Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Beldo … jelikoz jsme v 6. tydnu potratili
… takze tak skoro… tak ted doufam, ze se morulky udrzi ![]()
Aha tak to ze pracuji tak slouho je skvele! Ja jsem z Brna takze to mam vyhodu. To me mrzi skritku, rekli ti duvod? A jake mate problemy, proc car navstevujete? Ale urcite vam to vyjde podruhe, drzim moc pesti!
A morulky jsou po 2 nebo 3 denni kultivaci? My se chystame na 5 dni, priplatime si radsi.
BeldaR píše:
A morulky jsou po 2 nebo 3 denni kultivaci? My se chystame na 5 dni, priplatime si radsi.
Připlatit si můžeš co chceš, my jsme si zaplatili taky prodlouženou kultivaci a dnes mi dali 2 morulky
Nikdo ti neodhadne, jak se budou embrya vyvíjet!!
BeldaR píše:
Po třídenní jsou osmibuněčná embrya. Po pětidenní ideálně blastocysty, ale třeba i moruly. Já měla zavedenou morulku po pěti dnech.
Aha, tak to jsem nevedela. Drzim pesti at se dobre uchyti a pekne rostou!!!!
Beldi, mně dělali antimülleriánský hormon hned na začátku, je mi přes 30, tak pro jistotu.
Cinkilinki a kolik ti vysel Ahm? Mne je 28let, a vysel mi 0,75, zajimalo by me kolik mam jeste casu, nikde jsem to nemohla najit ty info.
Beldi, ideální je vyšší než 3. Já měla 2,8. Každopádně pod 2 už je to vážnější, určitě nemá smysl čekat nebo volit pomalejší cestu, ale spíš jít rovnou do IVF.
No tak to jsem ani nevedela, ze je to az 2 tak to mam tedy prudce pod
Ale byla jsem na ultrazvuku a ovulaci mam, mentruace mi chodi pravidelne, ale kratsi cyklus, kazdopadne jsem nikdy problemy nemela, je to hruza. Na ICSI urcite jdeme v dubnu, ale bojim bojim!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Mně třeba moc vyhovovala opravdu nadstandartní otvírací doba od 7 ráno do 7 do večera, a punkce a ETy i v sobotu, navíc jeli i o Vánocích
, když mi vyšel cyklus, byli jsme tam mezi vánočními svátky. Takhle otevřeno nemá skoro žádný CAR, tedy na Moravě. My jezdili z Moravskoslezského kraje a za takřka nepřetržitý provoz jsem byla moc vděčná, nechtěli jsem si brát moc volno v práci a šlo to sladit.
To dojíždění některých lidí z daleka souvisí i s tou čekací dobou, dvakrát jsme uvízli v koloně na dálnici kvůli odstraňování autonehody, takže chápu, že i když je člověk objednaný, může se jim ten rozvrh zhatit.