Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, pročítala jsem tady tu diskuzi a narazila jsem tady na názory ohledně imuno vyšetření… My nic takového nemáme, ani nám to nikdo nenabídl, myslíte, že třeba není proto problém s těmi mými potraty? Došlo by vůbec k oplodnění nebo by docházelo jen k odmítání embrya? Nemáte někdo zkušenost? Mám o to imuno požádat? Totiž mě zaráží, že s minulým partnerem jsem bez problémů otěhotněla a donosila dvě zdravé děti, ale se současným 3 potraty a poslední 4 roky ani neotěhotním… ![]()
@T.martasek A po těch 3 potratech s Tebou Dr. neřešila nějaké testy?? No o imuno si požádat můžeš, ale né v Reprocentrem, tam dělají jen opravdu malý základ, který je víceméně k ničemu. Dobrá je třeba Malíčková, ale u té jsou dlouhé čekací lhůty.
@T.martasek nám imuno hned nedělali až po nějaké době a nezdarilych pokusu asi to mám v popisku tak mrkni já jsem na tel tak mě se to nechce ukázat ![]()
@Kikuška90 No nikdo nic takového nedělal, ale tady se psalo, že v Repromedě na vyžádání test udělají. My do Brna odjíždíme asi 200 km, takže mám se zeptat třeba obvoďačky nebo koho? To se vezme krev má a manželova?
@marenkaF A byl v té imunologii u vás problém? Jsem taky na mobilů, ale když tak sednu k PC…
@T.martasek Zeptej se u své DR. na gyndě. V Repromedě je to fakt zbytečná ta imunologie. A zrovna u Malíčkové byla @kratjana tak ta Ti k tomu řekne víc ![]()
@T.martasek nic nenašly. Minule mě doktorka řekla že už neví proč by nám to nešlo
@marenkaF Tak to je v pytli, nám bylo řečeno, že je fakt blbé, když je všechno v pořádku, pak není možné najít problém… ![]()
@T.martasek to jo možná bych byla radši kdyby nejakej problém byl alespoň by se dal řešit ale tohle. Nó uvidíme kdyby to nedopadlo tak to zkusíme jinde když už v repromede neví co by pomohlo ale doufám že to už nebudu muset řešit ![]()
@T.martasek ahoj. Já byla u malickove v praze.
Moje gyndarka spolupracuje s repromedou. Chodila.jsem na veškeré kontroly tedy do Znojma(teď už chodím of minulého týdne jen do repromedy). Řekla jsem tehda doktorce že nych chtěla udělat imuno. Měla jsem jedno biochemko a v dubnu jsem měla taky slabé pozitivní test. A jeden úplně negativní. Zkrátka tři transfery a pořád nic. Doktorka mi napsala doporučení s tím ať jdu na to vusetreni do repromedy ale já iz měla nactene z diskuzi že v těch centrech je ta imunologie k ničemu. Vzala ksem zadanku a obkednala se do Prahy. Čekala jsem dva měsíce než mě vzala. Jo a ti mi doktorka ještě říká že neví kde ji de se to v republice dělá
myslím že malickovou musí znát z doslechu. Imuno nsm vyšlo dobře. A brali jen krev. Lukasovi vzali asi jednu ampulku a mně snad deset
jediný co tam bylo že mám vyšší amh. Tzn vyšší riziko ohss.
@marenkaF matu prosím tě ty jehlicky se pichaji kam všechno?
@kratjana Omlouvám se za neznalost, ohss znamená co? To je na strašně dlouho…
Budeme to muset risknout bez, za necelé 2 měsíce mám 39, už bychom to nestihli přes pojišťovnu ![]()
@kratjana tak už jsem si to našla, no, tak moc vajíček jsem neměla… No a když jsem koukala na to amh, tak to je to, co mi dělali hned při příjmu? Ale mě žádné číslo neřekli, jen že je všechno v normě…
@kratjana dávala mě to ke kotnikum, pak ještě někam výš, 3 ale pod bříško řekla bych že na julcu
pak jednu do břicha, pak ke každému palci na ruce a 3 do hlavy. Pak je po druhé dávala trošku jinak. U kotníku jsem tu jednu cítila jak táhla a tu v břiše taky. 2 jsem si odnesla v uchu
jinak jednu ruku jsem cítila ale 3 dny nemohla jsem kloudně oškrábat brambory jak kdybych ji měla namozenou a tu v brise jsem taky cítila. Jinak to nebolelo jen jak to vytahovala jelikož to otrela desinfekci tak to stiplo
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.