na Obilnaku mame moznost jit k docentu Crhovi, slysela jsem, ze je spicka, ale dost me ovlivni i nazory vas, pt chci jit tam kde je nejvetsi uspesnost! Jsem rada ze jsem tuto konverzaci nasla, je prijemne komunikovat s lidmi co maji stejne problemy, moc dekuji za odpovedi.
Jeste jsem slysela ze PGD stoji 65tis, a pojistovna neco hradi, ale vseobecna a ja mam 211- ministerstva vnitra, nemate nekdo stejny problem? Ale nevim zda PGD tedy vubec potrebujeme.
Pekny den vsem!!!

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
8.3.12 10:44

A moc gratuluji Cinkilinki!!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.12 13:17

Já už jezdím jedině do Prahy maximální spokojenost a mám mnohem lepší stimulace než v Brně a to jsem byla v několika centrech a hlavně si dají záležet na pořádném dozrání vajíček vyhovuje mi lépe od 4 DC připíchávat orgalutron než 12 a 13 Dc centrotide.Jo a manžel může být se mnou a neplatím 1000 za dvě hodiny ležení sama na pokoji a sestra v nedohlednu a tam se mě byli ptát zda se cítím dobře jak anestezioložka a neřvala konečně na mě jak ta v repromedě, sestry i další lékařka .

Zatím to nevyšlo na podzim jdu na IVF a je velký cenový rozdil ve dvouch metodách PISCi+ IMSI Helios 18 tis., Repromeda 20 tis. a v Praze jen 8 tis. což je veliký rozdíl za doplatek za dvě metody.

Někde je stále nedělají nebo nechtějí dělat dohromady. takže na podzim hurá a už to musí vyjít i tak bude problém na to všechno zase našetřit těch moc tisíc.

• Citovat
  • Upravit
1452
8.3.12 14:01
Anonymní píše:
Já už jezdím jedině do Prahy maximální spokojenost a mám mnohem lepší stimulace než v Brně a to jsem byla v několika centrech a hlavně si dají záležet na pořádném dozrání vajíček vyhovuje mi lépe od 4 DC připíchávat orgalutron než 12 a 13 Dc centrotide.Jo a manžel může být se mnou a neplatím 1000 za dvě hodiny ležení sama na pokoji a sestra v nedohlednu a tam se mě byli ptát zda se cítím dobře jak anestezioložka a neřvala konečně na mě jak ta v repromedě, sestry i další lékařka .

Zatím to nevyšlo na podzim jdu na IVF a je velký cenový rozdil ve dvouch metodách PISCi+ IMSI Helios 18 tis., Repromeda 20 tis. a v Praze jen 8 tis. což je veliký rozdíl za doplatek za dvě metody.

Někde je stále nedělají nebo nechtějí dělat dohromady. takže na podzim hurá a už to musí vyjít i tak bude problém na to všechno zase našetřit těch moc tisíc.

ahojky :mavam: a můžu se zeptat,kdo a proč na tebe v Repromede řval? :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.3.12 14:12
Anonymní píše:

Někde je stále nedělají nebo nechtějí dělat dohromady. takže na podzim hurá a už to musí vyjít i tak bude problém na to všechno zase našetřit těch moc tisíc.

Už jsi tu zase.....
hele, nám je fakt líto, že ti v repromedě nedozrály vajíčka, ale jak vidíš, jiným holkám ano. Není fér na ně tady opakovaně kydat špínu, ještě jako anonym (i když já nejspáš vím, kdo jsi). Proč nepíšeš pod nickem? Stydíš se za svůj názor?
Skoro všechny jsme uznaly, že nikde nemůže být spokojený každý a i holkám jsme tu psali, že každý CAR má něco.
Já sama za sebe (a věřím, že holky se přidají) musím říct, že jsem se v Repromedě setkala POUZE z naprosto profesionálním zacházením, usměvavýma sestřičkama a doktorama, kteří dělají svou práci na jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 18:34

Řvala na mě anestezioložka ptala se mě na nemoci a pod. a já omylem něco udělala tak na mě řvala co to dělám když musím všechno roztáhnou a ještě jí odpovídat cvičit .
Přitom si ten řádně vyplněný papír o nemocech nepřečetla ani nevzala.Ono na IVF záleží na tom kolik je zralých vajíček což oni neuměli u mě vytvořit a za tak málo vajec tolik peněz . Jo a Fišer se neotěžoval mě podívat do karty a přesto když jsem mu něco řekla tak to napsal stejně blbě.Snad vím jaké dávky léků mám. Do transfer karty dělal xxx automaticky a já říkám,že beru uplně něco jíného. Také čekání mě vadilo .Jo a nedokáží nám řádně odpověd na nejasný SPG . Chtěli jsme vědět jaké kvality byli vybrané spermie při IVF oni neví. Potřebovala jsem tento údaj vědět pro porovnání . Manža nemá třídu A či 1 jen B .Oni u IMSI neví jaké použili což je také divné jinde to řádně hodnotí. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5505
8.3.12 18:38

Ahoj holky … ted jsem si vsimla, ze je tady diskuze „Repromeda“ - ja hlasim, ze ja je tam vsechny miluju, jsou uzasni a my jsme byli velmi spokojeni a skoro nam to vyslo :) … ted v lete se chystame na dalsi IVF a ja uz se nesmirne tesim :)

Je mi lito, - anonymni - ze jsi nebyla spokojena, holt, nekdy to tak je, 100% nejsme nikdo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
8.3.12 18:53

Zajimave, ze nekdo ma takovou spatnou zkusenost. Na cem zalezi jake davky hormonu ti daji? My spolupracujeme s pani doktorkou Hromadovou, nemuzu na ni rict vubec nic spatneho, byla vzdy ochotna. Jen bych nejradsi sla tam kde se to hned podari :)

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
8.3.12 18:55

A skritku proc jen skoro, jestli se muzu zeptat? A meli jste icsi?

• Citovat
  • Upravit
12651
8.3.12 19:04
BeldaR píše:
Zajimave, ze nekdo ma takovou spatnou zkusenost. Na cem zalezi jake davky hormonu ti daji? My spolupracujeme s pani doktorkou Hromadovou, nemuzu na ni rict vubec nic spatneho, byla vzdy ochotna. Jen bych nejradsi sla tam kde se to hned podari :)

Víš, to ti nezaručí nikdo a nikde. V Repromedě dělají kontroly po 3-4 dnech - vezmou krev a dělají UTZ. Podle hladiny hormonů a velikosti folikulů případně pozměňují dávku. Já začínala na 112 jednotlách denně, pak šla na 150 a nakonec si píchala 225. Podle mého názoru lépe tak než to na začátku přehnat a pak mít hyperstimulák.
Takhle asi probíhají kontroly i jinde, ale třeba v Reprofitu tu krev neberou, dělají jen UTZ. Vím to, protože tam byla na IVF moje kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
8.3.12 19:10

Aha, diky za info, to je dobre vedet. Ja jdu na prvni icsi v dubnu, tak se chci dobre rozhodnout.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.