Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak dnes prvni davka synarel
Jdu do toho po druhe!
Drzim pesti Kaspluc!
Belda - taky držím palečky, ať ti vše vyjde…ten sprej je na co??? A neboj, zvládnete to
Hned, jak zjistím výsledek, tak napíšu ![]()
Sprej nejak zastavi hypofizu, proste nejak ten umely prechod. Napis hned!
Volám volám, obsazeno…pokud vím, tak nám všem 4řem řekli, že máme volat v 11 ![]()
Holkýýýýý všech 10, co mi vzali byly dobré a všech 10 se podařilo oplodnit
…Teď musíme čekat do středy, jak projdou přes PGD… ![]()
Belda - Děkuji moooc…Myslíš, že je to dobré??? A ted mi řekli, že ve středu zavolají…to je dlouho
..do té doby tam volat nemám
To jako přežijí všechna nebo jak to je ![]()
No teda naprostá bomba, to jsi o dvě vajucha lepší než já
Janě, PGD má hodně „odpadu“, ale určitě tam dvě tři pro vás budou
Gratuluju!!!
Ve stredu? Ty jo to je dlouho no, asi budou delat i to PGD a pak daji vedet. No vypada to velmi dobre, vajicka dobra a taky spermie manzela dobry kdyz se oplodnili vsechny, nam treba jen 2 ze 7. Jeste se muze stat, ze se nebudou vyvijet, ale to su nemyslim, pt se vsechny oplodnili. A pak co projde PGD, ale je to velka pravdepodobnost, ze budete mit nejake vyborne kousky! Fakt moc gratuluji, snad se k vam brzy pridame ![]()
Holky tak to jsem ráda, že je to dobrý výsledek…Nám by bohatě stačily dvě…jedno na KET a jedno „pro jistotu“…ale hlavně, ať tam něco prostě je dobré
…otravovat tam a volat tam asi nemám že?
Ahojky všem,
chci se s vámi podělit o svůj příběh v Repromedě a možná poprosit i o radu pokud prožil někdo něco podobného.
První konzultaci jsme podstoupili asi před čtyřmi lety, ale manželův spermiogram byl téměř nulový a hned nám byl doporučen dárce, což samozřejmě na egu muži nepřidá tak jsme si dali čas na rozmyšlenou. Před rokem teda začátkem loňského roku jsme se rozhodli opakovat Spermio a výsledek byl nepatrně lepší tak jsme se rozhodli pro IVF. Po odběru oocytů, asi 10ti se podařilo oplodnit pouze jedno vajíčko, které se bohužel neuchytilo. Byla jsem z toho celkem dost špatná a chtěla tentokrát pauzu já. No letos v lednu začal manžel jezdit na odběry a mražení pokud našli něco zdravého a musím říct, že nás embrioložka chválila za manželovi výsledky. Bral Macu a asi to mělo něco do sebe
. Po odběru jsem měla letos 17 oocytů a z toho jsme pro jistotu nechali 6 oplodnit dárcem a 11 manželovými spermiemi a podařilo se u obou 6 embrijek, ale u obou pouze dvě použitelná. Dárcovi 2 jsme nechali zamrazit a naše 2 jsme si po loňské zkušenosti nechali zavést. A jaj zjistili jsme, že se chytili obě
neskutečná radost. Na další kontrole nastalo, ale… Dr. Koukal měl divný výraz v březnu tam byl celkem nováček a tak si volal k UZ dr. Hromadouvou. Dva gestační váčky, ale tři živé plody. Ihned nám bylo řečeno, že na konci 11tt UZ na genetiku a ve 12tt fetoredukce. Strašně jsem se bála, že nakonec nebude ani jedno miminko. Naštěstí po fetoredukci jedno mimi ok a ted jsem v 16tt a začala jsem špinit. V nemocnici mi řekli, že je to tím, že ten jeden plod roste a potlačuje ty dva redukované. Ted se chci zeptat zda má toto také někdo za sebou?
Jinak všichni v Repromedě jsou zlatí jen jsem letos měla trošičku pocit odměřenosti u Dr. Veselé, ale možná to byl jen pocit.
Všem vám držím palečky ať jste při každém UZ tak šťastné jako já, když už vím, že mi v bříšku roste malá princezna. ![]()
Ahoj nurse, tak to moooc gratuluju!!! Jsem rada, ze jsou takove pripady. My mame take velmi spatne spermie a uz mame za sebou jedno neuspesne IVF. Brzy pujdeme na druhe, ja jsem netrpeliva a manzelovi se jeste zhorsily, ale vitaminy bere. Nemas jeste nejakou radu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Holky ja zacinam zitra strikat nosni sprej synarel tak jsem zvedava, doufam ze dostanu ms a zacnu hned pekne pichat gonal.