Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Peťka26 No jenže větší dominantní folikul znamená ovulaci
Oni Ti píchnout injenkci aby se „spustil“ a praskl tak jak oni potřebují. No však uvidíš
A kdy si máš volat kolik embryjek vydrželo prodlouženou kultivaci?
@Peťka26
Oni říkají každému 10.-12.DC. Pokud máš pochybnosti, zda to stihneš, opravdu zavolej na recepci a oni Tě buď rovnou přeobjednaj, nebo Ti zavolá dr. a domluvíte se. Já mám cyklus 28 a objednávala jsem se vždy na 11DC a bylo to s dostatečným předstihem, byla jsem pak na utz i 13DC a tentokrát i 15DC. Lepší dřív než později… Pokud to teda nemáš nějaký blbý s dojížděním.
@Kikuška90
Ahoj ![]()
Jdu tam až rovnou ve středu, nalačno a s knížkou, abych to tam přečkala. Se probudím a budu mít v sobě něco navíc
![]()
A co Ty, jak je? Sobota se blíží… ![]()
@Lalunta No dojíždím cca 60km.. ale co se dá dělat… Já jsem si říkala, že počkám do další MS a dle toho zavolám a domluvím se s nimi. Je pravda, že by byla škoda to prošvihnout jenom kvůli pár dnům… dělala jsem si 3měsíce ovulační testy (na přání gynekoložky, abychom věděli zda ovulace probíhá) a vyšly pozitivní vždy 10.-11.den cyklu…
Holky ještě dotaz ohledně Utrogestanu - dostala jsem ho teď po OPU a mám ho zavádět 10dní a potom vysadit… jak Vám po něm přišla MS? byla normální? a za jak dlouho po vysazení? Já mám celou dobu od vysazení HA cyklus pravidelný (25-26dní) a mám celkem obavy, aby mě Utrogestan cyklus nerozházel… a to samé ten kontryhel na podporu sliznice…
@Lalunta Hrozně
Strašně se bojím, že to bude vypadat blbě a já další měsíc čekání prostě nepřežiju
… Ať už je to za mnou a vím, na čem jsem ![]()
A na kolikátou máš přijít?
Jooo s knížkou, to jsi mi připomněla jak jsem šla na své první OPU s knížkou - Sněhulákem od Nesba
Vážně príma čtení před narkózou
![]()
A dostala jsi ovitrelle na píchnutí? ![]()
@Peťka26 Neboj Utrouš Ti to nerozháže, jakmile ho vysadíš tak to do pár dnů dostaneš, to je víceméně jistota
U toho Kontryhelu se to stát může.. znám holky, kterým to cyklus rozházelo, já už jsem ho jednou užívala a cyklus mě to nerozházelo
… Zase si říkám, že pokud Ti to pomůže zvětšit sliznici, tak je jedno nějakej cyklus, když půjdeš na KET ![]()
@Kikuška90
Chápu Tvoje obavy, taky jsem se třepala, jestli to bude dobrý nebo ne. Ale pokud normálně ovuluješ a máš cyklus pravidelný, tak se není čeho bát! To vydržíš, zlato, už je 2 dny! ![]()
Ještě budu volat v úterý, v kolik mám přijít ve středu. A Ovitrelle mi tam včera sestřička rovnou vpálila. ![]()
Měla jsi pak po Sněhulákovi nějaké pěkné sny? ![]()
@Peťka26
Hromadová mi říkala, že po vysazení Utrogestanu dostanu ms za 3-4 dny ms. A vždycky to tak bylo. Jen teď po tom druhé odběru vajíček jsem začala špinit i přes Utrogestan, tak jsem ho brala jen 9 dní a za ty 3 dny jsem to dostala naplno. Cyklus jsem tím pádem měla zkrácený, 23 dní. Nevím, čím to je, nikdy předtím mě to neudělalo a brala jsem jen ten Utrogestan, asi po tom OPU. Anebo jsem vlastně brala po OPU 5 dní Dostinex kvůli náběhu na hyperstimulační syndrom, tak možná i proto jsem to dostala dřív. A mě to neva ![]()
Mě kontryhel cyklus nerozházel nikdy a to s ním mám zkušenost už hodně dlouho.
@Peťka26 Ahoj, nevím jestli sílí, budu si dělat test až zase zítra. Jinak se ale cítím stejně, trochu občas píchne v břiše a jinak příznaky žádný. ![]()
@Peťka26 Ahoj,taky té vitam ![]()
Máte krásnou úrodu! ![]()
S tou ovulaci si vážně ještě zavolej, mám cykly úplně stejně jaký ty.Ovu me též vychází na 10DC.Jak mi ale říkala Tokareva, po OPU se Ovu může sice prodloužit, ale raději vám uděláme UTZ driv. ![]()
Jinak menses po Utrogenstanu, no, u me konkrétně to bylo 1.den na brufem
. Ale měla jsem ji kratší.
Každá jsme jiná, uvidis, jak vše bude probíhat u tebe.
V pondělí mas volat po 13h?
Děj pak vědět, jak vše dopadlo, ju?
@Lalunta Aha, to jsem nevěděla, že se píchá takhle dopředu
.. A budeš se ptát jak si budeš volat co budou rozmrazovat?
… No mě se naštěstí při té narkóze nic nezdálo, ale šla jsem tam docela vyděšená
… A jinak jo jo, už jen dva dny
![]()
@Kikuška90 Taky nemuzu dospat soboty!
Taaaaak moc se tesim
.Zitra si budu volat, kdy máme přijít. I když se embriolozka nezepta, co preferujeme, řeknu ji, aby vybrali XX.Oni by nám stejně dali holčičku, když ji máme 4×
Chlapeček půjde k mamince za rok(pokud vše vyjde
)
Každá máme strach, a to je Myslím normalni ![]()
@Lilly15 Já bych si chtěla pro druhý jít v roce toho prvního
… Oni vám tu holku stejně dají, to se ani nemusíš zmiňovat
Úplně Ti to závidím
, já už chci taky KET ![]()
@Kikuška90
Ano, my také chceme druhé tak nějak po roce toho prvního. Když se pripocita těch 9nekonecnych mesicu ![]()
A taky se dockas ![]()
V sobotu uvidis
![]()
Určité to dobře dopadne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.