Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky nechci aby to vyznělo, že se nějak rouhám nebo tak něco a vím, že mě tu asi odosudíte. Vždycky jsem chtěla holčičku když mi u prvního řekli, že to bude kluk říkám pohoda holčička bude pak. Když jsem pak po 3 potratech po 6letech otěhotněla byla jsem šťastná a zas čekala, že to bude holčička po zjištění chlapecká jsem jeden den brečela, ale teď je oba miluju nade vše. A teď po dalších 6letech jsem si říkala tak ještě to poslední a pořád žila v tom že to bude holčička. Dnes mi Dr v 17tt řekla že to vidí na kluka a úplně mě to položilo ač se za to sama stydím vnitřně se cítím tak, že se to nedá popsat a mám pocit viny vůči miminku. Přidávám i foto myslíte fakt, že to je jasný kluk? A měla jste to některá? Přejde mě tenhle hrozný stav?
Teď to nemůžu najít, ale Klára Trojanová někde popisovala, jak je sejmulo, když s mužem i na čtvrtý pokus zase čekali kluka… Se stane, no. Důležitý je to překonat. A to už jsi zvládla předtím, zvládneš zase.
@Alberta píše:
O mámě dvou nebo tří kluků si pomyslím chuděra..ale nahlas neřeknu nic, je mi jasné, že se to nehodí. zato samé holky mi připadají upřímě super no..
ano já mám stejný názor mám páreček ale přála bych si ještě jednu dceru
jsem ve 14 tt a vypadá to na holčičku tak jsem štastná…jinak také lituji maminky jen kluků no, ale každá je ráda za to co doma má, hlavně to zdraví…jinak moje sestra se nikdy nevyrovnala s tím že má 3 kluky…a mě hrozně závidí a nepřeje mi, díky tomu spolu nemáme vztahy.Je zapšklá a závidí, přitom kluky má dobrý povahově, tak snad se dočká vnučky aspon…
Naši kamarádi mají tři holky a čtvrtého kluka. A lidi na tatínka: „Tak co, povedlo se to až napočtvrtý, co?!“ A na maminku: „A kdyby to byla zase holka, tak byste měli pátý, co?“
Nejde jim vysvětlit, že oni milujou mít holky, i tatínek, že by klidně měli i čtyři. Tak to prostě už přecházejí.
Já dokonce, když mi kamarádka řekla, že čeká čtvrté, říkala: „No ale to už vám došly jména, ne?“ Nebylo pro ně snadné se na nějakém jménu shodnout, a mě vůbec nenapadlo, že by se jim mohl kluk povést, prostě jsem počítala se čtvrtou holčičkou ![]()
@Anonymní píše:
ano já mám stejný názor mám páreček ale přála bych si ještě jednu dcerujsem ve 14 tt a vypadá to na holčičku tak jsem štastná…jinak také lituji maminky jen kluků no, ale každá je ráda za to co doma má, hlavně to zdraví…jinak moje sestra se nikdy nevyrovnala s tím že má 3 kluky…a mě hrozně závidí a nepřeje mi, díky tomu spolu nemáme vztahy.Je zapšklá a závidí, přitom kluky má dobrý povahově, tak snad se dočká vnučky aspon…
To je blbé
no já už jsem tu psala jak to mám já, ale kdybych měla samé kluky, tak si myslím, že bych to nikdy nahlas neřekla, že lituju, že mam samé kluky, už jen z pověrčivosti, aby se něco nestalo ![]()
Jinak “lituju” mamky kluků, to jsem blbě zvolila slova, nejde litovat někoho, kdo má zdravé děti, třeba kluky no..
@Alberta tak jo, my tu zase litujeme tebe, že ti nevyšel po všem stránkách bezvadný kluk, abys z něj byla šťastná.
Stane se, no.
@mado píše:
@Alberta tak jo, my tu zase litujeme tebe, že ti nevyšel po všem stránkách bezvadný kluk, abys z něj byla šťastná.
Stane se, no.
ale prosim tě, to jsi vzala kde ![]()
@mado píše:
Stane se, no.
Alberta psala, že má páreček ![]()
My máte novorozenou holčičku. Sedmou. Po třech dcerách čtvrtou vnučku. A jsme šťastní jako blechy. Často slýchám, že musím být smutná, že nemàm mužského potomka. Ale vůbec ne. Musí to být taky fajn, ale jsem vděčná za zdravé a krásné holky. Màm kamarádky v mém věku, co vnoučata nemají vůbec. A já už jsem babi skoro 18 let. Màm kliku. ![]()
@AH já vím, ale asi se jí kluk nepovedl podle představ, tak brojí proti všem klukům na světě.
Taky jsem znala jednu podobnou, na klucich ji nebylo nic dobré, pak tedy konečně čekala tu vysněnou holčičku, všude vykládala, jak to bude konečně to pravé, jak ji holka zůstane a bude to nádherná modelka. Narodila se, bohužel, těžce retardovaná autistka. Takže ji opravdu zůstane na starost na vždy a právě ti kluci, proti kterým pořád vykřikovala, že jsou něco méně, tak ji pomáhají, na úkor svého života, aby to s holkou zvladala.
Každé dítě je úžasné, zdravé dítě je největší dar a tady ty výkřiky, já bych kluka nechtěla, já bych to s holkou neuměla… to jsou takové nanynkovské nepokorné úvahy. Matka je od toho, aby dítě vypiplala a připravila do života a ne, aby si vybírala módní doplněk do bytu.