Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat ve 12tt jsem byli na 1screeningu vse bylo absolutne v poradku
Ted ve stradu nas ceka druhy ve 22tt.ale mam sileny strach aby tam nebylo neco spatne
Jaka je moznost ze prvni byl ok a u druheho se neco zjisti. cetla jsem si tu par prispevku a docela me to zneklidnilo. prvni vysel v poradku a druhy uz ne…jak vam dopadl ten druhy screening?
@diiss Samozřejmě, že je to možné, protože každý zjišťuje něco jiného… nicméně šílený strach stejně nic neřeší, takže pokud ho máš, tak bys to nějak měla řešit u sebe, ano je normální mít určité drobné obavy, ale to je tak všechno.
Ahoj, mě vyšly oba v pořádku a co vím, tak jsem četla, že ten první je právě spolehlivější a je lepší si za něj připlatit z důvodu, že doktor vidí základy orgánů tudíž se tam dá lépe nalézt vada, ale co je na tom nevím
Kždopádně se neboj určitě to dopadne dobře
Teš se na to, že už ti určitě řeknou i pohlaví a budeš miminko zas vidět uplně jinak
Ale chápu tvůj strach taky jsem ho měla vždy před každým screeningem, ale to je normální a ted když je malý dva měsíce na světě strach trvá toho se hold už jako mámy nikdy nezbavíme
držím palečky ![]()
@diiss stat se samozrejme muze cokoli…miminko uz je vetsi a navic se uz kontroluji organy, koncetiny, srdce - vse uz je vetsi a da se to poradne prohlednout, mohou neco najit tam
ale rozhodne se tim zbytecne nestresuj, kor pokud vam prvni vysel dobre
ja mela taky strach, protoze to je takovy podle me jeden z tech dvou nejdulezitejsich screeningu (za me prvni a druhy prave) a dopadlo to dobre
(ale ja se hlavne bala, protoze jsem prodelala ZT predtim)…Stresovani nejak hooodne dopredu nema cenu, stejne to neovlivnis a akorat to miminko citi
bud v klidu co to jen jde, drzim palce, urcite bude vse v poradku! ![]()
Ja prave zA prvni platila 1200kc a prohledali to do detailu..no uvidime
jako tesim se ale je tam i ta obava ale tak to bude asi normalni ![]()
Samozřejmě že se na 2.screeningu může najít něco, co nebylo vidět dřív, proto se taky dělá a potom i ten třetí
Ale takhle se bát není přínosné, naopak miminko cítí tvůj stres, tak se snaž zbytečně nevysilovat ![]()
Za prvni se plati snad vsude ne??? To, ze ti pak tva pojistovna popripade neco vrati, je uz druha vec
za druhy a treti jsem letos nic neplatila…jinak klid
ja ten den byla taky samozrejme nervozni, ale stresovat se nejak dopredu nema cenu ![]()
Platila jsem 1200 a ted budu platit 700
penize neresim stovka sem stovka tam hlavne at to dopadne dobre ![]()
@j.a.n.i1 zajimavy, to jsem jeste neslysela, ale diky za info…vetsinou to je placeny diky tomu, ze to nehradi pojistovna, max pak neco zpetne proplati
ale tak i kdyby, tak si to asi skoro kazdy klidne zaplati ![]()
Ahoj tak jen informuji ze 2 screening dopadl paradne
Navic jsem nic neplatila ![]()