Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@neila píše:
@VilaAnalka dobře a ke svému jste přišli jak? Předpokládám, že jako za chvíli 6 členná rodina nežijete v bytě 2kk. A když píšeš, že chlap nemusí domů nosit 70k (takže je zřejmě nenosí) a ty si celou dobu doma tak jste si na bydlení našetřili jako studenti nebo z prvních platů? Nebo jste zdědili? Nebo nějaká dotace od rodiny? Víš, protože mě zarazila ta poznámka o tom, že není třeba mít hypo. To je taková vzletná, ale dráždivá věta, protože pokud ti něco nespadne do klína, nevyhraješ sportku nebo si nenašetříš pár mega před dětmi (a nechceš mít první ve 40), tak je to pro naprostou většinu lidí stejná realita jako nájemTak proto by mě to upřímně zajímalo.
Tos me asi spatne pochopila, ja to s tou hypo nemyslela nijak vysmesne. Reagovala jsem na to, jak nekdo psal, ze chlap s tolika detma musi domu nosit x desitek tisic. Tak proste pri levnem bydleni a bez zadluzeni nemusi a nemela jsem v umyslu hodnotit, kde konkretne kdo bydli nebo jakym zpusobem k bydleni prisel. Podrobneji o tom, jak na tom jsme my, se rozepisovat nechci, snad jen, ze urcita kombinace vseho, ale internet tak anonymni neni, zejo.
@eva.pass
Mně učitelky v MŠ říkaly, že běžná rýma je normální u dětí předškolního věku, že to tam nikdo neřeší. Pokud nemá u nosu zelenou nudli. Jak má tu imunitu získat, když ne takto? Švagrová taky tak nechávala pořád doma, celou MŠ při každém smrknutí a dcera ještě promarodila první 2 roky ve škole, protože neměla šanci si tu imunitu vybudovat v MŠ. Soplící a kašlající děti budou vždycky všude, nejlíp pro své dítě uděláš, když ho tomu vystavíš a to tělo si vybuduje takovou imunitu, že už jen tak někde něco nechytne.
@bigl a taky nejvíce nachcípaných rodičů je v období, kdyt jejcih děti chodily do školky, prtože děti,, jenom rýma, druhé doneslo a lehla celá rodina.. Takových příapdů znám mraky, unás to samé, když už něco se doneslo ze školky, tak to stálo za to..
Navíc ted asi nebylo dobré takto dávat kašlající smrkající, nebo některé maminky, by dostaly šok, v této době, co kdyby…
@Janasas nebavím se o teto době, to už do toho nemotej.
Pokud by se měly bezne nechávat děti s rymou doma tak zkolabuje ekonomika bo by pracovalo jen 50% rodičů.
Jeden z těch dvou by musel být do 10 let věku doma. Nikdo by ho nezaměstnal kdyby zůstával s dítětem doma s každou rymou. A chudáci samoživitele.
Pracuji od necelých tří let nejmladšího, ani jedno dítě (Ťuk, ťuk) nebylo ve školce téměř nikdy nemocné. Mám 0,9 úvazek. Ovšem jarní covid byl brutální i pro zdravé děti…brala jsem si očr jednou týdně a lepila to s manželem. On pracoval o víkendech a jeden den mého očr, jinak pečoval. Já musela být k dispozici online v core hours. Ale většina matek kolem si nebrala přes koronu žádné očr. To obdivuji.
@simurdik1986 píše:
Ano ale na zkrácený úvazek
zkrácený bych po návratu z rodičáku uvítala, ale obávám se, že to nevyjde