Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bruxa1985 Tak ja kdyz na neco specham, jak bych jim napsala sama mnohem drive dotaz, zda jiz vi, kdy bude zbozi odeslano a zda mysli, ze se stihne dorucit do urciteho data. Obchody vzdy odpovi a domluvime se. Nevim, zda je nutne psat toto na heureku, zvlast, kdyz tezko rict, na ci strane je chyba.
Asi to nebude to, co chceš slyšet, ale přijde mi, že to šíleně hrotíš ty. Neříkám kdyby se jednalo o týdny, ale ty se tu dohaduješ o dny- píší obvykle 5 pracovních dnů, není to úplně závislé na nich, také čekají na to, až jim to někdo pošle- dnes je to sedmý pracovní den, ne? A ty už píšeš špatné hodnocení obchodu na Heureku, sem a bůhví kam ještě se za tímto účelem zaregistruješ… to mi přijde celkem brutál. Jasně, je smutné, pokud dárek dceři nedorazil k narozkám včas, na druhou stranu jsi to objednávala na poslední chvíli a ani s nimi nekomunikovala ve smyslu, že na to opravdu hrozně moc pospícháš…
Tak ja si myslim, ze chyba je i na tve strane. Osobne resim problem s konkretnim clovekem a az potom, pokud to nejde jinak, napisi nebo ohodnotim.
Chapu, ze se firme nelibi, kdyz ji pristane takove hodnoceni. Podle me k tomu prisli jako slepy k houslim. A pokud maji x objednavek, opravdu nemusi byt v jejich silach hlidat vse na den presne… Mohla jsi napsat nebo zavolat sesty den, jak na tom tva obj. je a mozna to slo resit jinak nez vylevanim si vzteku na recenzich.
![]()
@bruxa1985 Promiň, ale taky se mi nezdá, že by e-shop nějak výrazně přestřelil. Ano, bylo by fajn, kdyby po 5 dnech napsali, že zboží stále nedorazilo a že ho očekávají tehdy a tehdy, ale nevidím to, jako jejich povinnost. Já se v takovýchto případech ptám sama. Zvláště pokud chci zboží dodat do nějakého termínu.
Já jsem se sem neregistrovala dneska.Tady jde o princip, objednala jsem zboží, které měli dodat jim do 5 pracovních dní. Dneska je to 7. pracovní den a obchod mlčel, nic se nedělo. Podle mně, když je inzerovaného zboží, že to mají obvykle na skladě do 5 dní, tak předpokládám, že je to skutečně tak.Ne,že budu čekat několik dalších dní a ještě obchod pozornovat.Jsou e-shopy, kde je třeba dodání na jejich sklad 21 pracovních dní a za 5 pracovních dní se ti ozvou, že to ještě neni a jestli si raději nechceš vybrat něco jiného, nebo prostě budeš čekat. Je to jen o té komnikaci. Prostě, kdyby napsali, že dodávka není ještě na skladě, tak o. k. beru.Ale takhle?
Pokud bych já chtěla cokoliv pro dceru k narozeninám tak to rozhodně neobjednávám pár dní před termínem narozenin. a pokud píší obvykle 5 dní tak to neznamená přesně 5 dní. Podle mě je v právu e-shop. Příště objednávej dřív a nepomlouvej když nejsi v právu
No mě teď přišel dárek pro dceru taky později, ale jako tragédii to nevidím, zbytečně to hrotíš a pokud není zboží skladem, musí se počítat s delší dobou dodání, příště objednávej dřív. ![]()
@bruxa1985 píše:
Já jsem se sem neregistrovala dneska.Tady jde o princip, objednala jsem zboží, které měli dodat jim do 5 pracovních dní. Dneska je to 7. pracovní den a obchod mlčel, nic se nedělo. Podle mně, když je inzerovaného zboží, že to mají obvykle na skladě do 5 dní, tak předpokládám, že je to skutečně tak.Ne,že budu čekat několik dalších dní a ještě obchod pozornovat.Jsou e-shopy, kde je třeba dodání na jejich sklad 21 pracovních dní a za 5 pracovních dní se ti ozvou, že to ještě neni a jestli si raději nechceš vybrat něco jiného, nebo prostě budeš čekat. Je to jen o té komnikaci. Prostě, kdyby napsali, že dodávka není ještě na skladě, tak o. k. beru.Ale takhle?
Naprosto tě chápu. Já jsem pracovala v internetovém obchodě, kde se řešili tyto věci se zákazníky. Jakmile byl problém a hrozilo, že se zboží nestihne dodat, měli jsme povinnost zákazníka okamžitě informovat. Přímo jsme jím telefonovali. Jde o přístup obchodu. Zboží nemusí být skladem, to už nikdo neovlivní, ale zákazník má vědět, na čem je. A slušnost obchodu je se zeptat, zda zákazník počká, když zboží není skladem, nebo bude dodáno později. A stornovat objednávku bez vědomí zákazníka jsme si teda nedovolili ani omylem.
Chipsa:já jsem to taky přesně tak myslela, že mě jde pouze jen o přístup.
@bruxa1985 píše:
Chipsa:já jsem to taky přesně tak myslela, že mě jde pouze jen o přístup.
Já to chápu. Když by zrušili objednávku mez mého vědomí, ohlídla bych se jinde a napsala jim, at si to strčejí doprdele, že konkurence je veliká.
@chipsa píše:
Já to chápu. Když by zrušili objednávku mez mého vědomí, ohlídla bych se jinde a napsala jim, at si to strčejí doprdele, že konkurence je veliká.
Pravděpodobně to tak dopadne. ![]()
Protože konkurence je skutečně veliká a příště si raději připlatím ![]()
Ahoj milé maminky, vlastně ani nevím jestli si to někdo přečte, ale budu ráda, pokud si alespoň jedna z Vás vezme moji zkušenost s e shopem 3 jahůdky k srdci
Dneska jsem na jejich obchod napsala recenzi na Heureku, a následná reakce obchodu, byla pro mě šokující.
Moje recenze:
Příště velice zvážím, zda v tomto obchůdku nakoupím. Objednala jsem si zboží 9.6.2016 sice tam byl jeden výrobek, který uváděl, že průměrná dodací lhůta je 5 pracovních dní od dodavatele, ale dneska je 20.6.2016 a ani se nikdo neráčil ozvat, jestli dodávku vůbec dostanu, ani neposlal omluvu, že se třeba dodávka zdrží. Tímto moc děkuji 3 jahůdky, že moje dcera díky Vám nedostala svůj dárek k narozeninám.
REAKCE OBCHODU:
Dobrý den,
reaguji tímto na Vaše hodnocení, s jeho obsahem nesouhlasím!!!
Objednala jste si zboží, které nebylo skladem. Na kartě produktu je uvedeno že zboží je dostupné u dodavatele, doba naskladnění (myslí se tím na náš sklad) je OBVYKLE 5 pracovních dnů. Objednala jste 09.06.2016, dnes je 20.06.2016, v této době jsou započítány 2 víkendy, prakticky uběhlo 6 pracovních dní. Stává se že zboží na objednávku přijde hned druhý den po objednání, ale také se stává že přijde později než uvedených 5 dní. Bohužel my toto nijak neovlivníme.
Je pravda že jsme Vám po tuto dobu nic nenapsali, ale nebylo co Vám napsat. Objednávku jsme Vám potvrdili, o době realizace jste také informaci měla, což také potvrzujete ve Vašem hodnocení. Nebyl tedy důvod Vám cokoliv psát. To že zboží potřebujete na narozeniny Vaší dcery jsme se dozvěděli až z Vašeho hodnocení. Přitom stačilo napsat nám do poznámky v objednávce že zboží potřebujete na určitý datum a ihned bychom Vám napsali že se to může, ale také nemusí stihnout, nabídli náhradu, podobné zboží nebo by jste objednala jinde kde mají zboží skladem. Vždy to takto děláme. Pokud ale zákazník NIC nenapíše, čekáme na dodání zboží od dodavatele, pokud zboží neposílá, urgujeme atd. Není technicky možné každému zákazníkovi psát speciálně email o průběhu realizace objednávky. Všechny důležité informace jsou uvedeny na našich stránkách přímo u zboží nebo na informačních stránkách. Samozřejmě, pokud nám dodavatel objednávku nepotvrdí, o tomto zákazníky ihned informujeme.
Vaše hodnocení je neobjektivní, nepravdivé, neseriózní. Dáváte nám za vinu že Vaše dcera nedostala dárek k narozeninám, ale Vy sama jste nám včas nenapsala, že jej potřebujete na narozeniny Vaší dcery! Jistě bychom společně nějaké řešení vymysleli a ihned realizovali. Skladem máme podobné aktovky LPS v celých sériích i s pytlíky a penály. Myslím že by to nebyl žádný problém.
Dle Vašeho hodnocení usuzuji že již zboží nechcete a objednávku tedy stornuji.
S pozdravem
Režňák Bronislav
MOJE ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
moje reakce je objektivní, vzhledem k tomu, že dnes je to již sedmý pracovní den a objednávka stále není odbavena.9.6. byla provedena,10.6. nastal tedy první pracovní den, tedy 16.6. jste měli bud zboží naskladnit a nebo upozornit, že stále není dodáno. Ať počítam, jak počítam dneska je to 7. pracovní den a stále není zásilka odbavena. Takže mě netvrďte, že nejste schopni zákazníka upozornit, nebo že si já tady vymýšlím nějaké nepravdy. A pokud si dcera vybrala tohle, tak to taky dostane a objednávka se měnit nebude. Váš přístup je velice neprofesionální. Jistě moje chyba byla, že jsem Vám nevyplnila jakousi kolonku, ale na Vaší straně je nedodržení termínu, který byl uveden.
S pozdravem
MOJE REAKCE ČÍSLO 2:
A pro jistotu, aby bylo jasno. Objednávku jsem nezrušila, takže ji očekávám v plném obsahu objednání k dodání.
REAKCE OBCHODU:
Dobrý den,
zase nepíšete pravdu, NIKDE není uveden žádný konkrétní termín dodání, je uvedeno „OBVYKLE 5 prac. dnů“!!! Jak už jsem Vám psal, může to být 1 den ale také více než uvedených 5dnů. Přečtěte si znova řádně Obchodní podmínky které jste si měla přečíst již před objednáním zboží které není skladem. Tam je vše dosti srozumitelně napsáno.
PAK JE TAM JEJICH VÝTAH OBCHODNÍCH PODMÍNEK.
Nevím co si o jejich reakci myslet, ale heslo: náš zákazník náš pán této společnosti co ani na svých stránkách ani neuvede tel. číslo. Myslím si o nich své a jsem si jistá, že toto byla první a poslední objednávka tohoto obchodu.
DÍKY ŽENY ZA REAKCE, BUDU SE TĚŠIT.