3 letá dcera neposlouchá a ignoruje cokoliv jí řekneme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Leontodon
26.9.24 18:49
@Bytsamsebou píše: Více

Čím máš podložený tenhle nesmysl?

@Ounou tak do kdy.. úplně nevím, jak to myslíš. Vysvětlujeme hned, že nikdo nemá právo nikoho plácat a je potřeba se bránit. I když zatím hlavně hypoteticky, u nás naštěstí tyhle věci řeší učitelky expresně. Obecně jsou tohle těžký situace na řešení :nevim:. Já řeším akorát, když jsou potyčky doma mezi kluky. Oplácet plácaní dalším plácaním mezi sebou nesmí. Horší věci jsme zatím naštěstí řešit nemuseli. Jak to řešíš ty? Máš nějaký způsob jak vysvětlit to, že se mají bránit? Já si nejsem úplně jistá, co by bylo nejlepší řešení. Ale nejspíš to bude záviset od konkrétní situace.

• Citovat
  • Upravit
11184
26.9.24 19:17

@Leontodon musí být všechno na eMiminu podložené studiemi a statistikami? Vlastní zkušenosti a okolí nikdy nestačí? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
26.9.24 19:25
@Leontodon píše: Více

Myslím to tak, co když „agresovat“ nepřestane po prvním útoku a situace se opakuje. Např. dítě by bil ve školce každý den.

My vysvětlujeme, že první je potřeba se vymezit, říct, že je to nepříjemné, poté opakovat, říct učitelce/rodiči…ale když by se to dělo pořád dokola, nevím, jak bych synovi vysvětlovala, že se má nechat mlátit.

Zkušenost mám nedávnou (ne ze školky), více dětí, jeden opakovaně bouchal každého (tři dny za sebou, jeho rodiče se za něj dětem sice omluvili, ale po páté ten den to prostě už bité děti ani ostatní rodiče nezajímalo. Hlavně u toho omlouvali i „agresora“ „je to miminko“, „nerozumí tomu“…dítě tři roky). Skončilo to tak, že mu frustrovaný syn jednou vlepil zpět…no a tak to přestalo. Nepochválila jsem ho, ale ani netrestala. Konstatovala jsem, že se bránil. Jestli je to dobře, nevím. Ale nevnímám to jako chybu.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
26.9.24 19:39

Nemusi, ale pak to těžko můžeš vydávat za nějakou obecně platnou věc. Je to zkrátka jenom tvůj názor, tvoje pozorování, a ten vzorek nebude nijak velký. A pokud si myslíš, že respektující výchova znamená sahodlouhe vysvětlování, tak to jenom potvrzuje, že o ní nevys nic.

• Citovat
  • Upravit
11184
26.9.24 19:49
@Eva2610 píše: Více

Však ano, je to jen můj názor mého okolí ;) :*. Nepotřebuji se s nikým poměřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
26.9.24 19:56

Zajímavé je, že většinou jsou agresivní a bijící děti ty, jejichž rodiče jedou nevýchovu, nebo je nikdy neuhodili a všechno jim sáhodlouze vysvětlují. Pokud nepočítám děti ADHD, Asperger, či jiné psych. onemocnění, nebo tzv.,,děti ulice", či děti z vyloučených lokalit.

Nevidím tady nic o tom, že je to jenom názor… Pak se nediv dorazím, čím to máš podložené :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
11184
26.9.24 19:58

A není tady nic o tom, že je to statistika, či studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
27.9.24 07:22

Kdo mluvi o nacvicovani? Ja se zminila o informovani, ze akce muze vyvolat reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí