2leté ditě na odrážedle po silnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.3.22 09:59
@Asterea píše:
Ahoj, prosím o zkušenosti. Kdy a hlavně jak se vám povedlo vysvětlit dítěti, že se jezdí na odrážedle po kraji? U nás nemáme chodníky, všude jenom cesty. Sice provoz minimální, ale úplně bez aut to není. Dítě kličkuje na odrážedle jak zajíc, kraj nevnímá, běhám za ním a cpu ho na kraj, s každým autem je řev že mu do ježdění kecám, chce sám. Na nejbližší bezautový plac to máme 15 km a to při dnešních cenách cestování není reálné jezdit často. Už jsem z toho na prášky. Dítě jezdit chce, ale ty auta jsou prostě všude a nikde není bezpečno. Kdy vám děti pochopily, že auta jsou nebezpečná a začaly je respektovat? A pochopily, že se uhýbá na kraj?

Učila jsem ho zastavit u silnice. Máme ti chodníky. Na silnici bych ho nevodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.22 10:45
@BohunkaP píše:
To je těžké, každé dítě je jiné - třeba ty moje to rozumově chápaly (přesně už nevím, ale před třetím rokem určitě)… ale přesto se na ně nedalo spolehnout, protože jakmile se do toho „zažraly“, ztratily pojem o okolí.Ohledně vztekání, v tom smyslu jsme to příliš neřešili - „Chceš se vztekat nebo jezdit? Jestliže vztekat, pak odrážedlo uklízím a ty jdeš pěšky, protože na odrážedle se nevztekáme“. Jsou věci, o kterých jsem s dětmi opravdu nediskutovala a bezpečnost na frekventovaných místech je jednou z nich… to pochopily velmi rychle a spolehlivě.

Taky nediskutuju, nepustím ho. Ale snažím se tu jízdu po kraji mu cpát do hlavy pořád. I když nic nejede. Když jede tak ho držím, když nejede, jdu vedle nebo je na vodítku. Časem to pochopí, jezdit sám jen tak nebude. Ale prostě nemám finance na to jezdit pořád někam do bezpečí. My bydlíme v kopcích a tady najít něco rovného zpevněného není žádná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.22 10:46
@Russet píše:
Učila jsem ho zastavit u silnice. Máme ti chodníky. Na silnici bych ho nevodila.

Co bych já dala za chodníky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.22 10:50
@Asterea píše:
Taky nediskutuju, nepustím ho. Ale snažím se tu jízdu po kraji mu cpát do hlavy pořád. I když nic nejede. Když jede tak ho držím, když nejede, jdu vedle nebo je na vodítku. Časem to pochopí, jezdit sám jen tak nebude. Ale prostě nemám finance na to jezdit pořád někam do bezpečí. My bydlíme v kopcích a tady najít něco rovného zpevněného není žádná sranda.
@Asterea píše:

Jak by ses cítila, kdybys byla na místě řidiče a nějaká „mamynka“ proti tobě vedla neřízenou střelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.22 10:50
@Janli píše:
Tak si to dítě dej na vodítko! Napsala bych, co si o tobě myslím, ale dostala bych ban……. :roll: :roll:

Dítě je na vodítku nebo vedle mě, tak si dej ban :nevim: :roll: nechápu tu agresi hned. Jako proč? Že s dítětem hledám způsob jak něco dělat a ne důvod proč to nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.22 10:58

@Russet úplně normálně, jsem i řidič a tady v těch obydlených místech, kde to nejde jinak než po cestě, jezdím taky. Ti lidi chodí do obchodu, na procházky, ven s dětma. Jezdí tu cyklisti, je to zároveň i značená cyklotrasa. Já nemám problém jet 30 a neohrožovat ostatní, kteří mi uhnou. Dokonce se živím jako profi řidič a najezdila jsem toho před mateřskou fakt hodně a opravdu nečekám, že v obydlených oblastech, kde je sto baráků kolem cesty a není tam chodník, je tam cyklotrasa a turistická stezka, budu na cestě sama a nic mi tam nevletí. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.3.22 11:29

@Asterea
Ano já rozumím otázce. Také jsem psala, že hned od cca roku s prvním odražedlem jezdili po kraji za neustálého připomínání, že se jezdí jenom podél travičky. Když se chce vztekat, tak motorku sebrat a půjde se pěšky. Až se uklidni může zase jet po kraji a takto neustále opakovat. Přijde na to, že pouze pokraji nebo vůbec. Já mám tedy děti asi zázračné, ale nevztekaji se mi kvůli takovýmto věcem. Jede se zde a hotovo, jinde to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.22 11:32
@Asterea píše:
Dítě je na vodítku nebo vedle mě, tak si dej ban :nevim: :roll: nechápu tu agresi hned. Jako proč? Že s dítětem hledám způsob jak něco dělat a ne důvod proč to nedělat.

Protože jako máma malých dětí a hlavně jako řidič z tohohle šílím. Když jedu autem a vidím na silnici prcka na odrážedle, tak mám chuť dát rodiči pár facek. Jako řidič nemám šanci zastavit, když mi ten prcek vjede na poslední chvíli pod kolo. A jestli se ptáš, kdy dítě pochopí, že nemá jezdit pod auta, tak nejsi normální! Nepochopí to nikdy! NIKDY nemůžeš nechat dítě jezdit na odrážedle a spolíhat se na to, že už má rozum. NIKDY! A pokud už tam s ním tak nutně musíš jezdit, tak to dítě máš z toho odrážedla sundat, kdykoliv má kolem projet auto.

• Citovat
  • Upravit
188
14.3.22 11:53
@novaa píše:
@Asterea
Ano já rozumím otázce. Také jsem psala, že hned od cca roku s prvním odražedlem jezdili po kraji za neustálého připomínání, že se jezdí jenom podél travičky. Když se chce vztekat, tak motorku sebrat a půjde se pěšky. Až se uklidni může zase jet po kraji a takto neustále opakovat. Přijde na to, že pouze pokraji nebo vůbec. Já mám tedy děti asi zázračné, ale nevztekaji se mi kvůli takovýmto věcem. Jede se zde a hotovo, jinde to nejde.

Děkuji za normální odpověď. Snažím se to mít stejně, ale mně se to dítě prostě vzteká. Ale tím, že projede dítě jednou za 5-10 minut, je mi škoda s ním na to odrážedlo nejít, to vždycky uhnem a podržím ho na kraji. A on se vzteká a já jenom doufám, že to brzo pochopí a bude to uhýbání líp akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.3.22 12:04

Jezdila po chodníku, po silnici spojovačce nebo po dvorku. Nebo bych s ní holt jezdial tam kde je nějaká možnost jezdit.
Ale jká jsem tedy malou spíše vedla k chuzi než aby si pomáhala na odrážedle a ted se mi to krásně vrací. Ujde v pohodě v 3,5 letech délky a naprosto necamrá že jí bolí nožičky.

• Citovat
  • Upravit
22093
14.3.22 12:09
@Asterea píše:
Snažím se to mít stejně, ale mně se to dítě prostě vzteká. Ale tím, že projede dítě jednou za 5-10 minut, je mi škoda s ním na to odrážedlo nejít, to vždycky uhnem a podržím ho na kraji. A on se vzteká a já jenom doufám, že to brzo pochopí a bude to uhýbání líp akceptovat.

V pohodě, on to časem pochopí, neboj - to je jako se vším, některé děti se prostě vztekají víc a častěji.

Když zůstaneš důsledná a pochopí, že to myslíš vážně a bude to tak za všech okolností, tak se to za pár měsíců srovná, jak povyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.22 12:22
@Janli píše:
Protože jako máma malých dětí a hlavně jako řidič z tohohle šílím. Když jedu autem a vidím na silnici prcka na odrážedle, tak mám chuť dát rodiči pár facek. Jako řidič nemám šanci zastavit, když mi ten prcek vjede na poslední chvíli pod kolo. A jestli se ptáš, kdy dítě pochopí, že nemá jezdit pod auta, tak nejsi normální! Nepochopí to nikdy! NIKDY nemůžeš nechat dítě jezdit na odrážedle a spolíhat se na to, že už má rozum. NIKDY! A pokud už tam s ním tak nutně musíš jezdit, tak to dítě máš z toho odrážedla sundat, kdykoliv má kolem projet auto.

Dítě držím, takže klid, nejezdí si jak chce. Prostě ty děti tady s náma jsou, žijou a lítají a vztekají se. Nejde je izolovat aby měli ostatní klid. Toto je o toleranci, pokud si myslíš, że děti budou schované někde za plotem, tak nebudou. Na hlavních silnicích je to pro auta, tam bych s děckem nešla ani omylem. Ale ty cesty v obydlené oblati, mezi barákama, tam čekám od těch řidičů opatrnost a toleranci, nemáme kama jinama chodit, nemáme chodníky, nemáme polní cesty, máme svah, potok, baráky, cesta, baráky, svah. Prostě horská oblast, prudké svahy a bydlíme v údolí. A pokud někdo jede jakoby mu ta cesta patřila, většinou se od mítních dočká takové reakce, že si tu sobeckou rychlou jízdu příště rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.22 12:27
@Asterea píše:
@Russet úplně normálně, jsem i řidič a tady v těch obydlených místech, kde to nejde jinak než po cestě, jezdím taky. Ti lidi chodí do obchodu, na procházky, ven s dětma. Jezdí tu cyklisti, je to zároveň i značená cyklotrasa. Já nemám problém jet 30 a neohrožovat ostatní, kteří mi uhnou. Dokonce se živím jako profi řidič a najezdila jsem toho před mateřskou fakt hodně a opravdu nečekám, že v obydlených oblastech, kde je sto baráků kolem cesty a není tam chodník, je tam cyklotrasa a turistická stezka, budu na cestě sama a nic mi tam nevletí. Takže asi tak.

Ono je něco jiného dospělý na kole v nějaké výšce a nezvladatelné mrně půl metru nad zemí. Bydlíme ve městě. Dítě se muselo ihned naučit, že do silnice nesmí. Ne že ho snad budu přemlouvat a čekat, až na to sqm přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.22 12:28
@Asterea píše:
Dítě držím, takže klid, nejezdí si jak chce. Prostě ty děti tady s náma jsou, žijou a lítají a vztekají se. Nejde je izolovat aby měli ostatní klid. Toto je o toleranci, pokud si myslíš, że děti budou schované někde za plotem, tak nebudou. Na hlavních silnicích je to pro auta, tam bych s děckem nešla ani omylem. Ale ty cesty v obydlené oblati, mezi barákama, tam čekám od těch řidičů opatrnost a toleranci, nemáme kama jinama chodit, nemáme chodníky, nemáme polní cesty, máme svah, potok, baráky, cesta, baráky, svah. Prostě horská oblast, prudké svahy a bydlíme v údolí. A pokud někdo jede jakoby mu ta cesta patřila, většinou se od mítních dočká takové reakce, že si tu sobeckou rychlou jízdu příště rozmyslí.

Ale tvé dítě bude na placku
To se vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
14.3.22 12:45
@Russet píše:
Ale tvé dítě bude na placku
To se vyplatí.

Ale nebude - vždyť píše, že ho hlídá nebo drží.

Musím přiznat, že jsem úplně nepobrala, proč se zrovna tahle diskuse odvíjí v docela agresivním tónu, zakladatelka se ptala celkem normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí