Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Cinkilinki: co je to ten anti. hormon? Oni ho nezjišťují automaticky při hormonálním profilu? Mně je také „pár“ let přes třicet a o tomto s námi snad nikdo nemluvil… ![]()
Holky, mě taky dělali ten Antimüllerianský hormon, muselo se to speciálně platit ( 800 Kč) Jen jeden odběr krve, mě ho brali hned při první konzultaci,to jsem byla 3DC. Prý podle něj lépe vědí, kolik stimulace pak mají při IVF zvolit. Stejně se u mě netrefili ![]()
Moje hodnota byla taky špatná, proto pak ty komplikace a zvětšená dávka Gonalu!!
Přitěch předešlých IVF mi nikdy nic takového nedělali a tvrdili, že já jsem v poho. Teď, po 5 letech už bohužel ani já nejsem O.K.....stárneme a taky naše těla!!! ![]()
Cinkilinki píše:
Beldi, ideální je vyšší než 3. Já měla 2,8. Každopádně pod 2 už je to vážnější, určitě nemá smysl čekat nebo volit pomalejší cestu, ale spíš jít rovnou do IVF.
Já naprosto souhlasím, určitě bych nečekala a vrhla se do toho!!Přeju hodně štěstíčka ![]()
jessikka píše:
Blastocysta je vyvinutější.
Jessikko, můžu se zeptat, vysvětlila ti nějak paní doktorka, proč máte morulku a ne blastocystu? Já mám totiž taky 2 morulky a bojím se o ně, aby to holky zvládly… ![]()
marta.sami píše:jessikka píše:Jessikko, můžu se zeptat, vysvětlila ti nějak paní doktorka, proč máte morulku a ne blastocystu? Já mám totiž taky 2 morulky a bojím se o ně, aby to holky zvládly…
Blastocysta je vyvinutější.
No, prostě se některá embrijka vyvíjejí pomaleji. Morulka ale fakt není nic špatného, ikdyž blasta by byla lepší, no. Já dneska s morulkou začínám osmý týden, krásně to dohnala
Už je to fazolka Šimonek, mám fotečku ze včera. Tak hlavně pozitivní myšlení, stejně to nijak ovlivnit nemůžeš!!!! Mně hodně pomohla homeopatika, byla jsem po nich jak sjetá ![]()
Holky uz jsem nasla ty presne hodnoty.
Normalni je 1 a vic
Spatne je 3 a vic, to znamena ze mas hodne vajicek a poradne nedozravaji
Nizke ale jeste normalni je 0,7 az 0,9
Nizke je 0,3 az 0,6 a pod 0,3 je velmi nizke.
Je pravda, ze podle toho vedi lip, jak stimulovat, taky jsem si test platila 660kc. Otazka asi je jak jsou sikovni a nameri ty davky na stimulaci, ja mam 0,75 takze mensi zasobu, zrejme budu dostavat vetsi davky ![]()
Beldi, tak si připravte s manželem penízky
My jsme dali teď za 3.IVF asi 70 110 Kč .....ale peníze jsou jen peníze, aspoń já pro mimi udělám cokoliv!!! ![]()
Marti, ja taky udelam cokoliv, ale kez kdyby se to podarilo hned napoprve
A chystas se zase?
BeldaR píše:
Holky uz jsem nasla ty presne hodnoty.
Normalni je 1 a vic
Spatne je 3 a vic, to znamena ze mas hodne vajicek a poradne nedozravaji
Nizke ale jeste normalni je 0,7 az 0,9
Nizke je 0,3 az 0,6 a pod 0,3 je velmi nizke.
Je pravda, ze podle toho vedi lip, jak stimulovat, taky jsem si test platila 660kc. Otazka asi je jak jsou sikovni a nameri ty davky na stimulaci, ja mam 0,75 takze mensi zasobu, zrejme budu dostavat vetsi davky
Ahoj Beldi, trochu jsi mne znejistila, tak jsem zapátrala a na stránkách CAR GEST, které bylo průkopníkem ve vyšetřování AMH, je to dobře vysvětleno:
"Normální hodnoty se v naší laboratoři pohybují v rozmezí 2,0 až 6,8 ng/ml.
Je-li výsledek v těchto hranicích, neměl by být s dostatkem vajíček problém a nález hodnotíme jako dobrou plodnost. Nedoporučujeme žádná speciální opatření.
Mezi 1,0 a 2,0 ng/ml hovoříme o možném snížené ovariální rezervy, tedy o potenciálním poklesu plodnosti. Snaží-li se žena o otěhotnění a nedaří se, považujeme za vhodné, aby se se svým problémem obrátila na specializované pracoviště dříve než je běžně doporučovaný 1 rok neúspěšného snažení. Žena dosud těhotenství neplánující, by neměla graviditu dlouho odkládat.
Je-li výsledek nižší než 1,0 ng/ml, je již plodnost s vysokou pravděpodobností snížena. Pokles pod 0,5 ng/ml již můžeme považovat za alarmující. V obou případech platí výše uvedené s vykřičníkem.
Výklad významu nadnormálních hodnot není jednoznačný. Mohou svědčit například pro syndrom polycystických vaječníků. Neplatí bohužel, že čím vyšší hodnota AMH v krvi, tím lépe. Závěr by měl v těchto případech provést gynekolog.
Varování:
Jen málo co v přírodě, a tudíž i v medicíně, funguje zcela stoprocentně, bez výjimek. Tak tomu je i v případě stanovení koncentrace AMH v krvi. Normální hodnota je samozřejmě dobrou zprávou, leč nezaručuje bezproblémové početí. Stejně tak i výrazně nízká hodnota nevylučuje otěhotnění. Vždy jde pouze o jakýsi odhad reálného stavu. Sice poměrně velmi spolehlivý, ale přesto jen odhad. V úvahu je třeba i brát fakt, že hladiny AMH mohou v průběhu času u konkrétní ženy i do jisté míry kolísat."
Nezlob se Cinkilinki, nechtela jsem te postrasit! Nasla jsem to na strankach v anglictine, byla tam takova tabulka. Ale podle me jsme stejne kazda individualni clovek a u kazde to bude jinak. Mne pani doktorka Hromadova rekla ze mam 5- 10 let - AHM 0,75, tak snad to plati, deti si moc preji!
Mně právě v Repromedě řekli, že jsou nejradši, když je AMH nad 3, tak jsem nechápala tu jinou interpretaci. Myslím, že prognóza paní doktorky Hormadové vyznívá pro Tebe moc dobře ![]()
Příjemný víkend všem!
BeldaR píše:
Marti a napoprve a napodruhe se embrijko neuchytilo?
Ne, nikdy se neuchytily, teď jsem po ET druhý den, tak čekám a čekám ![]()
Drzim ti moc pesticky, dej mi tady pak vedet! A zavedli ti dve? A jaky mate problemy jestli se muzu zeptat.
Při prvních dvou IVF tvrdili, že já jsem O.K., jen manžel měl špatný SPG. Teď při 3.IVF s novým partnerem máme taky špatný SPG a já navíc nízký ten Antimüleriánský hormon - tedy jsem pochopila že už vajíčka nejsou tak kvalitní jako dřív!!Jasan, bude mi 35, tak co bych chtěla!!!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.