3 leté dítě extrémně fixované na matku

Anonymní
3.5.23 12:03

3 leté dítě extrémně fixované na matku

Zdravím maminky, moc prosím o pomoc a rady, už jsem že své situace opravdu zoufalá. Dcerka byla už od mimina hodně závislá na mně, nemohla jsem se od ní doslova ani hnout. Bylo to pro mě hodně náročné na psychiku a doufala jsem že se to bude lepšít, až bude větší. Ale až tolik se toho nezměnilo, malá s tatínkem nebo s babičkou vydrží jen hodinu, to se na má ještě často ptá a po té hodině se už dožaduje mojí přítomnosti a brečí. Chodí na pár hodin do školky, to se aspoň někam pohnula. Nejdřív byla schopna celou dobu jenom brečet, teď už to zvládá líp. Ale taky se jí během dne stýská a chce abych přišla dřív. Když jí vyzvednu tak se na mě doslova nalepí a nechce mě pustit. Jednou jí výjimečně vyzvedl manžel, mě se protáhlý pochůzky a malá měla hrozně hysterický záchvat. Bála se proč jsem pro ní nepřišla. V září nastupují zpět do práce na plný úvazek a nevím co to udělá s malou. Ale do práce chci jít, asi jí bude muset vyzvedávat a být s ní babička aby nebyla víc ve školce. Jsem z toho už hotová, s manželem nevíme co s ní dělat. Zkoušeli jsme že byla pár nocí beze mě a nezvládala to. Brečela, vztekala se, dožadovala se mojí přítomnosti a pak mě už nechtěla ani pustit na záchod a ani do školky nechtěla :,(. Manžel delší dobu navrhuje psychologa, já ale nevím jestli je to dobrý nápad je ještě malá a s cizími lidmi ani moc nekomunikuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
3.5.23 12:25

Prohlubujes to tim, ze ji „odstrkujes“. Nech ji dosytit a ona se pusti sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
3.5.23 12:26
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, moc prosím o pomoc a rady, už jsem že své situace opravdu zoufalá. Dcerka byla už od mimina hodně závislá na mně, nemohla jsem se od ní doslova ani hnout. Bylo to pro mě hodně náročné na psychiku a doufala jsem že se to bude lepšít, až bude větší. Ale až tolik se toho nezměnilo, malá s tatínkem nebo s babičkou vydrží jen hodinu, to se na má ještě často ptá a po té hodině se už dožaduje mojí přítomnosti a brečí. Chodí na pár hodin do školky, to se aspoň někam pohnula. Nejdřív byla schopna celou dobu jenom brečet, teď už to zvládá líp. Ale taky se jí během dne stýská a chce abych přišla dřív. Když jí vyzvednu tak se na mě doslova nalepí a nechce mě pustit. Jednou jí výjimečně vyzvedl manžel, mě se protáhlý pochůzky a malá měla hrozně hysterický záchvat.Bála se proč jsem pro ní nepřišla. V září nastupují zpět do práce na plný úvazek a nevím co to udělá s malou. Ale do práce chci jít, asi jí bude muset vyzvedávat a být s ní babička aby nebyla víc ve školce. Jsem z toho už hotová, s manželem nevíme co s ní dělat. Zkoušeli jsme že byla pár nocí beze mě a nezvládala to. Brečela, vztekala se, dožadovala se mojí přítomnosti a pak mě už nechtěla ani pustit na záchod a ani do školky nechtěla :,(. Manžel delší dobu navrhuje psychologa, já ale nevím jestli je to dobrý nápad je ještě malá a s cizími lidmi ani moc nekomunikuje.

Možná by to nebylo od věci vyzkoušet, jinak můžeš na návrat do práce zapomenout. Je šílený, že takhle vyvádí, i když je s tátou, babičkou… Ona už není tak malá, jak si myslíš, už moc dobře ví, že si tvojí přítomnost vybrečí, vyvzteká. Jenže ne vždy to prostě jde. Bude se muset naučit, že ráno půjde do školky, domluvit s ní dopředu kdo pro ní přijde. Říct jí, že odpoledne pro ní přijdeš k babičce, a pak půjdete spolu domů. Ona si zvykne, jinak to stejně nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.23 12:28

@VitaminC Jak jí jako odstrkují? No nevím jestli se pustí sama, myslela jsem že to v tomhle věku už bude zvládat mnohem lépe. Neumím si představit že to tak bude i ve škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:31

@arinecka Taky myslím že už to není takové malé mimino co u sebe nutné potřebuje mámu. Já se bojím že si nezvykne. Ani teď školku nezvládá na 100 procent, ale nechci polevit a do práce prostě půjdu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:32

A pak že je fixace na matku zdravá. Tohle není zdravé ani pro jednoho člena. Poslechla bych manžela a hodně mluvila s dcerou o tom, že půjdeš do práce a ona pak do školy…
Pak ještě jedna teoretická úvaha. Třeba si prostě vynucuje svoji a všichni na tu hysterii skočí. Chcete mít klid bojíte se nějakého traumatu a tak se poleví :nevim: :nevim:. (Pouze teorie).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:35
@VitaminC píše:
Prohlubujes to tim, ze ji „odstrkujes“. Nech ji dosytit a ona se pusti sama.

Nechápu pojem odstrkování. :roll: to bude mít holku na noze do 20 nebo co? :nevim:
Takové dvě znám a fakt je to dost divný, zvlášť když je dceři 31 a v podstatě se jen valí s mámou na gauči protoze by maminka byla sama a holčičce by mohla sednout na koleno moucha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:36
@Anonymní píše:
A pak že je fixace na matku zdravá. Tohle není zdravé ani pro jednoho člena. Poslechla bych manžela a hodně mluvila s dcerou o tom, že půjdeš do práce a ona pak do školy…
Pak ještě jedna teoretická úvaha. Třeba si prostě vynucuje svoji a všichni na tu hysterii skočí. Chcete mít klid bojíte se nějakého traumatu a tak se poleví :nevim: :nevim:. (Pouze teorie).

No já rozhodně nepolevím… Do práce nastoupím, kdyby bylo všechno podle dcery tak s ní jsem 24/7. Chodí do té školky i když tam by taky nejradši nechodila nebo by chtěla abych tam byla s ní.

• Citovat
  • Upravit
32158
3.5.23 12:36
@Anonymní píše:
@arinecka Taky myslím že už to není takové malé mimino co u sebe nutné potřebuje mámu. Já se bojím že si nezvykne. Ani teď školku nezvládá na 100 procent, ale nechci polevit a do práce prostě půjdu…

Moje dítě ve třech letech školku prostě nedalo, nešlo to…zbláznili bychom se my doma i učitelky ve školce…psycholožka mi řekla, že to tak prostě některé děti mají…nechce kolektiv, děti…chce mámu…potřebuje jí…takže jsme školku odvolali a šel až za rok, ve čtyřech letech…a bylo to nesrovnatelně lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
3.5.23 12:38
@Anonymní píše:
@arinecka Taky myslím že už to není takové malé mimino co u sebe nutné potřebuje mámu. Já se bojím že si nezvykne. Ani teď školku nezvládá na 100 procent, ale nechci polevit a do práce prostě půjdu…

Právě. Ona si zvykne. Až bude chodit do školky každý den, tak přijde na to, že to prostě tak je. Určitě nepolevuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.23 12:39

@Monchichik Dcera bude mít 4 v srpnu, kdybych jí teď na pár měsíců z školky vzala a pak zase za chvíli dala ještě s tím že bude s babičkou myslím že by to pro ní bylo ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:40

@arinecka Dcera chodí už teď do školky každý den, krom víkendu samozřejmě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.23 12:40
@Anonymní píše:
No já rozhodně nepolevím… Do práce nastoupím, kdyby bylo všechno podle dcery tak s ní jsem 24/7. Chodí do té školky i když tam by taky nejradši nechodila nebo by chtěla abych tam byla s ní.

Rozhodně už není malinká a zaručeně je fajn myslet i na sebe a svoje potřeby. Je fuk jestli jde o práci nebo kadeřníka. Já bych taky strašně chtěla v kuchyni bar. Nejde to. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5141
3.5.23 12:44
@VitaminC píše:
Prohlubujes to tim, ze ji „odstrkujes“. Nech ji dosytit a ona se pusti sama.

Přesně si vystihla zakladatelky problém… dcera není závislá na matce, ale matka je „závislá“ na dceři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.23 12:47

@ibis Jak jsem na dceru prosím vás jako závislá?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML