Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lalunta To je super…za tyden touto dobou uz budes mit cipiska v pupiku.. ![]()
@adrusenkaaa Zkusim jeste pohledat nekoho pobliz, ale myslim, ze tady to v okoli nikdo nedela..:-(..A za jak dlouho pak muzes na ivf…Nebo ty uz mas mrazacky? ![]()
@Peťka26 ahoj tak to mas krasnej pocet, jak rikas ja si volala kolik me jich zbylo po PK a ptaly se me kolik jich chci na genetiku nejvic jde myslim 8 ja mela 7 embryi tak jsem poslala vsechny a taky za vsechny jsem platila zamrazeni, po dvou tydnech me volaly kolik jich prezilo, a hned dalsi cyklus jak jsem dostala mesicky tak jsem sla na zavedeni
@Peťka26
Ahojky ![]()
10 kousků, to je pěkný výsledek
Pokud Ti je odebírali v pondělí a máte prodlouženou kultivaci, už v so/ne by měli vědět, kolik došlo do stádia blastocysty. Pak z nich odeberou vzorky a pošlou na PGD. My teda měli PGS, ale předpokládám, že to bude stejný…
No budete čekat, kolik vám jich po PGD zbyde a pak v dalším cyklu se bude plánovat KET.
Držím palečky, aby jich bylo vhodných na KET co nejvíce. ![]()
@Lalunta
tak mě Femibion 1. stál 296.kč a teď už užívám 2.a ta mě stojí 499.kč…vše na měsíc
ale důležitá je ta naštěpená listovka
i to DHA
a budu mooc držet palce na středu ![]()
@Peťka26
No a pokud se ptáš na nativ, tak to znamená, že v obyčejným cyklus, bez jakékoli stimulace hormonama, proběhne transfer vašeho embrya. Budeš chodit na ultrazvuk, aby zkoumali, zda máš vhodné podmínky pro transfer a až si budou jistí, naplánujou to (KET).
Děkuju
. A oni potom ty výsledky kolik je vhodných k zavedení (respektive u kolika dopadlo dobře PGD) volají sami? a KET v nativu znamená, že nebudu brát vůbec žádné léky (hormony) a příslušný den mi jedno prostě vloží? Omlouvám se za tolik dotazů, ale je to naše úplně první IVF, tak jsem se všeho taková vyplesklá ![]()
@Lalunta děkuji Ti
. a holky jak zvládáte to věčný čekání? mě to teď přijde jako šílená doba, ale na druhou stranu je to jenom pár týdnů… já jenom doufám, že nám něco k zavedení zbyde…
@Micka2000
To jo, už se moc těším! ![]()
@oskárek59
Děkuji ![]()
Psala tady @Natanea, že ten Femibion 2 mají teď v nějaké akčním dvojbalení, já jsem ho viděla v lékárně za 880,– ![]()
@marenkaF píše:
@Micka2000 jj je dobrej uz jsem si cvaklakdyz tady tak ctu o tom cviceni tak jsem minule mluvila s pritelem zda by nebylo vhodny kdyz by se nezadarilo ze bych zkusila Klimkovice ( lazne) tak tet nad tim docela uvazuji
V Klimkovicích jsem byla vloni bylo to tam supeeer…
Cvičení mojžíšové jsem tam měla taky, solný bazén, masáže, vířivka…
prostě balada a super relax a odpočinek ![]()
ale nepředbíhej ještě jsi netestovala.. ![]()
@Peťka26
Každému něco zbyde, neboj, ještě jsem neslyšela, že by někomu nic nezbylo… ![]()
Já jsem si volala do laboratoře asi ten 6. den, kolik jich došlo do stádia blastocysty. A o tom, kolik jich zbylo po PGS, mě informovali telefonicky. Máme 2 embrya - páreček
![]()
Já mám taky nativ a jdu ve středu na transfer. Už jsme to tady psaly, doporučujeme červené vínko na prokrvení a dobrou náladu, a čaj z kontryhele ![]()
@Peťka26 ahoj, já měla podobná čísla, taky 15 vajíček, oplodnilo se 11, prodlouženou kultivací prošlo šest a z toho jsou tři dobré. Každý to má jinak, ale myslím, že máte dobrý předpoklad.:-) Jinak co se týče čekání, zvládáme to tak, že prostě musíme, nic jinýho nezbývá. Jsem taky po prvním IVF, už i po KETu. Taky mi to přišlo hrozně dlouhý, od první návštěvy CARu uteklo skoro 9 měsíců než došlo na KET. Jestli chceš, většinu toho procesu mám sepsanou jako deníček tady. Jen já jsem neměla KET v nativu, ale stimulovanej.
@oskárek59 no jo uz premyslim zas nad kravinama ale loni jak jsem mela biochemicky tehotenstvi tak jsem se citila trochu jinak tak uz to zas pomale vzdavam abych se zbytecne netesila ![]()
@Lalunta Jů, tak přeji ať to všechno vyjde jen a jen dle tvých představ… určitě se zadaří, prý je plodný měsíc a září je taky dobrý
.
Taky si říkám, že něco určitě zbyde… navíc jsme neměli žádnou genetickou vadu prokázanou, takže snad bude všechno v pohodě… akorát teda doufám, že nevyčtu z nějaké zprávy nebo mi někdo neřekne pohlaví… chtěla bych se popřípadě nechat překvapit až do porodu…
@Netaneta Na deníček určitě mrknu, zajímá mě co se vlastně bude dít dál… A kolik dní jsi po KETu? a pocity? budu držet pěsti ![]()
Holky, díky moc, dneska budu spát s klidným vědomím, že prostě nějakej brouček přežije a bude z něj mimčo ![]()
@Peťka26 píše:
Holky, díky moc, dneska budu spát s klidným vědomím, že prostě nějakej brouček přežije a bude z něj mimčo
Určitě bude, neboj! ![]()
Děkuji! ![]()
Pohlaví v žádné zprávě nedostaneš. Řeknou Ti to max. ústně. My se chceme nechat taky překvapit, takže si vybírat nebudu, kdyby se mě někdo zeptal. I když bych si asi víc přála holčičku ![]()
@Peťka26 jsem osm dní po KETu a dneska jsem měla na testu ducha, dočteš se to ve starších příspěvcích (z dnešního rána). Budu držet pěsti. Co se týče pohlaví, v papírech to nemáš. Stačí říct, že to vědět nechceš a nikdo ti to cpát nebude.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.