1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1021
9.3.12 09:44

Cinkilinki: co je to ten anti. hormon? Oni ho nezjišťují automaticky při hormonálním profilu? Mně je také „pár“ let přes třicet a o tomto s námi snad nikdo nemluvil… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
9.3.12 09:56

Holky, mě taky dělali ten Antimüllerianský hormon, muselo se to speciálně platit ( 800 Kč) Jen jeden odběr krve, mě ho brali hned při první konzultaci,to jsem byla 3DC. Prý podle něj lépe vědí, kolik stimulace pak mají při IVF zvolit. Stejně se u mě netrefili :?

Moje hodnota byla taky špatná, proto pak ty komplikace a zvětšená dávka Gonalu!!

Přitěch předešlých IVF mi nikdy nic takového nedělali a tvrdili, že já jsem v poho. Teď, po 5 letech už bohužel ani já nejsem O.K.....stárneme a taky naše těla!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
9.3.12 10:00
Cinkilinki píše:
Beldi, ideální je vyšší než 3. Já měla 2,8. Každopádně pod 2 už je to vážnější, určitě nemá smysl čekat nebo volit pomalejší cestu, ale spíš jít rovnou do IVF.

Já naprosto souhlasím, určitě bych nečekala a vrhla se do toho!!Přeju hodně štěstíčka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
9.3.12 10:05
jessikka píše:
Blastocysta je vyvinutější.

Jessikko, můžu se zeptat, vysvětlila ti nějak paní doktorka, proč máte morulku a ne blastocystu? Já mám totiž taky 2 morulky a bojím se o ně, aby to holky zvládly… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.3.12 10:20
marta.sami píše:
jessikka píše:
Blastocysta je vyvinutější.
Jessikko, můžu se zeptat, vysvětlila ti nějak paní doktorka, proč máte morulku a ne blastocystu? Já mám totiž taky 2 morulky a bojím se o ně, aby to holky zvládly… :nevim:

No, prostě se některá embrijka vyvíjejí pomaleji. Morulka ale fakt není nic špatného, ikdyž blasta by byla lepší, no. Já dneska s morulkou začínám osmý týden, krásně to dohnala :) Už je to fazolka Šimonek, mám fotečku ze včera. Tak hlavně pozitivní myšlení, stejně to nijak ovlivnit nemůžeš!!!! Mně hodně pomohla homeopatika, byla jsem po nich jak sjetá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
9.3.12 10:22

Holky uz jsem nasla ty presne hodnoty.
Normalni je 1 a vic
Spatne je 3 a vic, to znamena ze mas hodne vajicek a poradne nedozravaji
Nizke ale jeste normalni je 0,7 az 0,9
Nizke je 0,3 az 0,6 a pod 0,3 je velmi nizke.
Je pravda, ze podle toho vedi lip, jak stimulovat, taky jsem si test platila 660kc. Otazka asi je jak jsou sikovni a nameri ty davky na stimulaci, ja mam 0,75 takze mensi zasobu, zrejme budu dostavat vetsi davky :(

• Citovat
  • Upravit
149
9.3.12 15:04

Beldi, tak si připravte s manželem penízky :lol: My jsme dali teď za 3.IVF asi 70 110 Kč .....ale peníze jsou jen peníze, aspoń já pro mimi udělám cokoliv!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
9.3.12 17:52

Marti, ja taky udelam cokoliv, ale kez kdyby se to podarilo hned napoprve :) A chystas se zase?

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
9.3.12 17:54

Marti a napoprve a napodruhe se embrijko neuchytilo?

• Citovat
  • Upravit
Cinkilinki
9.3.12 18:38
BeldaR píše:
Holky uz jsem nasla ty presne hodnoty.
Normalni je 1 a vic
Spatne je 3 a vic, to znamena ze mas hodne vajicek a poradne nedozravaji
Nizke ale jeste normalni je 0,7 az 0,9
Nizke je 0,3 az 0,6 a pod 0,3 je velmi nizke.
Je pravda, ze podle toho vedi lip, jak stimulovat, taky jsem si test platila 660kc. Otazka asi je jak jsou sikovni a nameri ty davky na stimulaci, ja mam 0,75 takze mensi zasobu, zrejme budu dostavat vetsi davky :(

Ahoj Beldi, trochu jsi mne znejistila, tak jsem zapátrala a na stránkách CAR GEST, které bylo průkopníkem ve vyšetřování AMH, je to dobře vysvětleno:

"Normální hodnoty se v naší laboratoři pohybují v rozmezí 2,0 až 6,8 ng/ml.
Je-li výsledek v těchto hranicích, neměl by být s dostatkem vajíček problém a nález hodnotíme jako dobrou plodnost. Nedoporučujeme žádná speciální opatření.
Mezi 1,0 a 2,0 ng/ml hovoříme o možném snížené ovariální rezervy, tedy o potenciálním poklesu plodnosti. Snaží-li se žena o otěhotnění a nedaří se, považujeme za vhodné, aby se se svým problémem obrátila na specializované pracoviště dříve než je běžně doporučovaný 1 rok neúspěšného snažení. Žena dosud těhotenství neplánující, by neměla graviditu dlouho odkládat.
Je-li výsledek nižší než 1,0 ng/ml, je již plodnost s vysokou pravděpodobností snížena. Pokles pod 0,5 ng/ml již můžeme považovat za alarmující. V obou případech platí výše uvedené s vykřičníkem.
Výklad významu nadnormálních hodnot není jednoznačný. Mohou svědčit například pro syndrom polycystických vaječníků. Neplatí bohužel, že čím vyšší hodnota AMH v krvi, tím lépe. Závěr by měl v těchto případech provést gynekolog.

Varování:
Jen málo co v přírodě, a tudíž i v medicíně, funguje zcela stoprocentně, bez výjimek. Tak tomu je i v případě stanovení koncentrace AMH v krvi. Normální hodnota je samozřejmě dobrou zprávou, leč nezaručuje bezproblémové početí. Stejně tak i výrazně nízká hodnota nevylučuje otěhotnění. Vždy jde pouze o jakýsi odhad reálného stavu. Sice poměrně velmi spolehlivý, ale přesto jen odhad. V úvahu je třeba i brát fakt, že hladiny AMH mohou v průběhu času u konkrétní ženy i do jisté míry kolísat."

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
9.3.12 19:26

Nezlob se Cinkilinki, nechtela jsem te postrasit! Nasla jsem to na strankach v anglictine, byla tam takova tabulka. Ale podle me jsme stejne kazda individualni clovek a u kazde to bude jinak. Mne pani doktorka Hromadova rekla ze mam 5- 10 let - AHM 0,75, tak snad to plati, deti si moc preji!

• Citovat
  • Upravit
Cinkilinki
9.3.12 20:39

Mně právě v Repromedě řekli, že jsou nejradši, když je AMH nad 3, tak jsem nechápala tu jinou interpretaci. Myslím, že prognóza paní doktorky Hormadové vyznívá pro Tebe moc dobře :)
Příjemný víkend všem!

• Citovat
  • Upravit
149
9.3.12 21:23
BeldaR píše:
Marti a napoprve a napodruhe se embrijko neuchytilo?

Ne, nikdy se neuchytily, teď jsem po ET druhý den, tak čekám a čekám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
9.3.12 21:25

Drzim ti moc pesticky, dej mi tady pak vedet! A zavedli ti dve? A jaky mate problemy jestli se muzu zeptat.

• Citovat
  • Upravit
149
9.3.12 21:33

Při prvních dvou IVF tvrdili, že já jsem O.K., jen manžel měl špatný SPG. Teď při 3.IVF s novým partnerem máme taky špatný SPG a já navíc nízký ten Antimüleriánský hormon - tedy jsem pochopila že už vajíčka nejsou tak kvalitní jako dřív!!Jasan, bude mi 35, tak co bych chtěla!!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.