Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BeldaR píše:
Jessi psala jsem ti vyse, asi sis nevsimla, zitra me ceka ultrazvuk tak jsem zvedava!
Moc držím palce!!!!!
@BeldaR píše:
Dekuji mOc a jak dlouho se pichaji ty injekce Gonalu cca?
Já je píchala od 2DC do 13DC (takže 12 dní) a pak si píchla Otrivelle na spuštěni ovulace. No a během Gonalu , asi od sedmého dne se píchá ještě něco (nepamatuju si název) zase aby se ovulace nesputila předčasně.
Ahoj holky, tak uz stimuluji Gonalem 2.den. Trosku me zklamali v Repromede, co se tyka penez, vime, ze je to tam tam trosku drazsi, ale tvrdili nam ze nam pojistovna prispeje na PGD cca 14tis a jak jsme podepsali a rozhodli se pro ne tak nam oznamili ze pojistovna nam nic neda, takze musime dat 65tis na PGD. Jsem z toho smutna, ale zaroven se mi to nechce resit, manzel to vidi jako podvod.
@BeldaR píše:
Ahoj holky, tak uz stimuluji Gonalem 2.den. Trosku me zklamali v Repromede, co se tyka penez, vime, ze je to tam tam trosku drazsi, ale tvrdili nam ze nam pojistovna prispeje na PGD cca 14tis a jak jsme podepsali a rozhodli se pro ne tak nam oznamili ze pojistovna nam nic neda, takze musime dat 65tis na PGD. Jsem z toho smutna, ale zaroven se mi to nechce resit, manzel to vidi jako podvod.
Já vůli tomu měnila pojišťovnu. Řekli, že VZP nám přispěje a budeme platit „jen“ 18400 místo 73000. jenže to bylo ještě loni a to bylo jednodušší změnit pojiš´tovnu.
Jo, myslím, že pokud PGD nechcete, tak ještě máte čas ho odvolat- vždyť jsi teprve začala se stimulací. A nechte si to znova vysvětlit!
Ano pojistovnu zmenit muzu, jsem 211 ta na PGD vubec neprispiva. Pokud ji zmenim tak podle noveho zakona se to zmeni az na Novy rok a ja celkem myslim pozitivne a verim ze nam to vyjde na poprve!!! Snad to ze jsem v uvozovkach mlada pomuze
Jinak to PGD ze prej vzhledem k manzelovym spermiim potrebujeme. Vy jste to taky potrebovali kvuli spermiim? Meli jste stesticko ze vam to takto vyslo! Nam ta cena vystoupala az na 110tis za prvni pokus ![]()
Ahoj holky, jak se mate? Ja uz jsem 9.den stimulace, nevedela jsem, ze je to tak dlouho, pujdu na punkci az cca 15den. A kolik vas stal Gonal? Ja uz tam nechala 35tis za leky
Ale pokud to vyjde tak me to teapit nebude
A chtela jsem se zeptat kolik jste meli folikulu? Diky za odpovedi
Hodne stesti!
Tyjo, no já tam nechala celkem za léky necelých 7 tisíc - Gonal jsem měla nejdřív 112, pak 150 a pak 225 jednotek, platila jsem jednou Cetrotide tisícovku, protože pojišťovna hradí jen 6 injekcí za cyklus a já potřebovala 7 a nevím, jestli se platí Otrivelle. Ale celkem tolik.
Jinak jsem měla folíků dost, ale dorostly opravdu až na tom posledním UTZ - byly i přes 20mm, ale ty asi ty další dva dne nevydrželi. Měla jsem 11 vajíček, 8 oplodnili a všechna se vyvíjela do 5 dne. Ale jen jedno z nich prošlo přes PGD.
Aha tak ja mam teda nehorazny davky, ty jo to je mazec, ja mela nejdriv davku 300 a ted mam 450. Jsem slusne natekla hlavne bricho. A folikulu mam 8, myslim 4vetsi a 4 mensi, ze pry se muze stat ze i folikul muze byt prazdny tak se budu modlit za co nejvice vajicek. To jsi mela Jessi hodne vajicek ale zvlastni ze prosel jen jeden PGD, partner mel tedy spatne spermijky jo. No snad budeme mit stesti jako vy, ze to vyjde. Je to hodne o trpelivosti a jak vidim tak pro nas i o penezich. Po kolikate vam to vyslo? A kolikaty den jsi sla na punkci?
@BeldaR píše:
Aha tak ja mam teda nehorazny davky, ty jo to je mazec, ja mela nejdriv davku 300 a ted mam 450. Jsem slusne natekla hlavne bricho. A folikulu mam 8, myslim 4vetsi a 4 mensi, ze pry se muze stat ze i folikul muze byt prazdny tak se budu modlit za co nejvice vajicek. To jsi mela Jessi hodne vajicek ale zvlastni ze prosel jen jeden PGD, partner mel tedy spatne spermijky jo. No snad budeme mit stesti jako vy, ze to vyjde. Je to hodne o trpelivosti a jak vidim tak pro nas i o penezich. Po kolikate vam to vyslo? A kolikaty den jsi sla na punkci?
No vůbec, manžel má sice horší spermiogram, ale to nemá vliv. Kdybysme PGD neměli, tak mám dají dvě a dalších 6 zmrazí. Vůbec bysme nevěděli, že jsou špatná.
Filiku nemoas malo, oni ještě narostou, já měla 10. den stimulace jich asi trošku víc, ale největší kolem 15mm. Během dvou dnů pak narostly a 15. den jsem šla na OPU. Nám to vyšlo napoprvé, my jsme s otěhotněním jako takovým problémy neměli, už jsem předtím otěhotněla dvakrát přirozeně, ale dvakrát jsme potratila. Asi nemáme moc kvalitních embryí. Tak nějak jsme věřila tomu, že když nějaká zdravá budou, tak to prostě vyjde ![]()
Tak to vam krasne vyslo! Moc vam to preju a doufam, ze vas budeme nasledovat! U nas jsou problem ty spermijky a jinak si myslim ze ja jsem vicemene v poradku, dokonce rikala pani doktorka ze mam hezkou delohu jako perinku. Takze verim, ze budeme mit stesticko! Bojim se toho OPU, ale tesim se zaroven na to kdyby se zadarilo. A ty uz jsi v kolikatem tydnu?
@BeldaR píše:
Tak to vam krasne vyslo! Moc vam to preju a doufam, ze vas budeme nasledovat! U nas jsou problem ty spermijky a jinak si myslim ze ja jsem vicemene v poradku, dokonce rikala pani doktorka ze mam hezkou delohu jako perinku. Takze verim, ze budeme mit stesticko! Bojim se toho OPU, ale tesim se zaroven na to kdyby se zadarilo. A ty uz jsi v kolikatem tydnu?
Já už dneska začínám 17 týden. Neuvěřitelně to letí. Neboj, určitě to vyjde ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Jessi psala jsem ti vyse, asi sis nevsimla, zitra me ceka ultrazvuk tak jsem zvedava!