Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa Já myslela, že dělají průchodnost jen laparoskopicky, tak jako mně… Mám jen tři jizvičky a našli mi endometriózu… Pitomé je, že u nás je příčina neznámá, tak se pak problém těžko řeší… ![]()
@Katjus
Já jsem měla taky Decapeptyl při druhém odběru vajíček. Je to injekce na uvolnění vajíček. Normálně dávají Ovitrelle, ale pokud máš třeba hodně vajíček a náběh na hyperstimulační syndrom (jako já), raději dají ten Decapeptyl, neobsahuje oproti Ovitrelle žádné HCG, které by prý mohlo uškodit. No tak nějak mi to tenkrát bylo řečeno. Víc jsem nebádala, měla jsem sama se sebou co dělat. Vajíček mi odsáli 31, břicho jsem měla nafouklý asi jak v teď v 7.měsíci a docela bolesti, aji chodit bylo pro mě dost bolestivé (vstávat z postele atd.). Vše Ti dají erární (to nějak nově zavedli v létě, protože když jsem byla na jaře, taky jsem měla ještě vše svoje atd.). Doporučuji teplé ponožky. Domů půjdete tak před oběděm. Záleží na tom, když přijdeš na řadu. Já poprvé šla poslední a byla jsem na pokoji asi do půl 12, podruhé první a to už jsme před 11 sedali do auta. Moc držím pěsti, ať je hodně kvalitních kousků (nám z těch 31 nakonec zůstali jen 2 a jeden z nich je už 7 měsíců u mě v břiše
) a ať Tě to moc nebolí. ![]()
Holky musim vám napsat co se mi v noci stalo. Večer když jsem zlehka tak mě trochu bolela prsa a když jsem usla tak se mě zdálo jak mě ty prsa strašně bolí jako by mě je chtel někdo vytrhnout z těla hrozný a jak jsem se probudila tak to bylo něco. silena bolest prsou nemohla jsem usnout pak se to najednou uklidnilo a šla jsem spát. nechapala jsem to. V životě mě nebolely tak abych se bolestí vzbudila a ještě se mě o tom zdálo
Holky musim vám napsat co se mi v noci stalo. Večer když jsem zlehka tak mě trochu bolela prsa a když jsem usla tak se mě zdálo jak mě ty prsa strašně bolí jako by mě je chtel někdo vytrhnout z těla hrozný a jak jsem se probudila tak to bylo něco. silena bolest prsou nemohla jsem usnout pak se to najednou uklidnilo a šla jsem spát. nechapala jsem to. V životě mě nebolely tak abych se bolestí vzbudila a ještě se mě o tom zdálo
@Lalunta Minily rok jsem pochala ovitrelle. Proto jsem se take ptala co je decapeptyl. A mela jsem take svoje veci.
@marenkaF Slunicko tak to je dobre znameni. Urcite se koblizek zahnizdnil.
Me se zase zdalo ze vozim dve deti a to jedno mi porad utikalo ![]()
@adrusenkaaa @kratjana děkuji snad jo. Sestra si dělá ze mě srandu že se mě plaší hormony.tet občas spím u ní ať nemyslím na mimo a hraju si s neteri ![]()
@marenkaF drzim pesti, aby se embryjko zavrtalo a ze srdce preju pozi. tehu test a za devet mesicu miminko v naruciii
![]()
@Lalunta Dekuji moc za odpoved, nevim jestli mám dost vajíček, to jsem nejak nepostrehla ale snad tam neco je
. Gratuluji k mimiskovi ![]()
@marenkaF Já si taky myslím, že je to dobré znamení, mě při všech těhotenství ukrutně bolela prsa… Přeji hodně štěstí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.