27 měsíců a nic ho nebaví

22.10.14 13:37

27 měsíců a nic ho nebaví

Synátor má 27 měsíců a nedokaze se sam na chvilku zabavit :(. Neumi si hrat. Takhle to je od mala. Musi se u nej sedet. Ale musim i doma poklidit, uvarit. Uz jsem fakt zoufala. Pres den vubec nespi a kdyz je venku hnusne, jsme doma. Ja uz fakt nevim co s nim :(?! Vysype max jednu hromadu hracek a jde vysypat druhou. Hracek ma plnou pr.el. Navic je liny mluvit, takze cely den jen huci :D. Poradi maminka co ma nebo mela neco podobneho jak zabavit aniz by chodil po byte a vymyslel kraviny :/?! Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2228
22.10.14 13:47

Já bych poradila především zredukovat množství hraček. Očividně jich má hodně a sám neví, co si vybrat. Když bude hraček méně, bude v nich mít lepší přehled a dokáže si vybrat tu, co ho baví.
A pak ho taky zapojit ať „pomáhá“. Zametat, krájet zeleninu do polévky (samozřejmě příborovým nožem), utírat prach… Děti rády opakují, co vidí dělat mámu a navíc ho určitě potěší, že ti pomáhá. Ze začátku to bude spíše taková pomoc nepomoc, ale určitě se tím zabaví…
No a pak taky výtvarné potřeby. Vodovky, plastelína, pastelky, voskovky… Sice musím asiatovat, ale tohle mého syna zabaví na hodně dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.10.14 13:51

Náš malý byl v tomto věku úplně to samé. Akorát teda s tím rozdílem, že když byl menší, tak si vystačil sám se sebou a uměl se sám i zabavit. Mezi tím 2 a 3 rokem to bylo strašné. Nebavilo ho vůbec nic, pořád chodil od ničeho k ničemu, u ničeho nevydržel, hrčky ho nebavily vůbec. Nejradši by se válel na gauči a čučel na pohádky. Snažila jsem se ho zapojit co nejvíc do domácnosti: pomáhal prát, strkat nádobí do myčky a z myčky, zametal, uklízel, šudlal hadříkem skříň, vysával… to ho bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.14 13:56

No, s tím pomahaním, to se snazim ho zapojovat. To me treba podava pradlo, uklizi si ponozky atd.. No on by si maloval fixama, ale ty jsme mu zabavili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
22.10.14 13:56

Mladší je přesně takový. Dala jsem ho od 2 let do školky. Tam se mu hrozně moc líbí. Ale pokud nemáš tu možnost, děláme to, jak radí @Roxan výše. Také doma aspoň měníme místnosti - teď je nemocný doma, tak jsme si dopoledne asi hodinu četli u nás v ložnici, pak si hrál v dětském pokoji s kuchyňkou - já uklízela a on mi vařil, co jsem si řekla. Pak jsme spolu vyndali ze sušičky a dali prát, vyndavá mi z myčky, manžel ho naučil krájet zeleninu příborovým nožem, ale pod dozorem i ostrým… Jinak úklid s ním moc nezvládám - leda mu zadám luxovat v kuchyni a já rychle vytřu chodbu a tak… Bude líp - uvidíš! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2228
22.10.14 13:58

@Matýskova maminka Tak mu dej místo fixů pastelky… Němu nenpáchá tolik škody i když se bude snažit kreslit mimo papír… A nebo omyvatelné a pratelné fixy… I ty se dnes už dají sehnat a k tomu spoustu papírů a omalovánek a budou spokojení všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
22.10.14 13:59

@Matýskova maminka Fixy ne, ale co razítka? Se starším jsem měla paní na úklid plus hodně pomáhal manžel. Já se radši dětem věnuji a domácnost odsunu na druhou kolej. Ale chápu, že ne každému to vyhovuje. Ale lepší s ním v klidu skládat puzzle, než se něco snažit doma udělat, když on za tu dobu stejně zdemoluje něco jiného… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
22.10.14 14:06

Mám dvouletého a ročniho, a problém mám zase s tím mladším. O starším skoro vůbec nevím, hraje si s mašinkama, staví různé tunely z knížek a hraje si s autíčkama.
S tím ročním je to horší, u ničeho nevydrří, nic ho moc nebaví akorád brát vše staršímu a bořit mu tunely…takže moje rada zní VYDRZET!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
22.10.14 14:09

Televize. Když už mi teče do bot, je to tutovka. :lol: Syn nevyžaduje mou neustálou pozornost, ale ve chvíli kdy třeba vařím, vymýšlí takové lumpárny - mlátí autíčkama do skla, skáče po stole, šteluje termostat, hraje si s vypínečem - zkrátka má talent dělat „zakázané“ věci a baví ho to. Pak už zabere jen ta televize a to ani ne vždy. Vysvětlování se naproto míjí účinkem.
@Roxan Že se s pastelkama nedá napáchat velká škoda? To samozřejmě dá, naše domácnost je toho živým důkazem. Stěny, podlahy (hlavně ve spárách dlažby je to nej nej), stůl, židlička, nábytek - na všechno lze s úspěchem kreslit.

• Citovat
  • Upravit
2228
22.10.14 14:13

@Trudinka Máš pravdu… Záleží na úhlu pohledu… Co je „škoda“ pro jednoho, druhému vadit nemusí… Ale naštěstí jsou dnes i omyvatelné pastelky a přeci jen je to pořád lepší než fix a nebo voskovka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.10.14 18:03

Neporadím, sama bych radu potřebovala. Stejně starý syn si nevyhraje s ničím a to nemá hraček hodně. Vše okamžitě akorát rozhází-vč. pastelek, modelíny, lega, všechno letí do háje. A to i když si s ním chci hrát já. Pomáhat v domácnosti ho taky nebaví, jen škodí. Před chvílí odešla kamarádka z návštěvy a já tu sedím s bolestí břicha. Jsem totálně vynervovaná. Místo, aby si hrál s jejími dětmi (holčička o rok starší, chlapeček o rok mladší), tak po chlapečkovi hodil bagr, najížděl na něho neusále vozíkem, po holčičce mrsknul plastovou krabici na hračky z Ikei. Já byla tak hotová, že dostal 2× nařezaný. Vím, že se to nemá, ale tohle bylo fakt ródeo, co jsem ještě neviděla. Byla to hodinová návštěva a už dlouho mě nikdo nikam nedostane a nikoho zvát nebudu. Jo a venku ho taky nic nebaví-písek, hřiště, odrážedlo, nic. Jsem zoufalá. Do toho 5-týdenní bráška, kterého mi je líto, protože pořád musí poslouchat, jak staršího napomínám. Jediný, co ho baví je televize. Ale tu má ode dneška zakázanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
22.10.14 18:26

Mám to podobně a k tomu malý mimminko.. ale přijde mi, že se to začíná poslední dobou lepšit, i auta a lego ho na pár minut zaujme a vyhraje si sám, takže nezoufejte ;) @Adinka_2012 taky jsme měli, že se choval nehezky k ostatním dětem, uplně jsem zirala kde se to v něm bere, měli jsme i fazi moje moje - všechny hračky sebral a odnesl a byly jenom jeho, ostatní měli smůlu..no ale co u nas ještě funguje kromě výše zmíněného.. alik. cz na PC občas - jsou tam ruzne hry a třeba stavebni stroje ho bavi, nebo mame pracovni sesity a to je taky hit, pak knizky a když uz nevim co tak jdeme varit nebo pect něco dobreho :D ja se uklidnim, dostanu do sebe trochu cukru a on pomuze, ozkousi testo, rozsype všude co se da, ale mame zabitou nejakou dobu :lol: ted jsem kojila a starsi kouka na krtka - jako není to vychovne ale potrebuju občas vydechnout a mit doma klid.. a taky jsme prodlouzili vecerni koupani, starsi se po vzoru miminka koupe v male vanicce a ma to za „odmenu“ takze motivace na uklizeni hracek atd.. no drzim palce vsem, ted s podzimem a zimou to bude cim dal narocnejsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
22.10.14 18:28

@Matýskova maminka a ted jsem o vikendu byla doma jenom s mladsim a zjistila jsem, ze se sam nudi :pankac: a plati to i naopak, i tak mali uz na sebe reaguji a usetri mi spoustu práce a nervu, jak se pozoruji.. takze sourozence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.10.14 18:54

@verrru
knížky občas zabírají, hlavně, když kojím, tak se zadaří ho zaujmout čtením…Jinak žádný omalovánky, pracovní sešity, vůbec nic, pomoc při vaření, pečení, vůbec nepřipadá v úvahu…Ještě ke všemu je šíleně uječený, vzteklý. Prostě dneska jsem fakt hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.14 19:30

No u nas televize taky moc nezabira, nastesti :). Nakonec odpoledne pomahal skaldat pradlo a pak jsme cistili kralika, tak vysaval :D. No problem je, ze nema skoro zadne kamarady, jinak by si hral s detma. Ja co mam kamaradky, tak maji prcky koelm roka, nebo pod rok. To malej je zase na druhy deti hodny :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí