3 letá dcera nechce pořádně jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2193
29.1.18 22:07

@Adeelka27 naše dcera úplně to samé.. Nejí vajíčko které milovala.. Pak nechtěla bílek teď už ani žloutek, ani v polivce, zapékané těstoviny kvůli nim nejí… Přesto to dostane na talíř… Zkouším pořád…zkuste jahlovou krupici nebo ovesné dají se udělat i z vody když nemá ráda mlíko… Malé dávám aspoň stavy z omáček které dělám s masem, nebo miluje kuskus, burgur, teď mi ji knedlík který nejedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
29.1.18 22:09

@Adeelka27 aha,protože moje dcera měla takovou reakci protože nechtěla do školky, prostě hodila bojkot jídla a od té doby je to s tím jídlě slabší, ale prostě základní suroviny sní, samozřejmě to do ni necpu, ale zasi ji nedovolím aby snědla 2 lžičky a konec, vždycky musíme najít kompromis, nebo prostě zakažu co má ráda (jídlo) ale ona teda pije mlíko a jí sýry, ale šunku nejí odjakživa, nikdy ji to enchutnalo, ona z uzeni sní jen slaninu a jednou za čas dětský párek (jednou za půl roku),ale má ráda lupínky(já tedda kipuju medové pšeničné pukance bio, ale nedostane je pokud něco normálního nesní )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
29.1.18 22:10

Jinak má čerstvé 4 a něco přes 15kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
29.1.18 22:12

P. s. a jinak je stastna? Spokojena? Zakladatelko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
29.1.18 22:18

@TeriiTerii myslíte že to může mít vliv? Ze by takhle dlouhodobě postupne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
29.1.18 22:33

@TeriiTerii je naprosto v pohodě, ve školce je taky spokojená, těší se tam, zpívá si, povídá básničky.. váhově asi 14,5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
29.1.18 22:34

@kavulenka proto sem se taky ptala na změny některé deti to hůře nesou a hodí bojkot, někdo se začne pocuravat nebo přestane jist jiný je zase najedou uzavřeny a jiný třeba vztekloun ikdyz nikdy nebyl. Oni toho mají v těch hlavickach najednou moc a neví jak s tím naložit a pak se brání svým stylem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
29.1.18 23:09

Syn má dva roky a začal odmítat zeleninu, i když někdy sní kousek papriky a dnes snědl dvě malá rajčata, až jsem tomu nechtěla věřit, dělám mu na svačinu koktejly, takové ovocno-zeleninove mléčné smoothie, kromě UM tam dám banán, hrušku, okurek, rajče, papriku, šťávu z řepy, citronovou šťávu, mandarinku, pomeranč, pár lístků rukoly, prostě co je zrovna po ruce, trochu kefíru nebo acidofilniho mléko, vločky, ořechový olej, syn se po tom může utlouct a já mám jistotu, že do sebe nějaké vitamíny dostane, i když ovoce jinak celkem jí. A má i svoji dávku sladkého, sladkosti jinak nedostává, jen sušené ovoce, hlavně brusinky, ty mu moc chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
21.6.19 19:51

Prosím, má to někdo taky takhle, a jak k tomu přistupujete? Syn sní všechno, i co mu evidentně nechutná (a toho je hodně) - a deeeeesně mu to trvá. Vlastně i to, co mu chutná tak jí tak strašně pomalu… Pořád kouká kde co lítá, nekouše, musím mu říkat „další lžičku!“ Dneska už mě to strašně vytočilo. Hlavně, jakmile už jsou všichni najezeni tak on oznámí že už nemůže. Jenže za celou dobu co ostatní (já, manžel, dcera) snědli svoji porci, on svým tempem sní dvě lžičky… Zůstat tam s ním sedět, jasný. Jenže dceři je rok, nebude mi tam sedět „jen tak“ a čekat až laskavě brácha dojí (takže třeba 45 minut). Manžel bývá během večeře doma málokdy, bývá v práci. Když jsme doma oba, tak tam s ním jeden zůstane sedět. Ale když jsem tu sama, jak to řešit? Jakmile ho tam nechám samotného ať jí dál, začne brečet. Když jsem tam i s dcerou tak ta se kroutí a brečí, starší to komentuje a stejně inejí. Když mladší „vypustim“ tak začne na syna dorážet- třeba ho leze pod stůl lohtat. Je to asi pitomý „problém“ ale jinak mám ty děti hodné a tohle mi večer úplně zkazí náladu.
Synovi budou v září 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.6.19 20:11

Já vím, že asi chceš aby byl samostatný, ale u nás pomáhá krmit. Když má před očima další plnou lžíci, tak pak kouše rychleji. U nás jsou šílený snídaně, ideálně by jedla až hodinu po probuzení a ještě by jí to trvalo další hodinu. Takze5tam s ní sedím, krmím jí a pořád říkám, mlč, jez, kousej, šup šup šup… je to hrozný, ale nechci aby byla až do devíti v mš o hladu. U ostatních jídel to pak dělám podle situace. Když jí to chutná a jí, tak jí nechám, případně třeba dokrmim pár posledních lžiček. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
21.6.19 20:29
@Anny2148 píše:
Já vím, že asi chceš aby byl samostatný, ale u nás pomáhá krmit. Když má před očima další plnou lžíci, tak pak kouše rychleji. U nás jsou šílený snídaně, ideálně by jedla až hodinu po probuzení a ještě by jí to trvalo další hodinu. Takze5tam s ní sedím, krmím jí a pořád říkám, mlč, jez, kousej, šup šup šup… je to hrozný, ale nechci aby byla až do devíti v mš o hladu. U ostatních jídel to pak dělám podle situace. Když jí to chutná a jí, tak jí nechám, případně třeba dokrmim pár posledních lžiček. :)

Jo, to pomáhá. Ale jak píšeš- přijde mi už velký na to, abych ho krmila jak mimino. Kolikrát nastane úplně bizarní situace kdy roční sama jí a já krmim skoro čtyřletého. Nebo jsem jak chameleon a krmim oba. Ale radši bych kdyby jedl „normálně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.6.19 21:01

Tak s tím neporadím. Dceři budou čtyři v srpnu a nejmladšímu za pár dní dva roky. Takže taky občas krmím oba. Ale já zase potřebuju aby se najedla, protože ona ještě navíc jí jen to co jí chutná a to nejlépe jen suché rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
22.6.19 06:51

@krukynka neres, obcas krmim i semiletou. A ve ctyrech jsem ji krmila snad porad. Jasne ze to umi sama, i ve skolce to umela sama, ale proc, je to obas sranda jak licime mysicce navnadu na lzicku a kdyz se nekoukam, tak to myska sni. Ale to je o vikendu, kdyz nechvatame. A nebo kdyz chvatame, je to rychlejsi. Ted ve skole ale uz mam drsnejsi metody. Nasypu chocapic a natahuju budik na 10 min. Budik zazvoni a ja jidlo sbiram. Nejedla jsi a delala blbinky? Tvuj problem. Pochopily rychle obe dve, ze pres tyden se maka a jen o vikendu je volnejsi rezim. Manzel ma v peci jeste svou druhou dceru, starsi jen o rok, takze v podstate dvojcata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
24.6.19 12:02

Buď ráda, že jí a dokonce vše, co mu dáš. Tímto se uklidňuj, když ti potečou nervy. Taky pomáhá, když to přestaneš řešit a necháš to na synovi. Možná si takto i vynucuje tvou pozornost.

Pokud jsi ochotná sedět u stolu se synem než se sám nají, tak si s dcerkou prohlížej knížky. To ji zabaví a možná i motivuje syna k tomu, aby rychleji dojedl a šel se koukat s Vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí