Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Founik píše:
Holky, tak dnes tedy finální těhu test /i když krvácím už od 10. dne po ET/.. no a telefonát do Repromedy, že negativníChjo
Snad aspoň z toho našeho jednoho ledňáčka, že by se ještě zadařilo..
Jinak jak jste tady psaly o stimulaci, tak já po min. dávkách Gonalu 25 vajuch.. ale bohužel jen 2 zdravá, i když se většina ostatních krásně vyvíjela (mám chromozomální vadu, která se přenáší na vajíčka).
Už jsem domluvená na termín konzultace, kdy bychom se chtěli s Mudr poradit o termínu KETu. A děj se vůle boží.
A VŠEM: Držííííím palceee!!! Ať to klapne vám!!!
tatranko: Juuu, takže hnedle z prvního IVF se zadařilo? To je skvělý!!![]()
Užívej!
Můžu se prosím zeptat, jakou chromosomální vadu máte? Děkuji…
@jessikka píše:
@kaspluc Nee, měli jsme jen jedno embryjko, co prošlo přes PGD.
A kolik ti jich odebrali? PGD nás čeká také…
@kaspluc Psala jsem, 11
Čteš to vůbec? ![]()
Oplodnit se podařilo 8, ale všech 11 bylo zdravých ![]()
Je promin, ja si cetla ted tu diskuzi celou a zamotala jsem se…stejne ale nechapu jednu vec, pises 11 zdravych a proc teda 1proslo na pgd? vsak tam se urcuje zda jsou ok nebo ne…jedine, ze se motad ve vajickach a embryjkach…
@kaspluc 11 mi jich odebrali, 8 jich oplodnili a dobře se jich vyvíjelo, 8 šlo na PDG, ale jen jedno z nich bylo v pořádku - 7 z nich přes PGD neprošlo, měly genetické vady…
Aha, tak už to chápu…takže ono se ani nepodaří vše oplodnit ju? Tak to jsem tedy zvědavá…co mi zbude…a ty jsi šla na pdg kvůli jaké genetické anomálii???
Já už si nepamatuju přesně ty důvody. Jedno nějak ani oplodnit nešlo, tak se nepokoušeli (přesto, že bylo zralé), druhé se prostě nezačalo dělit. A třetí se nepovedlo oplodnit. Tak nějak.
Hned druhý den po OPU si voláš, jak to vypadá, protože když odcházíš v den OPU, jsou ti akorát schopní říct, kolik jich odebrali, ale žádné jiné podrobnosti. A my jich měli 8 hned druhý den a všechny vydržely do pátého dne. 7 jich byly kompaktní moruly, jedna blastocysta, ale ta byla špatná. Tak mi dali morulku Šimonka. Bez PGD bych dostala tu blastocystu a teď měla za sebou neúspěšné IVF.
Takto jste měli veliké štěstí, já mám Robersona, takže PDG je hlavním důvodem, proč IVF podstupujeme. Jinak bychom to asi zkoušeli normálně…Ale riskovat dítě s chromosomální poruchou to není dobrý nápad. Jen je tedy blbé, že pokud se nám nepodaří nic zamrazit, tak při druhém dítěti budeme řešit to samé. Nebo třeba už v srpnu, když se teď nepodaří. A popravdě, já to zatím zvládám naprosto v pohodě, díky tomu, že to nikdo neví, tak to nijak neřešíme, nepřemýšlím nad tím a tak se v tom moc nepiplám. Ani mi nepřijde, že bych byla nějak na nervy, nebo zbořená. Spíš mě to docela baví, máme výlety, nákupy, kafíčka…Tak doufám, že to bude mít i zdárný konec
![]()
Jessi mela neskutecne stesti a to me drzi nad vodou, ze se nam to taky podari! Ale jeneskutecne, ze se jich tolik vyvijelo do 5.dne. Nam se vlastne ani neoplodnili. Jen ta jedna se dobre vyvijela az do konce, meli jsme ten monitoring tak to kontrolovali vic.
Ja jsem to ze zacatku taky tolik neresila, ale pak po OPU to zacalo
A jinak nam taky nic nezbylo takze musime odznovu ![]()
Ale ja budu bojovat a vim ze ted se to po druhe povede:)
Tak jasné, nevím, jak to budu vidět, až to nevyjde…to nemohu říct. Mrzet mě to bude, už jen kvůli těm penězům, teré horko těžko sháníme a nemáme…holky a spermie se dají zamrazit na příště, kdyby se něco pokazilo? Ted muž bere vitamíny, tak by to mohlo být lepší…Zítra držte palečky, jdu v 8.00 na OPU…díky vám vím, co zhruba čekat, tak se už tak moc nebojím, ale pocit je to divný…Dneska nemám jíst a pít od 20.00 že???
Budu ti drzet pesticky, zvladnes to urcite! Ja jsem jedla a pila vecer ale rano uz nic ani zvykacku.
Spermie se daji zmrazit, my jsme meli dva vzorky spermii.
Díky, snad ano…kéž by to dobře dopadlo…to byl manžílek šikovný ![]()
To se mrazi ale dopredu
Ale jinak sikovnej je
Jeste by to chtelo, ale lepsi spermie!
To si o to nějak musíš říct???nebo to mrazí automaticky???manžel jde zítra na odběr…druhý..jeden byl aby zjistili, jaký má spermiogram.
No zitra ty spermie tvyho manzela budou pouzivat. My mame tak spatny spermiogram, ze jsme chteli mit vice spermii na vyber. A taky manzel muze byt nemocny a pak se spermiogram jeste zhorsuje a tak budeme mit zamrazeno, udelame to pred druhym ivf asi znovu. Mozna tento tyden.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.