Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Beldo … jelikoz jsme v 6. tydnu potratili
… takze tak skoro… tak ted doufam, ze se morulky udrzi ![]()
Aha tak to ze pracuji tak slouho je skvele! Ja jsem z Brna takze to mam vyhodu. To me mrzi skritku, rekli ti duvod? A jake mate problemy, proc car navstevujete? Ale urcite vam to vyjde podruhe, drzim moc pesti!
A morulky jsou po 2 nebo 3 denni kultivaci? My se chystame na 5 dni, priplatime si radsi.
BeldaR píše:
A morulky jsou po 2 nebo 3 denni kultivaci? My se chystame na 5 dni, priplatime si radsi.
Připlatit si můžeš co chceš, my jsme si zaplatili taky prodlouženou kultivaci a dnes mi dali 2 morulky
Nikdo ti neodhadne, jak se budou embrya vyvíjet!!
BeldaR píše:
Po třídenní jsou osmibuněčná embrya. Po pětidenní ideálně blastocysty, ale třeba i moruly. Já měla zavedenou morulku po pěti dnech.
Aha, tak to jsem nevedela. Drzim pesti at se dobre uchyti a pekne rostou!!!!
Beldi, mně dělali antimülleriánský hormon hned na začátku, je mi přes 30, tak pro jistotu.
Cinkilinki a kolik ti vysel Ahm? Mne je 28let, a vysel mi 0,75, zajimalo by me kolik mam jeste casu, nikde jsem to nemohla najit ty info.
Beldi, ideální je vyšší než 3. Já měla 2,8. Každopádně pod 2 už je to vážnější, určitě nemá smysl čekat nebo volit pomalejší cestu, ale spíš jít rovnou do IVF.
No tak to jsem ani nevedela, ze je to az 2 tak to mam tedy prudce pod
Ale byla jsem na ultrazvuku a ovulaci mam, mentruace mi chodi pravidelne, ale kratsi cyklus, kazdopadne jsem nikdy problemy nemela, je to hruza. Na ICSI urcite jdeme v dubnu, ale bojim bojim!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Mně třeba moc vyhovovala opravdu nadstandartní otvírací doba od 7 ráno do 7 do večera, a punkce a ETy i v sobotu, navíc jeli i o Vánocích
, když mi vyšel cyklus, byli jsme tam mezi vánočními svátky. Takhle otevřeno nemá skoro žádný CAR, tedy na Moravě. My jezdili z Moravskoslezského kraje a za takřka nepřetržitý provoz jsem byla moc vděčná, nechtěli jsem si brát moc volno v práci a šlo to sladit.
To dojíždění některých lidí z daleka souvisí i s tou čekací dobou, dvakrát jsme uvízli v koloně na dálnici kvůli odstraňování autonehody, takže chápu, že i když je člověk objednaný, může se jim ten rozvrh zhatit.