Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky maminky,jsem tady nová,zaregistrovala mě tady moje kamarádka těhulka.Četla jsem si tady Vaše diskuze a soudím,že jste asi spokojené s klinikou kterou jste zvolili?!S partnerem se snažíme o mimi téměř 3 roky a stále nic.Zvolili jsme kliniku v Olomouci fertimed,nevím jestli jste o ní slyšely či máte s ní nějakou zkušenost?Mám problém otěhotnět přirozenou cestou z důvodu,že partner má malou pohyblivost spermií a další důvod,že je mi 36 let.Říkali nám,že v tomhle věku je to už obtížné otěhotnět i když znám i starší maminy.Byla jsem v únoru 2012 na IVF,ale nevyšlo to.Tudíž jsem ve fázi vyrovnávání se s tímhle zklamáním.Přítel neztrácí naději stále věří,že se nám to povede na rozdíl ode mě.Když bych se odhodlala ještě jednou podstoupit IVF,tak uvažuji o změně kliniky a právě mě zaujala ta Vaše.Byla bych moc vděčná o rady a zkušenosti Vás všech které jste řešili nebo řešíte tenhle problém.Můj pocit z fertimedu je,že nás tam berou jak na běžícím páse aniž by se více námi zabývali!Moc děkuji předem za Vaše zkušenosti.
Byla jsem odkázána ve svých 39 letech gynekologem do Repromedy Brno na IVF. První konzultace v pohodě, MUDr. Veselý řekl, že není na co čekat, má pojišťovna hradí IVF jen do 40ti let a hned mi nasadili nosní spreja Purelon s informací, že celá procedůra po zavední nás bude stát 25tis. kč a že vše v pohodě. Při každé další konzultaci jsem dostala další purelon a hned jsem musela zaplatit na recepci. Náklady se šplhali ke 40 tis. trochu jsem znervozněla a volala jsem MUDr. Veselou ( s manželem to mají podle mě rodinnou firmu) a ptala se proč tolik platíme, když původně nám bylo řečeno, že částka bude cca 25 tis. Na to mě MUDr. Veselá do telefonu div neseřvala, že jako jestli jsem viděla svůj hormonální profil ??? že je to hrůza, že mi musí dávkovat velké množnství hormonu, že bych jinak neprodukovala vajíčka ?? Na to jsem ji řekla, proč nás neupozornili při první konzultaci, že je to se mnou tak špatné a že to bude stát tolik peněz. Tak mě řekla, co bych chtěla, že bych stejně již nikdy žádné děti mít nemohla. Já jsem říkala, že kdybych to věděla dopředu, že bychom do toho s partnerem nešli, máme již dvě dospělé děti a další dítě jsme nemuseli mít za každou cenu. No po rozhovoru mi bylo děsně, fakt strašné jednání. Jelikož proces nešel přerušit, tak jsme to dotáhli do konce, zaplatili jsme celkem 65 tis. byla mi zavedena dvě vajíčka, jedno se uchytlo, ale ve třetím měsíci bylo zjištěno, že plod je mrtvý, no hrůza. Byla jsem jednáním Repromedy hodně zklamána
Hlavně chování MUDr. Veselé bylo děsné.
Ale příběh má šťasný konec, otěhotněla jsem sama ve 42 letech a teď mi je 43 a mám doma krásnou zdravou půlroční holčičku
Já jim dám špatný hormonální profil !!!!
Mrzí mě, že máš tak špatné zkušenosti. Už jsem párkrát slyšela, že dr. Veselá umí být nepříjemná. Je jasné, že dopředu se jen těžko odhadne, kolik budou léky stát, když nikdo předem neví, jak bude tělo reagovat. Nemyslím si, že HP to vždy prozradí, ale nejsem odborník. Mohli na tuto možnost upozornit hned na začátku. Každopádně to chování bylo neomluvitelné a chápu, že za sebe toto centrum doporučit nemůžeš. Nic to ovšem taky nemění na tom, že většina na této diskusi má naprosto opačné zkušenoti spokojené jsme byly jak s výsledkem, tak s přístupem ![]()
Je mi líto, že to v Repromedě nevylo. A moc gratuluju, že to nakonec vyšlo přirozeně ![]()
Vladko souhlasím s tebou chování hrůza . Ceny také hrůza chybí mi tam cenník do 5 vajíček protože nevím proč mám platit za 4 vajíčka cenu jako bych jich měla 10 ks. Takže už tam nejdu.zajímalo by mě kam se poděli mé zbylé dávky na stimulaci těch caa 400 j ráda bych je použila na IUI či na IVF jinde rozproda-li je někomu jínemé a já příště platím 100% léků takhle jsem mohla nějaký ten tisíc ušetřit. Jinde se dá celé množstí co mám na ZP a pak se dokupuje. ![]()
@Anonymní píše:
Vladko souhlasím s tebou chování hrůza . Ceny také hrůza chybí mi tam cenník do 5 vajíček protože nevím proč mám platit za 4 vajíčka cenu jako bych jich měla 10 ks. Takže už tam nejdu.zajímalo by mě kam se poděli mé zbylé dávky na stimulaci těch caa 400 j ráda bych je použila na IUI či na IVF jinde rozproda-li je někomu jínemé a já příště platím 100% léků takhle jsem mohla nějaký ten tisíc ušetřit. Jinde se dá celé množstí co mám na ZP a pak se dokupuje.
Už zase píšeš anonymně, to se za svoje zkušenosti stydíš?
Mimochodem, dávky, které si koupíš, si necháš, když zbydou. I v Repromedě. Měla jsem to tak já, měly to tak i ostatní holky. Pokud ti dražší dávky vadí, tak si nch jinde píchat jiné, nic ti nebrání.
Jo, Mandlicko, psala jsi tu už několikrát o tvých špatných zkušenostech a pořád tě to baví. Další špatné zkušenosti (viz. Vladka - opravdu nic proti tvému příspěvku) jsou určitě na místě, nikde nejsou dokonalí, ale co ty opakovaně převádáš, o už je fakt moc. A ještě se schováváš za anonym. Tak jdi prostě jinam!!!! Mnoho jiných je spokojených. Tak prostě napiš zkušenost a jdi jinam, abys mohla zase psát dobré zkušenosti o jiném CARu.
Pokud jsi četla tuto doskusi, tak dávno není o tom jestli jsme v Repromedě byly nebo nebyly spokojené, ale jde o pocity a zkušenosti se stimulací, transferem a povzbuzení při čekání na dvě čárky. A neustálé popichování, jak je Repromeda děsná, fakt všem tady pomáhá.
Jo, aby holky věděly, Mandlicka mi v době mé stimulace psala i soukromé zprávy o tom, jak byla v Repromedě nespokojená a jak šla jinam, že jí nezrála vajíčka a tak. Mně taky nezrála, ale zvýšili mi dávku a na odběr jsme šla asi o dva dny později, než bych šla mormálně. A jsem ráda, něměla jsem díky tomu dost možná hyperstimulák a teď jsem těhotná. A fakt díky, moc mi to v té době psychického vypětí „pomohlo“. ![]()
Jessiko mě léky co mi zbyli opravdu nedali. Jo a dávky mi také nezvýšili ani neoddálili odběr . takže je to tak jak to je. Prostě je to tak ,že jsou i lidé ,kterým se tak moc jako tobě nevěnují a pod.
@Anonymní píše:
Jessiko mě léky co mi zbyli opravdu nedali. Jo a dávky mi také nezvýšili ani neoddálili odběr . takže je to tak jak to je. Prostě je to tak ,že jsou i lidé ,kterým se tak moc jako tobě nevěnují a pod.
No ano, máš právo na nespokojenost, věřím, že se k někomu mohou zachovat jinak, než k jinému. nebudu nikoho omlouvat. Ale co ti brání jít jinam? A co tě vede k tomu to tu neustále opakovat? Vždyť už to je trapné!!!!
@BeldaR píše:
Ahoj holky, tak ja se za cca 2dny chystam na injekci, která mě přesune do umělého přechodu tak už jsem z toho docela nervózní, už bych chtěla být těhulka mít pohodu, všeho se docela bojím! Přeji všem jen to nejlepší a zdravá miminka!!!
Ahoj, tak jak to pokračuje? Držím moc palce!!! ![]()
Ahoj Jessi, diky za optani. V utery jdu na ultrazvuk jak zabrala injekce Diphereline 3mg.Jsem zvedava, ale jsem hrozne unavena a malatna, taky jste to meli holky? Navic na me asi neco jeste leze. A to je ted krasne
A chtela jsem se zeptat zda jste dostali i menstruaci? Mne rikali, ze ji nedostanu, ale mam ji tak nevim. A co vy tehulky a holky cekatelky? Jak jste na tom?
Ja uz se tesim, jak na vse pujdu, je hrozny to cekani, jsem netrpeliva.
Mejte krasny vikend!
NO, já měla krátký protokol a ty máš myslím dlouhý, ne? Takže nemůžu říct, jak jsem se cítila. Ale určitě bude líp! O té MS doktorovi řekni, možná každý reaguje jinak, případně ti bude muset upravit léčbu. Ale tady si vymýšlím, nemám s tím vůbec zkušenost. Hodně štěstí a dej vědět!
Jinak já jsem tento týden začala druhý trimestr, tak moc držím palce, ať si v létě taky tam ![]()
Jessi to je skvele, ze uz jsi v druhem trisemestru, je to povzbuzujici slyset ze to funguje! Muzu se jen zeptat, co jste meli za problem?
Ano ja mam dlouhy protokol a 2.kvetna jdu na ten ultrazvuk, ale manzel vcera onemocnel, ma vysoke horecky a ja se dnes k nemu pridala tak nevim teda co bude na kolik nas to ovlivni. Ale to cekani je hrozny tak bych to nerada zase protahovala, snad nedostaneme antibiotika.
Tak si uzivej krasneho pocasi, zase napisu!
Tohle fakt na těch diskuzích miluji
vidím diskuzi Repromeda a mám špatnou zkušenost a tak ji napíšu - nedělám to kvůli sobě, ale kvůli dalším, kteří se rozhodují kam na IVF jít. Potom ty příspěvky mají nějaký smysl !!!
Pokud v diskuzi jde již o něco jiného, tak by možná byla vhodnější jiná diskuze, já když něco na e-miminu hledám, tak většinou podle názvu, pak předpokládám, že se tam dozvím co potřebuji a ne něco úplně jiného
![]()
Ahoj holky!
My jsme s manželem taky chodili do Repromedy a byli jsme tam nad míru spokojení!Vyšlo nám to hned na poprvé a v únoru se nám narodila dcera Valentýnka.Takže všem vám přeji ať to vyjde a hlavně žádné stresy a nervování. ![]()
@Vladka69 Vladko, prosím, znova si přečti můj příspěvek. Psala jsem, že je mi to líto, jak to u tebe dopadlo v R. a že tvůj příspěvek sem rozhodně patří. Co se mi nelíbí jsou neustálé invektivy Mandličky, která se schovává za anonyma a píše nám (mně rozhodně) SZ v okamžiku, kdy nás tím jen rozhodí. Představ si situaci - napíšu tu, že mi nerostou folikuly (zatím! - ale prostě člověk je nervozni) a ona si hned do SZ přisadí, že u ní to bylo stejné, že Repromeda je naprd a že se nediví, že nám to tam nejde. To ti fakt jen ublíží. Navíc, když po týdnu je vše v pořádku.
Takže tvůj příspěvek opravdu vítáme (pokud můžu mluvit za holky) Patří sem ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.