Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, tak si představte, že nám z těch 7, co šli na PGS, zbyly 2. Právě mi volali výsledky z Repromedy. Máme XX i XY. Tak aspoň, že tak! 1 kousek byl úplně špatný a 4 jsou na zvážení, po konzultaci a doporučení genetika - jsou prý nějaké mozaikovité nebo co. Nevím, co to znamená, ale jestli jsou špatná, tak raději ne. Pracuju s postiženýma a na to opravdu nemám. Asi fakt budeme mít něco s genetikou, protože z 21 kvalitních vajíček a metodou PICSI a jen 2, to mi přijde docela málo ![]()
@Lalunta A vy jste nebyli na genetice??
… Každopádně držím moc palce, i 2 stačí, dyt můžete mít pěkný páreček, hlavu vzhůru
![]()
@Kikuška90
Právě, že byli. Ale myslela jsem to tak, že spojení nás dvou bude asi geneticky nějaký špatný.
To jsou jen takové moje úvahy…
Určitě jsme šťastní za 2 kousky a páreček. Doufám, že to vyjde
![]()
Můžu se prý zmínit, co bych preferovala, ale já nevím…
@Lalunta mně se to zdá celkem fajn výsledek. My měli na PGS 6 a dobré 3. Mozaiku máme jednu.
Musíme být rádi za to, co je, ale tajně jsme si myselali na víc.
Všechno zítra proberem s dr a objednáme se na tu genetiku. Aspoň 2
![]()
@Netaneta
A tu mozaiku máte nad ten počet 3? A co to vlastně teda znamená - vyšší pravděpodobnost chrom. vady?
@adrusenkaaa @Lucanka @oskárek59
Děkuju moc, kočky
Začínám být z toho zítřka krapet nervní.
@missy-m
plně chápu taky jsem byla..ale já si den předem zašla jako samoplátce na HCG a to mě
hoodně uklidnilo..ale nic se neboj vše bude O. K. ![]()
@missy-m věřím, taky bych byla, respektive začínám být jenže já jsem ještě netestila…
@Lalunta Jojo, tři úplně ok, dvě úplně špatný, jedna mozaika. Já jsem to pochopila tak, že není úplně špatný, ale vada tam je, jen se neví, jak velká. Jestli ty dobré chromozomy „převálcují“ ty špatné, nebo naopak. Musí se pak na plodovku. No ale doktor nám říkal, ať to teď vůbec neřešíme, že zůstává v mrazáku a my se máme soustředit na ty zdravé. Podle toho, co nám říkali, bych do toho asi nešla. Ale když by nám nic jiného nezbývalo, ještě bysme o tom mluvili s genetikem apod. Tím se teď netrap, ta šance, že se chytne jedno z těch dvou je veliká.:-)
@oskárek59 Tak na krev už nestíhám, tak až ta zítřejší v Repromedě. A stejnak si myslím, že jestli to tam teda fakt je, tak díky MUDr. Tokarevě. Ona mi tím, že byla u KETu tak neskutečně zvedla náladu, že to asi prostě vyšlo ![]()
@Lucanka A budeš teda testovat v pondělí? Budu moooc držet pěsti, aby tam byly //.
@missy-m děkuju, zatím samozřejmě na sobě nic nepozoruju a musím říct, že se ten čas docela vleče, mám teď v práci hrozně málo práce, tak furt čumákuju tady.:-D Víkend se vždycky přehoupne rychle a pak už to bude snad lepší. Snad je srpen plodnej měsíc.:-)
Tak mam u sebe konecne lednacka ( chlapce ), doufam ze se zadari delala me ket Krajcovicova kupodivu byla mila
a dnes me to teda docela dost bolelo tak uvidime naposled kdyz to bolelo tak se uchytlo sice jen na kratko ale snaha tam byla, jinak tet lezim je mi nejak zle
asi ty nervyky ![]()
@missy-m paráda. Moje reakce když jsem viděla foto : TY VOLE
je to tam. Mám radost že to jde a z tokarevy mám taky fajn pocit
naposledy jsem díky ní byla taky v klidu a chytlo se napul
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.