Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Beldi, nezapomeň, že dr. Veselá komentuje ženu, které je 33 let, Tobě je 28, pokud si dobře pamatuju
Ovariální rezerva není totéž co kvalita vajíček, která po třicítce dost klesá, proto i rozdílné komentáře. Opravdu se neděs!
Tak jsem dnes jeste psala pani doktorce Hromadove a odepsala ze to moje AMH je pro ni informace jake mnozstvi stimulacnich latek u me pouzit a ze to dopadne dobre, takze zrejme je to individualni. Uz aby byl duben nebo se zblaznim ![]()
Ahoj holky, ten příspěvek se týkal mě a abych to uvedla na pravou míru - Dr.Hromadová brala jinou stuponici hodnocení než podle jaké mě hodnotili u nás v Caru. Když mi tohle odpověděla, byla jsem strašně vyděšená a hned volala k nám, bylo mi vysvětleno, že buď se to určuje podle stupnice 1 až 10 nebo 0-3. Ty rozmezí si už nepamatuju, berte to s rezervou. Takže se tyto 2 stupnice nedají vůbec porovnávat! Záleží na laboratoři, v jakých jednotkách to AMH hodnotí, ale pokud řeknete, že máte AMH pod 1 nebo kolem 1, je jasné, že jde o tu nízkou stupnici. Tak mi to vysvětlili a já jsem se uklidnila. Mimochodem po minimální stimulaci se mi oplodnilo 1 vajíčko a drželo se tak krásně, že i mimo dělohu mělo vysoké HCG, což nepoukazuje na nekvalitní vajíčko. Druhá kamarádka otěhotněla s AMH 0,8 zcela přirozeně, takže opravdu se nebojte, je to hodnota, se ketrou ještě ani sami lékaři neví pořádně, co dělat. To je můj laický názor. Sand vás přesvědčila auklidnil
všem přeji krásný den a vytoužená miminka
Ahojky děvčata, jakpak se máte?Já jsem 5. den po transferu, tak čekám, co se bude dít…
Venku je poslední dva dny skutečně hnusně, tak mě berou chmury
, ale se sluníčkem to bude jistě lepší!!!
Mějte se krásně a opatrujte ty svoje krásné mimíša
pááá ![]()
Marti, myslím na tebe, ať se mimískovi u tebe v bříšku líbí a pilně se zavrtává!!!
Ahoj Marti, no to sluníčko ne a ne vylézt, ale podle předpovědi má dorazit teplo.
Taky na Tebe moc myslím a držím pěstičky Tvým dvěma bojovníkům ![]()
Marti, já také držím pěstičky a palečky!!!
Cinkilinki, jak se má tvůj mimísek?
Holky díky moc
, ještě týden a čekání máme za sebou
Věřím, že s Verdáskem budeme mít taky nálepku:
TĚHU ![]()
Užívejte jaro a opatrujte mimíska
pááááá ![]()
I kdyz holky nejsem jeste tak daleko tak vam taky moc drzim pesticky!!!
Ahoj holky, jj, ještě týden, tak doufám, že to s Marťou vydržíme:-) jak se tak dívám z okna, tak to vypadá, že asi konečně vykouklo sluníčko, tak sme se konečně dočkali. držte se a opatrujte svoje poklady:-)
Verdasek píše:
Ahoj holky, jj, ještě týden, tak doufám, že to s Marťou vydržíme:-) jak se tak dívám z okna, tak to vypadá, že asi konečně vykouklo sluníčko, tak sme se konečně dočkali. držte se a opatrujte svoje poklady:-)
Už i k nám dorazilo sluníčko a hned je to čekání na // příjemnější!!!! ![]()
Moc vám oběma držím palce! ![]()
Já jsem teď v tom pro sebe nejhorším čekacím období. Končím osmý týden a přitom jsem v prvním trimestru už dvakrát potratila. Podruhé právě na začátku devátého týdne přestalo miminko růst a zjistilo se to až ve dvanáctém. Takže do další kontroly, která bude 6.4. to bude ještě pěkný nápor na nervy ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Musíš to co řeknou brát i s rezervou. Ono ti někdy za peníze dávájí jen šanci i když to třeba nevychází . Já čekám na názor lékařů ,že manžel děti mít nemůže a stále mu pořád dávají naději za peníze. Přitom nevidí ,že se oba trápíme mám v sobě více jak 300 injekcí , jsme už švorc a na další zatím nemáme atd. kdyby řekli běžte do dárce třeba se to povede a pod. zatím nikdo nenašel odvahu to říci do očí .