2letý syn utíká k babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
20.6.15 14:02

Děti v tomto věku jsou bezprostřední a neumí se předtvařovat. Co na srdci, tak to taky na jazyku. Je hezké, že si takto babičku oblíbil a musí ji mít hodně rád, když i s bobinem hlefá utěchu u ní. My máme zase opačnou verzi, když potkáme moji mamku na ulici, tak naše malá se zase na ni šklebí a na mě mává, že chce jít dál a mě to zase mrzí, že se k mamce chová tak nepěkně. Ale hold stím nic nemůžu dělat. Ale asi vím, kde je zakopaný pes-bere si ji velmi málo a malá pak na ni není zvyklá a přitom bydlí přes silnici. Prostě tam chybí mezi nimi kontakt.
A na tvém místě bych mu vůbec nebránila. Chce jít, tak at jde a kor když jste rovnou sousedi. Já bych řekla, když chceš jít za babičkou a tebe to tam zas tak často nebaví být, tak bych řekla běž, já se pro tebe za hodinku zastavím a mezi tím bych si zřeba vyžehlila, nebo uklidila a nebo jen tak poseděla u komplu a oddychla si.))))

Příspěvek upraven 20.06.15 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.6.15 14:06

Z pozice někoho, kdo si moc hlídání dětí neužije, říkám- co já bych za to dala. Samozřejmě záleží na různých faktorech:

• Jestli babička neprovádí na dítěti něco nehorázného, z čím nesouhlasíš- tím nemyslím běžné rozmazlování, ale např. nadbytek sladkého či nevhodného jídla apod.
  • Jestli babičce nevadí, že je tam tak často- to bych se s ní pak domluvila, že když půjdeme ven, zavolám, aby nebyla na zahradě, popř. občas sehrajeme divadlo, že není doma (necháš syna zazvonit, babi neotevře).
  • Jestli babička nevyžaduje, abys tam celou dobu byla s ním- to by asi nebavilo nikoho trávit denně několik hodin s tchýní, co si budeme povídat :mrgreen:.

Jestli babi vnouče nevadí a postará se, osobně bych byla ráda a využila volný čas (např. bych nemusela vytírat doma pozdě večer, s dětmi to nejde ;) ). Pro malé dítě je každá změna (tj. i každodenní návštěva babičky) milá, určitě to neznamená, že má babičku raději než mámu, nevydrží to věčně, časem bude mít jiné zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
20.6.15 15:02

Nase chodi k babicce taky kazdy den, jsem rada, ze mam chvilku cas pro sebe a mladsi ditko. Naopak se zajimam, jestli to nevadi babicce, kdyz je u ni dite treba i pul dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.6.15 15:27

Pořiď si ještě jedno dítě a bude to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.6.15 15:44

Jediný problém v tom trojúhelníku je tvoje žárlivost, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
20.6.15 16:11

No a babičce to vadí? jestli ne, tak se třeba domluvte na určitých dnech a prostě synovi řekni třeba dnes ne, půjdeme k babi ve středu apod. časem si zvykne na nějakou pravidelnost, když to budete dodržovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
20.6.15 17:03

Zakladatelko, nejsi jedina, komu je lito, ze dite utika od mamy, znam vic maminek, ale v tohle veku je normalni, ze dite hleda nove podněty a nechce bytndoma s mamou. Musis proste nabidnout vic. Denne bych ho nepoustela, natoz aby si to vyrvaval.Mne kdyz dite chce nekam kam jit nemůžeme, reknu dnes ne, jindy pujdeme. Nemuze urcovat program.Ale ty musíš nabídnou větší zabavu.Kdyz zas bude knourat, ze chce k babi, vem ho treba na hriste, na plavani, nekam na zmrku, proste vymysli zabavu.Dite rychle prijde na chut tomu, co svet a jine deti v nem nabizeji a vy dva budete spolu sbirat zazitky.Tak to proste u deti chodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
20.6.15 17:19

Zakladatelko, my to máme stejné a ještě vytuněné tím, že máme dva domy s mými rodiči vedle sebe, tudíž i jedna velká zahrada a tchýně má barák cca 300m od nás :mrgreen: takže děcka imrvére na špacíru…ovšem máme dost jasné pravidla, pokud mají prarodiče nějaké aktivity, práci nebo spí, děti tam prostě nepustím, jnak se vždy zeptám, zda mají čas a druhak máme jasná pravidla, co se výchovy, oblékání, jídla…atd týká a tím pádem tam děcka zas tak furt být nechtějí :mrgreen: neb je to stejné jako u maminky, vřele doporučuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
20.6.15 21:24

Oslovení neřeš. Mně děti po víkendu s tatínkem v kempu říkají tati ;) Rozhodně to tvůj status matky nenarušuje.
Já bych třeba dohodla každý den jasný čas a ten by se dodržoval. Babi by viděla, že jí dítě neupíráš (když ho slyší vřeštět za plotem „babí“) a malý by si zvykl na režim. Věděl by, že jindy si to nevyřve a třeba by to časem i přestal zkoušet.

Co mám říkat já, svého času jsem pro dítě chodila do školky jako poslední a ono na mě vřeštělo, že domů ještě nejde, ať jdu pryč. :lol: Od babičky taky nechtělo, ale po letech mají pořád krásný vztah a rádo vzpomíná. I se za ní rádo staví, přestože babi nemá wifinu :mrgreen: To je přece hezké ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
20.6.15 21:43

Jestli to nevadí babičce, tak bych to neřešila. Co bych dala za chvilku klidu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.15 23:24

Asi ti prilis neporadim, spis uklidnim, ze opravdu nejsi jedina, kdo to resi. Ma dcera chce byt take porad s babickou (ma matka), casto ji hleda hned po ranu nebo kdyz prijdeme domu. Jakmile k nam babicka prijde na hlidani, dcera je naprosto nadsena a uz nikoho jineho nechce. Ja musim jit pryc, nekdy me odhani, rusim ji pri hrani s ni atd. Pritom se dceri venuji hodne. Ale zkratka se mnou nekdy neni takova legrace, mame pravidla a navic mam jeste jedno mimco, takze se ji nemuzu venovat tak jako babicka. Babicka ji da 100%, blbne s ni, ma vyhrazeny cas jen a pouze na ni. Kdezto ja mam dve deti, do toho peci o domacnost, clovek je nekdy taky unaveny atd. A ano bohuzel musim priznat, ze zarlim. Je mi to lito, ale zaroven jsem si musela rict, ze je pro me dulezite, aby byla dcera spokojena. A ze je to vlastne jen nejaky muj vnitrni problem! Vyhradila jsem si v tydnu cas ciste pro sebe a pro dceru a vzdy si to moc uzijeme a ona je pak stejne nadsena jako s babickou. Deti proste chteji tu pozornost, rozmazlovani a peci. A babicky jim tohle casto dopravaji. Zkus spis pohledat pricinu tvych pocitu sama u sebe a zapracovat na tom, abys s tim byla v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.6.15 09:16

Tak vám maminy moc děkuji na vaše názory. musím zapracovat asi i hodně sama na sobě. já jsem vždycky byla dost samostatná, hned po škole jsem se odstěhovala od rodičů a vše sama, tak očekávám o tchýně, že mi nebude moc zasahovat do mé rodiny. taky je problém v tom, že tchýně s dcerou jsou dost jiný, vše pucují po každém použití (auto, kočár, vše) a mě vidí jako šmudlu, i když se snažim normálně uklízet jako každá normální maminka, ale s dětma (máme ještě 9M dceru). takže s tchýní ani s manželovou sestrou moc dobrý vztah nemáme (ale nehádáme se, spíš trochu ignorace). proto mi asi vadí i to, že syn babi vyhledává tak často, ale zakazovat mu to rozhodně nechci, jen musí platit to, že ne vždy, když si to vyřve. musim se naučit to vidět spíše jako výhodu (čas pro úklid nebo i pro sebe a malou) než jako přítěž. všem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
21.6.15 17:39

Mame to stejne a ja jsem tedy rada, ze jde, aspon mam klid a taky dokaze rict mami pryc. No jenze je to ma mama. Tchynni bych take takhle v klidu asi nebrala, jelikoz nemame dobre vztahy a asi bych tam ani nebydlela. Je to jako ze fakt ne brrrrrr t apredstava. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
21.6.15 19:36

Klidně ho pusť, stejně je to jen takové období. To bys viděla, jak by řval, kdybys pro něj večer nepřišla. Takže když je tam spokojený, nech ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
21.6.15 19:58
@Olcatko píše:
Mame to stejne a ja jsem tedy rada, ze jde, aspon mam klid a taky dokaze rict mami pryc. No jenze je to ma mama. Tchynni bych take takhle v klidu asi nebrala, jelikoz nemame dobre vztahy a asi bych tam ani nebydlela. Je to jako ze fakt ne brrrrrr t apredstava. :)

a ty si myslíš, že když nemáš s tchýní dobré vztahy, tak ona není schopná pohlídat dítě? Nebo by ti vadilo, že by tam syn chtěl být často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí